Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 28, 2009

1st half : Permainan kelam-kabut.

Oleh : AdukaTaruna

Ini adalah pandangan gua semata. Lu orang dah pasti ada pandangan sendiri. Pada gua Barca mengalami krisis identiti apabila cuba bermain secara berkubu.

Barca cuba membenarkan Man U menguasai permainan dan melakukan serangan pada 5 minit pertama dalam keadaan pertahanan Barca yang 'tiruan'. Markues, Abidal takda. Rombak macam2. Nyaris2 Man U gol akibat bola aneh dari free kick Ronaldo.

So, memang kelam-kabut. Tapi berkat terujanya Man U dengan beberapa try2 bodoh Ronaldo, line defend tinggi. Sir Alex Ferguson dah kena kencing dengan Guardiola apabila Eto' menjadi Messi, Messi menjadi Eto. Hahaha.

So, sia-sia tugasan Ferguson kepada Evra supaya study cara Messi. Baut semak otak jer. Stting minda dah lari. Rupa2nya Eto main belah Evra. Kan dah gol. Kah kah kah.

3 trio Barca tukar2 ikut fasa pada gua. Messi diletakkan di tengah supaya fokus pertahanan tertumpu kepada tengah. Nak jaga Messi, sampai berlaga sesama sendiri 3 pemain Man U.

Bila pertahanan tumpu kat Messi, yang belah kanan kiri akan lemah. So, ramalan gua pada second half, Eto dan Hendry akan bertukar2 posisi, makala Messi kekal penyerang tengah.

Gua harap Man U kalah, walau tak sama dengan ramalan gua sebelum ni. Muahahaha.

No comments: