Skip to main content

Goollllllll

Messi gol guna kepala beb. Wakakakaka. Heboh serang jer la Man U.

Comments

  1. Ni wa py ulasan..
    Awl2 lg wa dh agk Man U akn kna 2-0. Wa bgtaw member wa kt sblh tp wa kna maki w'pn wa penykg tegar Man U. Sbbnya bl wa npk formation 4-3-3 man u, wa dh blh agk, Barca mlm ni akn bersorak..Dgn main stail counter n tkr posisi key player, barca buat Man U mcm bdk2..
    Barca tk marking Ronaldo tp sebaliknya mark Rooney coz barca th playmaker yg sbnr utk Man U adlh Rooney. Sbb tu smpai 2 org kjr rooney. Ronaldo tanpa rooney mmg tk blh pkai. Puyol srg pn dh blh control.
    Alex mlm ni mmg pelik. W'pn th Barca main counter, tp Alex ttp nk main attacking. kemasukan 2 striker dgn posisi 4-2-4( ikut kata pengulas) telah bw padah.
    Posisi Messi n Henry berjy hancurkan Man U. Coz awl2 lg si nyanyuk Alex tu ckp akn mskkan Oshea, maka senangla bg Pep buat percaturan coz Oshea mmg tkleh kejar Messi n Henry. Jd utk support oshea, vidic n Ferdinand t'pksa main berat sblh kanan. So, tggl Evra sorang2. Sbb tu dua2 gol punca dr sebelah yg Evra jg.
    Scra keseluruhannya, Barca mmg layak mng coz lagi cerdik.. Wakakaka..

    ReplyDelete
  2. Sambungan ulasan..
    Klu Alex cerdik, dia ptt kuarkan oshea n Park awl2 lg. Rooney main kiri n Giggs kanan. Pastu letak Rafael coz bdk ni w'pn mentah tp laju n mskkan srg lg defend tgh. Main formation 5-4-1. Biar Ronaldo srg2 kt ats. Main stail counter jgk n biar barca main lebih open..
    Klu buat mcm ni, Barca pn akn pening coz Man U tk mkn umpan. Sbb nk main cantik, dh tentu Barca akn main attack.. Ms ni la man U blh guna kepakaran mereka dlm counter attack.
    Tp, npk gy Alex termkn umpan Pep mlm ni.. Hahahaha.. Org tua di mainkan oleh bdk2 mlm ni..

    ReplyDelete
  3. ferguson nampak barca dlm akhir2 perlawanan liga dok klh je kot...itu yg confident abih tu.midfield barca kejap tu...3 org kt tgh mn cukup..ngahaha..

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Yahoooooo.....Barca is a champion
    http://www.zoompanas2.com/2009/05/barcelona-benam-united.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.