Skip to main content

Muktamar : Siapa pilihan Nik Aziz?



http://tempurunglutut.blogspot.com

Siapa maksud Nik Aziz?

[minit 00:40 hingga 01:40]

1. Setelah kelantan sendiri lebih kurang 20 tahun pimpin negeri

2. Hok yg duduk bersama saya ni.

3. Dewan harian PAS.

4. EXCO PAS.

5. Telah mereka itu mempraktikkan..kalau pelajar universiti ada praktikal.

6. Telah praktik Islam

7. Dari segi akidahnya

8. Dari segi ibadatnya

9. Dari segi ekonomi islamnya.

10. Dari segi bacaan politiknya.

"saya berasa gembira kerana orang ini telah mempraktikkan islam di kelantan.. dan mereka mempunyai bacaan-bacaan politik yg betul.."

Comments

  1. HoHo,

    Terpakse wa tak sekata ngan nik aziz.Sebagai penyokong tegar mat sabu, wa masih merasakan mat sabu yg berimej neutral sbg solusi terbaik dlm pertembungan ahli pas Vs geng mukobalah ni.

    Mat sabu bersifat pejuang,pantas,radikal dan ikhlas berpolitik.Bacaan politik nya antara yg terbaik di kalangan pimpinan Pas.Gaya politik nya juga rentas bangsa sesuai ngan imej Pas sekarang.

    Akhir kata idop Mat Sabu!wakaka

    ReplyDelete
  2. Hahaha.

    Pada gua plak Mat Sabu rapat dengan level aktivis.

    Husam plak rapat dengan golongan pemikir.

    Kalau perwakilan ramai aktivis, Mat Sabu menang la. Kalau perwakilan ramai pemikir Husam menang la. Kalau perwakilan ramai bodoh, Nsha menang la.

    Kuang3...

    ReplyDelete
  3. ramai perwakilan yang bodoh gua rasa...hahahahaaa20x....yg kawe faham maksud Tok Guru tu...husam juga bleh di golonngkan sbg ulamak..so kalau kawe perwakilan Pas..nasha tu awal2 lagi kawe tohok ( buang)..Husam lagi laju la..ibarat wira 1.3 vs evo 10...muhaaaahaaa

    ReplyDelete
  4. ok la..
    kasi imbangan sikit pasal nasha ni.Sebab wa konpius...asal wa tak knal pon die ni smcm mana wa kenal husam n mat sabu( knal melalui pembacaan laa).Wa lagi kenal nasha aziz kot.ehehehe.

    Kalau die tak glamer asal dulu die leh jd Tim Pres?AT lu cita sket kalau lu tau.

    ReplyDelete
  5. Wa sokong Md. Sabu.
    Husam stay Naib.
    2011 Husam lompat Pres.
    Md. Sabu stay Timb.
    bole ke camtu?
    Haha.

    ReplyDelete
  6. wa sokong Husam Timbalan...

    -abanghensem

    ReplyDelete
  7. bukan senang nak lompat ke presd tu?hehe
    dgn mentaliti yg ada la ni.hehe

    bg wa,
    utk main game ni,
    kene golongan pemikir..hehe
    bijak mgatur gerakan
    dan pcaturan.

    ReplyDelete
  8. aku fikir,husam akan kalah.lepas tu imejnya akan terjejas.sekali gus akan dikenalpasti penentang ulama berdasarkan perancangan yang diaturkan sejak awal lagi.

    -zinggo

    ReplyDelete
  9. mungkin juga bro zinggo.

    Humm..husam jd penentang ulamak.Nik Aziz sbg penyokong husam camna pulak?Di paksa berhenti?

    So katakan lah Nik Aziz pon dipaksa berenti.Kompom geng2 yg digelar erdogen pon kne halau dr Pas.Tapi kebanyakan rakyat biasa n non muslim bersama geng erdogen.Tnya la cina india sapa suka geng mukobalah.

    Jd geng mukobalah stay sensorang atau join UMNO.Geng Erdogen bukak party baru join PR.

    Humm..pastuh maner la haluan kita nanti.hahaha..imaginasi2

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.