Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

5000 UMNO kencing kubur datuk dan nenek.

Penanti: 5,000 ahli Umno tidak mengundi

Muda Mohd Noor | May 30, 09 9:12am
Kira-kira 5,000 ahli Umno tidak akan keluar mengundi dalam pilihanraya kecil Penanti esok kerana calon BN tidak bertanding, kata Timbalan Pengerusi Umno Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman.

"Jika mereka keluar (mengundi), ia seolah-olah mengkhianati parti," katanya ketika dihubungi Malaysiakini semalam.

"Datuk dan nenek mereka adalah pengundi BN, jadi mereka setia kepada parti," katanya lagi.
Sebab datuk dan nenek lu semua jenis bangang. Islam tak tertakluk kepada keturunan. Kalau datuk bangang, tetap bangang. Bapak sedara Nabi pun masuk neraka. Isteri Nuh pun bangang gak.

Datuk dan nenek lu jenis bebal beb. UMNO parti ciptaan British. Pasal datuk dan nenek lu jenis bodohlah Pulau Pinang terpisah dari Kedah, Pattani dapat kat Siam. Bangang punya datuk nenek, bangang punya sistem raja.

Tahanan itu kemudiannya dimuatkan ke dalam trak serta diletak bertindih-tindih sebelum dipindahkan ke Kem Ingka…

Projek 'food court'

Ini story idea food court untuk saudara baru yang miskin.

gerai pertama utk roti canai settle. yang tak settle ialah gerai seterusnya dan sebijik generator.

gua sependapat dgn bro sebol sebagai Menteri Kewangan. Kalau reramai berniaga secara kumpulan nampak meriah sket. Org nak singgah pun best.

Gua ingat kalau sorang pembaca derma RM10 dah settle kot. 100 orang darap 10, dapat seribu.

Boleh beli generator atau gua melancong ke Danok. kah kah kah.

Apa pun tgk gak, samseng ker penganggak mana leh ganggu gugat area tu...kena jaga la area depa tu baru nak meniaga, kang tak pasai depa langgar kwsn org lak.Kalau ada terjadi beberapa individu dengki nak rebut tapak yang telah dimajukan, menggunakan samseng, wa ingat insyaallah boleh selesai. Tp kalau guna UMNO, gua ingat tumbang gak usaha nih. UMNO lu tahu la... kat N9 kuat ma.

Tp kalau individu dengki nak rebut tapak yang dimajukan, menggunakan bomoh, payah beb. Gua Tok Bomoh merapu boleh la. Hahahaha.

Takper la, gua ingat, biarkan sedara kita In…

Zahid tiada niat debat dengan Husam

Askar Korea Selatan, AS siap sedia

KAPAL perang Korea Selatan mengadakan rondaan di lautan berhampiran sempadan Korea Utara di luar pulau Yeonpyeong, semalam.

Washington pertingkat komitmen pertahan Seoul daripada ancaman Pyongyang

SEOUL: Korea Selatan dan Amerika Syarikat meletakkan tentera masing-masing dalam keadaan berjaga-jaga peringkat tertinggi semalam selepas Korea Utara mengancam untuk menyerang jirannya, sementara Washington menegaskan komitmennya untuk mempertahankan Seoul.

Kementerian Pertahanan Korea Selatan berkata, tentera udara dan daratnya memerhati rapi kawasan sempadan selepas negara komunis di utara mengumumkan ia tidak lagi terikat kepada perjanjian gencatan senjata yang dimeterai selepas berakhirnya Perang Korea pada 1953.
Ketegangan semakin memuncak di rantau berkenaan sejak Pyongyang Isnin lalu menguji senjata nuklear yang berkali ganda lebih berkuasa berbanding yang pernah diletupkan pada 2006. Ia diikuti ujian lima peluru berpandu jarak dekat.

"Kami mengekalkan kedudukan pertahanan yan…

Kenapa Husam Tidak Layak Untuk Jawatan Timbalan Presiden PAS?

Beb. Gua ada satu plan la...

Oit kengkawan. Gua ada satu plan la. Kalau korang support, gua rasa cantet gak. Tapi sebelum support, kena berdebat, berdebik dulu la sesama kita. Okeh gua story sket.

Ada satu kes beb. India muslim. Baru bertatih la dalam Islam. Daif ma. Dah la daif, kena hina pulak kat komuniti Melayu. Biasalah..

Dia kawin dengan seorang janda anak 4. Janda ni Melayu, kulit cerah. Yang India ni bukan gua nak kutuk, tp memang hodoh. So, dah 2 kali ganda sinis dia dapat. Sebab miskin, 4 anak tu dipelihara oleh adik-beradik si janda.

Pendek citer, kitorang pun plan la nak bantu saudara kita nih. Member gua abang kawasan satu tempat. Pepaham la no. Dah story sama dia, dia setuju.

Skang ni, keluarga miskin ni, kitorang cadang berikan dia bisnes. Dia mahir buat roti canai. Tempat memang cantet. Korek sana, korek sini, dapatlah siapkan stall, peralatan. Lesen penjaja kemudian cerita. Gua gantung dulu.

Gua ingat, tempat tu kalau kita manfaatkan, boleh jana duit ma. Tempat memang cantet beb. Meriah. Gua punya ide…

Sebab kukuh PAS perlu bekerjasama dengan UMNO.

SPM: Maksimum 10 Subjek

May 28, 09 2:18pm
Setiap pelajar yang menduduki Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) hanya dibenarkan mengambil 10 subjek maksimum mulai tahun depan.
Kenapa sampai begini? Kenapa sekat kemampuan generasi pelapis kita dalam kebolehan menguasai banyak cabang ilmu? Letih la dengan kebodohan bangsa Melayu mencorak masa depan.

Kalau seseorang anak kita tu tak mampu, tak kan la dia nak ambil 20 subjek. Sebab kepala otak dia power la dia ambil banyak. So, kenapa nak sekat?

Tidak adil kepada orang lain? Alasan bodoh apakah ini?

"Ia akan mempunyai banyak implikasi positif, satu yang pasti adalah para guru akan berupaya memberi lebih tumpuan terhadap bilangan mata pelajaran utama dan guru juga akan lebih khusus,"Apakah ini alasan sebenar? Tujuan sebenar? Setiap subjek ada gurunya sendiri. Bendanya sama juga. 20 subjek yang diambil oleh beberapa pelajar akan dirujuk kepada guru subjek. Takanlah guru bangang Kimia terpaksa ajar Kimia pulak kot.

"Jadi, dengan memaksimumkan subjek, guru bahasa…

Azilah sebijik macam xenan la beb.

sekian lama kita duk mengintai2 wajah si Azilah..hari ini kita dapat tengok wajah dia..




Wajah Yang Terpampang Di METRO hari ini..



Azilah dah tayang muka..Sirul bila lagi...???

(gua kutip dari blog ummi anni)

Satu ketika Anwar terlalu bangsat, PAS terlalu bangang.

C. Ronaldo masuk UMNO, bertanding Penanti.

Apa? Ronaldo? Kah kah kah. Bebudak pompan baru nak up minat la Man U ni.Siapa minat Man U?FAM
Khairy
Puteri UMNO
Budak pompan baru nak up
Makcik2 kampung
Rosmah Nori

ROME 28 Mei - Barcelona menewaskan Manchester United 2-0 untuk menjulang trofi Liga Juara-Juara menerusi jaringan Samuel Eto’o dan Lionel Messi pada perlawanan akhir yang mendebarkan di Stadium Olimpik Rome awal pagi tadi.Eto’o meletakan juara Sepanyol itu di depan pada minit ke-10 dan tandukan cantik Messi pada minit ke-70 mengesahkan Barcelona memenangi kejohanan peringkat kelab Eropah paling berprestij buat kali ketiga.Kemenangan ke atas juara bertahan itu melengkapkan kejuaraan treble untuk jurulatih Barcelona, Pep Guardiola pada musim pertamanya selepas memenangi liga Sepanyol dan Piala Raja Sepanyol.
LIONEL Messi (kiri) menanduk untuk menjaringkan gol kemenangan Barcelona melepasi penjaga gawang Manchester United, Edwin van der Sar dan hanya dapat diperhatikan oleh Rio Ferdinand pada pertembungan akhir Liga Juara-Juara di …

Jiwa seorang lelaki.

Barua punya ulama.

PERSEMBAHAN daripada akhil dan Waheeda pada sambutan Maulidur rasul peringkat Kebangsaan 1430H/2009M di Dataran Merdeka.

Masa miskin jual ayat Al-Quran kat pentas PAS. Isteri lu la yang banyak kasi support. Moral, tenaga, motivasi, etc. Anak bini lu la yang susah senang sama dengan lu.

