Skip to main content

1st half : Permainan kelam-kabut.

Oleh : AdukaTaruna

Ini adalah pandangan gua semata. Lu orang dah pasti ada pandangan sendiri. Pada gua Barca mengalami krisis identiti apabila cuba bermain secara berkubu.

Barca cuba membenarkan Man U menguasai permainan dan melakukan serangan pada 5 minit pertama dalam keadaan pertahanan Barca yang 'tiruan'. Markues, Abidal takda. Rombak macam2. Nyaris2 Man U gol akibat bola aneh dari free kick Ronaldo.

So, memang kelam-kabut. Tapi berkat terujanya Man U dengan beberapa try2 bodoh Ronaldo, line defend tinggi. Sir Alex Ferguson dah kena kencing dengan Guardiola apabila Eto' menjadi Messi, Messi menjadi Eto. Hahaha.

So, sia-sia tugasan Ferguson kepada Evra supaya study cara Messi. Baut semak otak jer. Stting minda dah lari. Rupa2nya Eto main belah Evra. Kan dah gol. Kah kah kah.

3 trio Barca tukar2 ikut fasa pada gua. Messi diletakkan di tengah supaya fokus pertahanan tertumpu kepada tengah. Nak jaga Messi, sampai berlaga sesama sendiri 3 pemain Man U.

Bila pertahanan tumpu kat Messi, yang belah kanan kiri akan lemah. So, ramalan gua pada second half, Eto dan Hendry akan bertukar2 posisi, makala Messi kekal penyerang tengah.

Gua harap Man U kalah, walau tak sama dengan ramalan gua sebelum ni. Muahahaha.

Comments

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.