Skip to main content

Kepala otak kau Saifudin.


BUKIT MERTAJAM 26 Mei - Pengarah pilihan raya Parti Keadilan Rakyat (PKR), Saifuddin Nasution mengesahkan dua pegawai khas kepada exco negeri dan pemimpin Majlis Tertinggi (MT) parti itu pernah berjumpa dengan calon Bebas, Aminah Abdullah seperti mana yang didakwanya.

Beliau berkata, pertemuan di rumah Aminah pada 13 Mei lalu adalah atas undangan untuk makan tengah hari di rumahnya di Jelutong.

''Ya, memang benar saya telah bercakap dengan kedua-dua individu yang dimaksudkan oleh Aminah tetapi mereka sebenarnya dijemput oleh Aminah untuk makan tengah hari di rumahnya,'' katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Gua memang percaya dakwaan Aminah. Sebab gua tahu sejauh mana moral parti PKR ni. Tu pasal wa post dakwaan Aminah dari Malaysiakini kat blog gua.

Datang makan tengah hari kepala otak kau Saifudin woi. Gua bukan bodoh level penyokong Anwar. Dalam situasi macam tu, boleh pulak datang rumah makan tengah hari. Ingat gua budak2 PKR ke apa?

Datang rumah beli kambing pun kecoh, ini pulak makan tengah hari atas suka-suki pertemuan kawan lama? Ekeleeee.... nak jer gua lempang budak Saifudin nih laju2.

Gua memang pantang habis politikus yang memperbodohkan intelek pengundi ni. Bangsat punya kaki. Apa dia fikir kita takda kepala otak ke?

Lu bayangkan, PRK kat Kelantan, kantoi plak wakil PAS bincang dengan calon UMNO. Pastu TGNA bagi alasan diorang makan tengah hari.

Kepala otak kau Saifudin.


Comments

  1. Kalau kau cakap saifudin 'kepala otak', lebih tepat aku cakap kau ni 'KEPALA BUTUH'....
    PENOKONG2 ANWAR TAK BEBAL@BAHALOL MACAM PENYOKONG UMNO/BABI......
    YG SUKA BERBOHONG DAN MEMBANGANGKAN RAKYAT HANYA UMNO SAHAJA.....HASIL UMNO MCM KAU LAH YANG BODOH,BAHLOL,BANGANG,PALOI,BADIK,TUYUK (ISTILAH2 BAHASA SARAWAK).....

    ReplyDelete
  2. Saifuddin bgtau siap2 sblm SPRM siasat sbb nk kuakan satu jwpn standed penafian pemimpin yg diketahui rakyat..okla tu die bgtau awal2 sblm SPRM sndiri dedahkan...persoalan di sini bkn knape Saifuddin bgtau hal ni awal2, tp adalah knape abg2 PKR tu nk gak pujuk Mak Cik Aminah supaye jgn bertanding?mngikut kata Saifuddin, Mak Cik Aminah tu yg dtg jemput diorang mkn, jd pe ke halnya g bkk cite pujuk die ngn brbagai2 tawaran kalo kte tau kte berada di tempat musuh(musuh politik)? xkan x terpike mak cik tu dh pasg strategi utk ugut PKR awal2?

    aiyooo PKR...cmne ni?byk kali dh wat cmni, susahla PR nk tarik rakyat time PRU13 nanti..x pyh nk kaco2 hal musuh, pike hal parti sndiri dlu la...wa dlu pnyokong Anwar, tp sejak bbrape isu yg dimainkan Anwar semakin memakan diri, wa dh mule terpike sejauh mana keberkesanan Anwar sbg panglima perang PKR...

    ReplyDelete
  3. PKR ni memang serupa mcm umno jugak. Tak dak beza dua2 pari ni. Kadang2 pkr lebih terok dari umno. Banyak cakap kosong tipu orang kampong.

    ReplyDelete
  4. bawak bertenang...

    memang tak mustahil wakil PKR cuba sogok minah nie. Tapi logik ka?

    saya percaya PKR jauh lebih jantan daripada UMNO. kenapa setelah trend pengundi menyebelahi PR, timbul tawaran kepada calon anonymous dari parti anonymous?

    benar atau tidak, memang kita tak dapat sahihkan. Tapi logik akal takkan nak tolak tepi? dari faktor logik ini sepatutnya kita dapat nilai.