"Kat belakang sana, ada ana punya kaset la. Harap ibu kakak boleh singgah2 sama ana punya gerai la."

Lebih kurang camtu la setiap kali dia ceramah kat pentas PAS. Barua punya ulama. Bila senang, dah dapat bergandingan dengan betina Waheeda, eh... terus lupa anak bini. Jubah la, unta la, sunnah la. Hadis la.

Kalau kesenangan lu semata2 nak siksa isteri dan anak2, lebih baik lu susah la bangsat. At least anak2 lu tak terhina macam ni.

1st half : Permainan kelam-kabut.

Oleh : AdukaTaruna

Ini adalah pandangan gua semata. Lu orang dah pasti ada pandangan sendiri. Pada gua Barca mengalami krisis identiti apabila cuba bermain secara berkubu.

Barca cuba membenarkan Man U menguasai permainan dan melakukan serangan pada 5 minit pertama dalam keadaan pertahanan Barca yang 'tiruan'. Markues, Abidal takda. Rombak macam2. Nyaris2 Man U gol akibat bola aneh dari free kick Ronaldo.

So, memang kelam-kabut. Tapi berkat terujanya Man U dengan beberapa try2 bodoh Ronaldo, line defend tinggi. Sir Alex Ferguson dah kena kencing dengan Guardiola apabila Eto' menjadi Messi, Messi menjadi Eto. Hahaha.

So, sia-sia tugasan Ferguson kepada Evra supaya study cara Messi. Baut semak otak jer. Stting minda dah lari. Rupa2nya Eto main belah Evra. Kan dah gol. Kah kah kah.

3 trio Barca tukar2 ikut fasa pada gua. Messi diletakkan di tengah supaya fokus pertahanan tertumpu kepada tengah. Nak jaga Messi, sampai berlaga sesama sendiri 3 pemain Man U.

Bila pertahanan tumpu kat M…

PKR = UMNO = Tak bermoral.

Xenan said...hehehe..

Seb baik wa bukan budak PKR.Kalu dak mau wa pon wat comment cam lu gak.wakaka.Tapi taper..kita check fact and date die.

Argument lu paling kuat kat atas hanya la kenapa jumpa.N lu tekan kan andaian jumpa atas arahan anwar sbb takut undi jatuh.

Menang dah pasti, tp undi jatuh akan dimanipulasi BN. PKR umum letak jawatan jer, gua dah memekak suh boikot.Ngam pulak PAS Penang mengamuk. Itu kalau undi merosot. Kalau kalah dengan bebas? Ahli politik bukan Islamic macam Anwar ni, sentiasa hidup dalam ketakutan bayang2 ma.

1st.diorg jumpa pd 13 mei.UMNO confirm tak bertanding pd 18 Mei.So andaian lu anwar takut undi jatuh pd ketidakadaan UMNO terus tak valid.Melainkan lu bertegas anwar ade inside info..yg wa n lu sendiri tak boleh buktikan.Wa tak minat nk speculate.Beb. Tak payah tunggu 18 Mei ma. Budak Tadika pun tahu Najib takut PRK. Memang kompon BN tak bertanding di PRK punya.Kat Kelantan tu terpaksa jer tuh. Tu pun nasib baik kat Kelantan, kalau kat KL? Mahu dia dakwa …

Isu rasuah PKR. Mana telur Anwar?

Isu rasuah ni, mana Anwar? Takan menyorok belakang Saifudin? Macam Hadi menyorok belakang Roslan sms ke?

Gua tuntut penjelasan lu! Gua akan rakam situasi ini dalam blog gua.

Mana telur Anwar?

Mana telur Anwar?

Mana telur Anwar?

Mana telur Anwar?

Mana telur Anwar?

Mana telur Anwar?

Jangan kongsi telur anda dengan telur Saifudin Nasition! Gua tuntut penjelasan lu!

Makin melampau bodoh Saifudin PKR nampaknya.

BUKIT MERTAJAM: Parti Keadilan Rakyat (PKR) semalam mengaku dua ahlinya menemui dan menawarkan ganjaran kepada calon Bebas, Aminah Abdullah, supaya menarik diri daripada bertanding pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti.

