Skip to main content

Ulama Akhil Hayy layak jawatan Presiden atau Timbalan.

Ulama Daud Iraqi menggariskan satu fatwa bahawa hanya ulama layak menjawat 2 jawatan itu kerana hanya ulama yang tidak akan melencong dalam perjuangan Islam.

Katanya, ulama adalah mereka yang mempunyai pendidikan formal dalam agama Islam. Dalam garisan itu, Akhil Hayy mempunyai pendidikan formal Islam di Indonesia.

Gua selaku genetik Melayu paling pure, dengan ini, memegang kata-kata ulama untuk panduan hidup gua. Maka selamatlah gua dari padang masyar. Dengan jubah pewaris nabinya, kompom gua akan masuk syurga. Alhamdulillah.

HIDUP ULAMA!



HIDUP ULAMA!


HIDUP ULAMA!


Betapa bodohnya falsafah Kepimpinan Ulama ciptaan beberapa otak genetik Melayu.

Comments

  1. haha...
    pantang dpt bola tanggung,
    lu terus wat jumpping smash yeaa...haha.
    lu baik2,
    kang diaorg angkat smash lu tu,
    kasi bola ke kiri or kanan yg terbukak bebas tu...haha

    ReplyDelete
  2. Hahahahaha.

    Hahahahaha.

    Guling2 wa gelak beb. Tol tu Uma, dak AT ni mmg opportunist la. Dpt peluang laju je. Lu leh tanding Ketua Pemuda la, lawan Tantawi, haha.

    Beb, Astora Jabat dpt pendidikan agama formal gak, ngeee..

    ReplyDelete
  3. erm... dapek kek budak duka ni bola tanggung... siap la....

    tahan telinga jer la puak ulama. hahaha

    ReplyDelete
  4. so jgn kasi bola tanggung,
    kasi bola paras dada je..haha

    ReplyDelete
  5. kau jangan. ulama nak hentam ko. dia kata kau kafir jer....

    ReplyDelete
  6. haha astora lagi tinggi level banding akil hayy ni...

    tapi wa rasa yg paling tinggi antara mereka ialah ayah pin, peneraju kerajaan langit... ehh ayah pin boleh dipanggil ulama jugak ke?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.