    ReplyDelete
  5. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
    Gua kali ini memang setuju gila dgn Blogger AdukaTaruna perihal komen Saifuldin , gua pun rasa macam nak sekel kepala budak Saifulin ini.Dua orang PKR yg kemaruk asyik nak makan free je kat rumah orang . Memang muka tak malu .Saudara DSAI pun satu hal , tak pernah perhatikan musuh dalam selimut . Saudara DSAI sibuk selalu pikir bila nak jadi PM Malaysia sehingga ahli2 PKR dibawahnya langsung tak di perhatikan. Dulu budak Saiful perihal liwat , di perak rasuah dipalit kat dua wakil Adun PKR dan seorang ahli majlis ( orang PKR juga ) kata habuan perempuan di kira sedekah . La ni level macam bekas ahli PKR kak min pun takut dan sanggup di sogok habuan untuk kak min .helo Saiful tolong bila nak bagi komen biar cara profesional sikit kat Media ,lu tuk bukan budak Estet . Bodoh punya Saifuldin bagi alasan " Dua ahli PKR pi jumpa Kak Min cuma makan tengahhari . POOOOOOO DAAAAAA
    bodoh punya alasan. Saudara DSAI tolong tengok2 sikit perangai buruk ahli2 PKR ni jangan nak sibuk nak jadi PM Malaysia .Saudara DSAI , kami ini da penat memperjuangkan " LAWAN TETAP LAWAN" Kami lawan macam nak gila , tiba kes2 macam ni timbul . Syaitan gondol betul lu punya ahli2 PKR yang musibat.

    ReplyDelete
  6. wa sokong bro edyes,

    Bodoh piang camna pon tader sbb nak rasuah.

    Lu tgk gak tuduhan aminah tu..

    1st.Rm80k tu sikit sgt maa.

    2nd jadi pres MPPP?die gila kah.Ingat LGE nak kasi ke?

    3rd Jadi TKM1?Nih sahih kalau jd ni DAP kuar terus dr PR.LGE bole letak jawatan siap.TKM2 Dr P ramasamy leh gantung diri beb.Wakakaka...

    Gua yg kutu pon tak sanggup nak berketuaan kan low education cam aminah nih.Nih plak Dr P ramasamy.

    Gila tak logik...bengong taraf tinggi

    ReplyDelete
  7. aduka teruna anak lelaki lancau!!!

    ReplyDelete
  8. Wa stuju dgn Edyes & Xenan. Siyes x logik langsung p'tuduhan rasuah oleh Minah tu.

    RM80,000? Jap wa gelak dulu. Hahahaha. Stakat jumlah tu, keje cam wa ni sesenang je ble dpt rasuah byk tuh. Level wa je amaun tu, bkn level calon pilihanraya.

    PRU 2004, calon PAS Abu Bakar Sakak tarik diri pun dpt RM300,000 ma.. imam kampung tuh. Minah ni bekas Ketua Wanita KeADILan Penang. RM80,000 je? Hahahahaha.

    Kalo menang dpt TKM1. Kalo tarik diri dpt RM80,000. Eh baik b'tanding. Kalo menang, PKR campak lg duit utk lompat. Ms tu bole demand RM10 juta.

    Pastu bila dah jd TKM Rasuah, bole dpt rasuah lg dr pemaju rumah & pengusaha balak. Kaya tuh.. so wat pe tarik diri dpt RM80,000 je?

    Hahahaha, lawak antarabangsa siot.

    ReplyDelete
  9. saifudin had done his job
    walaupun dgn gaya seperti menipu
    tak mcm ketua penerangan pas
    ada kes sembunyi dlm bilik
    biar penyokong terkulat-kulat

    ReplyDelete
  10. lu ape hal bro!? angin semacam jek. lu tulis tu biar elok2 sket aa. gue terajang lu baru lu tau!!

    kurang ajar luu..!!

    ReplyDelete
  11. satu lagi..gue rasa nak tekentut jek baca posting lu bro..! entah hape2!!!

    ReplyDelete
  12. kebanyakan posting lu aa...macam taik kambing jek...wakakaka!!!

    !#@$#%$E%$@$**#ppttuuiitt!!!

    ReplyDelete
  13. politik maaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  14. Ni la org ckp tkde psl cr psl.. Nk lwn bebas aje pn, wtpe smpai nk pi twr mcm2 kt minah tu? Bebal!!! Minah tu bebas aje. lwn PKR kt kubu kuat.. Awat tkt sgt?? Calon bebas ni mmg bkn lwn PKR.. Tp sbb taktik bodo ni wtkn suma org jd ssh.. BN plak tersym bangga tgk kebodohan yg sdg berlaku.. PKR mmg sk aje timbulkam mslh..

    ReplyDelete
  15. cina nak merasuah orang kita...padan muka dah kena ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.