Pengarah Pilihan Raya PKR DUN Penanti, Saifuddin Nasution, bagaimanapun berkata tawaran itu dibuat berdasarkan hubungan rapat mereka dengan Aminah dan bukan mewakili parti.


Memang wujud tawaran, tapi atas tiket peribadi. Eh.... senang nyer nak kencing otak ahli PKR.

Macamana nak bagi tawaran kalau takda kuasa parti.

"Nama aku abanghensem. Aku datang bukan atas tiket PAS. Aku datang atas tiket peribadi. Aku nak tawar kat mu kerusi MB."

Eh... dasyatnya bodoh ahli2 PKR.... macam ni punya hujah lu bentang.. peribadi apa kejadah nak tawar-menawar.

Ini dia cara PKR control damage.

Otak Saifudin Nasition perlu dipijak2.

Oleh : AdukaTaruna

Mamat ni tak pernah gua respek kecuali kemahiran dia membentangkan fakta. Setakat kemahiran itu, belum tentu boleh membuatkan gua respek.

Dulu, masa dia kurang kasih sayang dalam PKR, dia merengek macam budak terencat akal kat PAS. Guna platform PAS. PAS bagi dia jawatan Yayasan Tok Kenali ke apa ntah.

Lepas dia merengek2, PKR ambil dia. Buat satu jawatan baru. Sebijik macam UMNO. Jawatan baru ditubuhkan untuk kaki rengek lapar jawatan. Bangsat punya budak. Pengarah Strategi PKR tetiba muncul. Ntah letak kat mana dalam carta organisasi pun gua tak tahu. Hanya budak2 standard PKR jer boleh dikencing beb.

Gua perhati dan perakam bebas beb. Sekali ni lu buat hal dengan memperbodohkan intelek rakyat, memang kena la dengan gua. Walau medium gua kecik, tapi maruah gua bebas.

Isu sogok Aminah.

Apa ke bangang nak mampos dalam situasi macam tu dia g makan tengah hari kat rumah? Kepala otak lu. Lu ingat gua budak2 level PKR ke apa?
Lu mengaku wakil PKR hadir.Tapi alasan lu makan ten…

Kepala otak kau Saifudin.

Weeekkk... gua nak muntah.

Corak menyerang yang diamalkan United menjanjikan perlawanan yang mengujakan dan menghiburkan.Yek... gua loya beb. Haha. Man U guna corak menyerang lawan Barca? Hahahaha. Akal orang tua Alex Ferguson tu dalam poket gua la. Satu kelas dengan gua dulu masa tingkatan 4. Cuma dia ambil Ekonomi Rumah Tangga, wa tak.


Namun bagi pakar, United adalah calon pilihan untuk mempertahankan gelaran kerana pengalaman yang dimiliki, selain muslihat yang terselindung di sebalik percaturan jurulatihnya, Sir Alex Ferguson.
Nampaknya gua ni pakar la. Sebab calon pilihan menang gua ialah Man U. Dan iktiraf org tua Alex ni power. Muahahaha.

Dengar tu Berg. Selaku pakar, gua nasihat, lu insafla sokong Man U ni. Wakaka. Bawak2 la berubah. Tak ulama betul la.


Melihat statistik Barcelona, kelab Catalan itu dijangka mendominasi tengah padang dan mengawal bola lebih lama, sama seperti yang dilakukan ketika menentang Chelsea di Nou Camp.Lu tgk, Otosan pun sama pendapat dgn wa. Mesti dia baca blog gua nih. Kuang3

Nak h…

Korea Utara lancar peluru berpandu pula

Pemuda, ulama tiada pertandingan

Mari bergebang tentang pemilihan PAS (2)

Husam & Md Sabu x defend Naib. So risiko utk mrka t'keluar dr Pusat adalah tinggi.

Kalo salah seorg menang, di mana kedudukan seorg lg?

Kalo dua2 kalah, di mana kedudukan mrka kelak?

Dua2 aset mahal PAS. X de post dlm Pusat adalah kerugian besar.

Ape pandangan lu bro?
Untuk masalah ini, secara jangka panjang, Hasbulahpit ada ulas dan bagi cadangan. Maleh gua nak cari link dia. Haha. Melayu ma. Gua pun ada bagi cadangan gak. Yakni, satu2 individu boleh bertanding banyak kerusi. Kalau menang lebih, kena pilih satu jer. So, perwakilan ada keupayaan menyusun organisasi. Dia nak letak siapa kat mana.

