Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 30, 2009

Projek 'food court'

Ini story idea food court untuk saudara baru yang miskin.

gerai pertama utk roti canai settle. yang tak settle ialah gerai seterusnya dan sebijik generator.

gua sependapat dgn bro sebol sebagai Menteri Kewangan. Kalau reramai berniaga secara kumpulan nampak meriah sket. Org nak singgah pun best.

Gua ingat kalau sorang pembaca derma RM10 dah settle kot. 100 orang darap 10, dapat seribu.

Boleh beli generator atau gua melancong ke Danok. kah kah kah.

Apa pun tgk gak, samseng ker penganggak mana leh ganggu gugat area tu...kena jaga la area depa tu baru nak meniaga, kang tak pasai depa langgar kwsn org lak.
Kalau ada terjadi beberapa individu dengki nak rebut tapak yang telah dimajukan, menggunakan samseng, wa ingat insyaallah boleh selesai. Tp kalau guna UMNO, gua ingat tumbang gak usaha nih. UMNO lu tahu la... kat N9 kuat ma.

Tp kalau individu dengki nak rebut tapak yang dimajukan, menggunakan bomoh, payah beb. Gua Tok Bomoh merapu boleh la. Hahahaha.

Takper la, gua ingat, biarkan sedara kita India tu berniaga dulu. Isteri dia boleh bantu. Sendiri kuli, sendiri bos. Sewa tak payah dulu. Yang lain2 kendian cerita.

Berg ckp, kalau nak lebih laris, sediakan set karaoke. Berg sendiri nak nyanyi. Set pinjam Hasbulahpit, lagu pinjam Ulama Akil Hayy. Wahahaha.

4 comments:

Xenan said...

bro,

idea lu ok..cuma

"Kalau ada terjadi beberapa individu dengki nak rebut tapak yang telah dimajukan, menggunakan samseng, wa ingat insyaallah boleh selesai. Tp kalau guna UMNO, gua ingat tumbang gak usaha nih. UMNO lu tahu la... kat N9 kuat ma."

hahaha...wa mmg nak komen bab ni.tapi kalu derma tuh boleh la lagi...tdr hal wa support.Kalu ade bigger plan..lu push paper dulu la.Kasi cantik siap gambar.Sonang ske wa nak paham.N9 tuh dah luar cawangan sgt la bg gua.

btw,
Lu nak gi danok sound wa.Wa nak ajak terus turun kpg sukhirin.2,3 menjak ni wa cam teringin sgt nak jumpa perawi sejarah lain kat sana.Lu siap pasport la bro...wa border pas ajer.

Anonymous said...

bagus cadangan tu..... wa transfer online kat lu aduka.....

-abanghensem

Xenan said...

damn,

Kampung sukhirin narathiwat la plak.jauh beno..tayah gi danok la bro.Gi betong suda:D

Hanz_Azdi said...

eh apa ker hal? lum maju niaga nak pi betong la danok ni? hehe..minda UMNO lg ker? kuang 3x.tapi wa paham lu orang nak jumpa some1.. wat borderpass RM10 + 2 gambo kaler ajer... 1 sejam 2 siap la... eh! jgn anggap wa 'kaki' tu...hehe..seriously, dulu tu mmg wa ada urusan & tapi la passport wa pun dah tamat tempoh. pasni wa pun kena wat borderpass la.