Skip to main content

Projek 'food court'

Ini story idea food court untuk saudara baru yang miskin.

gerai pertama utk roti canai settle. yang tak settle ialah gerai seterusnya dan sebijik generator.

gua sependapat dgn bro sebol sebagai Menteri Kewangan. Kalau reramai berniaga secara kumpulan nampak meriah sket. Org nak singgah pun best.

Gua ingat kalau sorang pembaca derma RM10 dah settle kot. 100 orang darap 10, dapat seribu.

Boleh beli generator atau gua melancong ke Danok. kah kah kah.

Apa pun tgk gak, samseng ker penganggak mana leh ganggu gugat area tu...kena jaga la area depa tu baru nak meniaga, kang tak pasai depa langgar kwsn org lak.
Kalau ada terjadi beberapa individu dengki nak rebut tapak yang telah dimajukan, menggunakan samseng, wa ingat insyaallah boleh selesai. Tp kalau guna UMNO, gua ingat tumbang gak usaha nih. UMNO lu tahu la... kat N9 kuat ma.

Tp kalau individu dengki nak rebut tapak yang dimajukan, menggunakan bomoh, payah beb. Gua Tok Bomoh merapu boleh la. Hahahaha.

Takper la, gua ingat, biarkan sedara kita India tu berniaga dulu. Isteri dia boleh bantu. Sendiri kuli, sendiri bos. Sewa tak payah dulu. Yang lain2 kendian cerita.

Berg ckp, kalau nak lebih laris, sediakan set karaoke. Berg sendiri nak nyanyi. Set pinjam Hasbulahpit, lagu pinjam Ulama Akil Hayy. Wahahaha.

Comments

  1. bro,

    idea lu ok..cuma

    "Kalau ada terjadi beberapa individu dengki nak rebut tapak yang telah dimajukan, menggunakan samseng, wa ingat insyaallah boleh selesai. Tp kalau guna UMNO, gua ingat tumbang gak usaha nih. UMNO lu tahu la... kat N9 kuat ma."

    hahaha...wa mmg nak komen bab ni.tapi kalu derma tuh boleh la lagi...tdr hal wa support.Kalu ade bigger plan..lu push paper dulu la.Kasi cantik siap gambar.Sonang ske wa nak paham.N9 tuh dah luar cawangan sgt la bg gua.

    btw,
    Lu nak gi danok sound wa.Wa nak ajak terus turun kpg sukhirin.2,3 menjak ni wa cam teringin sgt nak jumpa perawi sejarah lain kat sana.Lu siap pasport la bro...wa border pas ajer.

    ReplyDelete
  2. bagus cadangan tu..... wa transfer online kat lu aduka.....

    -abanghensem

    ReplyDelete
  3. damn,

    Kampung sukhirin narathiwat la plak.jauh beno..tayah gi danok la bro.Gi betong suda:D

    ReplyDelete
  4. eh apa ker hal? lum maju niaga nak pi betong la danok ni? hehe..minda UMNO lg ker? kuang 3x.tapi wa paham lu orang nak jumpa some1.. wat borderpass RM10 + 2 gambo kaler ajer... 1 sejam 2 siap la... eh! jgn anggap wa 'kaki' tu...hehe..seriously, dulu tu mmg wa ada urusan & tapi la passport wa pun dah tamat tempoh. pasni wa pun kena wat borderpass la.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.