Itu semua jangka masa hadapan la. Tapi, untuk situasi semasa, walau calon kalah akan kalah semua (takda jawatan), tapi dia masih ada pengaruh. Cakap2 dia akan mempengaruhi parti sedikit sebanyak.


mlm ni husam lwn zahid hamidi samseng kt tv9 hujah pukul 9.30mlm.lu org rakam nanti upload kt u tube haaaa.Takda pun? Gua siap pesan kat adik gua suruh rakam tu. Tp adik gua cakap takda.

"Ngah, H…

Mari bergebang tentang pemilihan PAS.

Oleh : AdukaTaruna

Beb. Sesiapa nak join sembang-gebang ni bahaya beb. Tak pasal2 nama lu orang kena lebel bangsat plak kang. xenan kena bawah nama gua jer. Hahaha. Padan muka dia. uma, lelaki_ini semua kena. Cuma Berg jer yang selamat. Ngeee...

Ok. Tanpa membuang masa, kita pergi kat Naib Presiden dulu.

Naib Presiden PAS.

Calon-calonnya ialah :
Mahfuz
Mujahid
Salahudin
Tuan Ibrahim
Nik AmarTapi kerusi ada 3 jer. Dulu masa gua tadika Kemas, ada sukan tahunan. Main rebut kerusi. Final gua lawan budak gemuk. Dari Tadika Kemas tempat lain (lupa). Kemenangan gua dibatalkan sebab gua alihkan kerusi bila muzik habis. Terduduk budak tu gua cakap lu. Hahaha. Tak sengaja ma. Takda plan, tapi refleks terdesak kot.

Apa taknya, time dia lalu kat depan kerusi, dia lambat2 jer. Time dia lalu kat belakang kerusi, dia tolak2 gua nak lalu kat depan kerusi.

Gua ingat kalau Naib Presiden dipilih ikut cara Tadika Kemas, yang menang Mujahid kot. Badan sasa jer tuh. Senang2 jer body contact Tuan Ibrahim. Tapi sebab u…

Bangsat punya ulama.

Oleh : AdukaTaruna

Atas dalil siapa makan cili yang diajar ulama Nik Abduh dan ulama Tantawi, gua nak tibai sekor lagi ulama ni. So, siapa makan cili dia rasa cili la. Siapa makan eskem, dia rasa eskem. Kamhai punya ulama.

Gua nak tibai ulama ni dalam masa yang sama gua nak tumpang jubah pewaris nabi dia. Sebab hanya jubah dia yang boleh bagi syafaat kat padang masyar sekaligus tiket masuk syurga. So, dalam gua tibai ni, harap ulama makan cili pro la. Gua nak mintak secebis kain jubah tu. Kang tak lepas plak gua kat pemeriksa tiket pintu masuk syurga.

Poligami ulama bangsat.

Dey... bangsat.

Lu bukan Presiden PAS ma. Lu bukan ahli politik yang menawarkan kehidupan diri dan jumlah masa kepada umat ma. Jadi, lu sesuai amalkan poligami.

Kalau lu Presiden PAS memang gua ludah jer. Dah la tamak jawatan, tambah lagi jawatan yakni poligami. Ostad Azizan pon gua dengar poligami gak. Tapi jawatan dia tak banyak. So, jumlah beban, jumlah fokus dia sesuai dengan 24 jam yang Allah berikan.

Dey ulama bang…

Haron Din bantah PAS.

JIKA Datuk Dr. Haron Din setuju dasar perjuangan parti Pas sekarang takkan dia menarik diri bertanding merebut jawatan Timbalan Presiden Pas.
- PEMERHATI
Wa tertarik dgn level ni. Tak terfikir pulak gua akan ada orang yang berfikir macam ni. Hahaha. Pada gua, mamat ni seumpama hidup dalam tamadun yang tanam anak perempuan.

Tiba-tiba dalam sepanjang hidupnya, dia berjumpa dengan Haron Din yang tidak tanam anak perempuan.

Haron Din, Hashim Jasin, Ahmad Awang yang tolak jawatan berikan laluan pada mereka yang dirasakan lebih baik adalah lumrah ma. Mana lu nak jumpa benda ni dalam parti Bristish lu tu?

PAS memang buruk, tapi UMNO lagi buruk - Tun Dr Mahathir.

Ulama Akhil Hayy layak jawatan Presiden atau Timbalan.

Ulama Daud Iraqi menggariskan satu fatwa bahawa hanya ulama layak menjawat 2 jawatan itu kerana hanya ulama yang tidak akan melencong dalam perjuangan Islam.

Katanya, ulama adalah mereka yang mempunyai pendidikan formal dalam agama Islam. Dalam garisan itu, Akhil Hayy mempunyai pendidikan formal Islam di Indonesia.

Gua selaku genetik Melayu paling pure, dengan ini, memegang kata-kata ulama untuk panduan hidup gua. Maka selamatlah gua dari padang masyar. Dengan jubah pewaris nabinya, kompom gua akan masuk syurga. Alhamdulillah.

HIDUP ULAMA!



HIDUP ULAMA!


HIDUP ULAMA!


Betapa bodohnya falsafah Kepimpinan Ulama ciptaan beberapa otak genetik Melayu.

Gua insaf. Kini berada di belakang Kepimpinan Ulama.

KUALA LUMPUR: “Ustaz (Akhil Hayy) pernah buat pengakuan mengenai hubungannya dengan penyanyi wanita itu dan meminta izin untuk berkahwin dengannya.

“Saya izinkan mereka berkahwin dan sedia menerimanya sebagai madu, namun kini saya tak tahu sama ada mereka sudah berkahwin atau belum,” kata isteri Akhil Hayy, Maizawati Zainal, 33, mengulas isu hubungan suaminya dengan penyanyi Norwahidah Abdul Wahab, 31, atau Waheeda yang sedang hangat diperkatakan.

Menurut Maizawati, secara peribadi dia tidak mengenali Waheeda, tetapi mengetahui gosip hubungan suaminya dengan penyanyi itu melalui media.

Menurutnya, dia tekadkan hati untuk tidak mempercayai apa yang dipaparkan di media kerana diajar untuk tidak mengambil tahu perkara seumpama itu serta meletakkan sepenuh kepercayaan kepada suami. “Kesabaran saya sudah sampai ke penghujung apabila ustaz tidak pulang ke rumah dan anak pula terpaksa bertukar sekolah kerana menjadi mangsa perli rakan mengatakan mereka mempunyai ibu tiri,” katanya yang mempunyai…

Aminah dedah bukti PKR sogok

Wong Teck Chi | May 25, 09 11:01am Calon bebas Aminah Abdullah mendakwa mempunyai bukti PKR cuba menyogoknya dengan jawatan penting jika beliau tidak bertanding dalam pilihanraya kecil Penanti, 31 Mei ini.

Dalam sidang medianya pagi ini, bekas ketua Wanita PKR Pulau Pinang mendakwa, dua wakil parti itu menemuinya pada 13 Mei lalu untuk menawarkan jawatan yang dipertua Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).

Tambahnya, seorang ahli badan perhubungan PKR negeri dan pembantu seorang exco kerajaan negeri, daripada parti itu, menemuinya dengan mendapat restu Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Aminah juga mendakwa, jika berjaya menewaskan calon PKR Mansor Othman dalam pilihanraya DUN itu, beliau akan dibenarkan menyertai parti itu dan diberikan jawatan timbalan satu ketua menteri.

Calon berlambangkan kunci itu mendedahkan buktinya - dalam bentuk rakaman audio - kepada wartawan dalam sidang media di Penanti.

Rakaman tiga jam itu kini sedang disalin oleh kumpulan wartawan yang membuat liputan tersebut.

Amin…

Demo LTTE

Keputusan Mahkamah Rayuan tepat : UMNO & British.

Nizar pulangkan Camry

Muktamar : Siapa pilihan Nik Aziz?

http://tempurunglutut.blogspot.com

Siapa maksud Nik Aziz?

[minit 00:40 hingga 01:40]

1. Setelah kelantan sendiri lebih kurang 20 tahun pimpin negeri

2. Hok yg duduk bersama saya ni.

3. Dewan harian PAS.

4. EXCO PAS.

5. Telah mereka itu mempraktikkan..kalau pelajar universitiada praktikal.

6. Telah praktik Islam

7. Dari segi akidahnya

8. Dari segi ibadatnya

9. Dari segi ekonomi islamnya.

10. Dari segi bacaan politiknya.

"saya berasa gembira kerana orang ini telah mempraktikkan islam di kelantan.. dan mereka mempunyai bacaan-bacaan politik yg betul.."