Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Wacana terpanas! : Anak Muda VS Orang Politik.

Tarikh : 3hb. Februari, 2012
Tempat : Perdana Beach Resort, Pantai Cahaya Bulan.
Waktu : 9:00 malam
Penganjur : UMNO TumPAS (Group Facebook)

Moderator : Syam Ghaz

Panelist:
1: Ustaz Fadhli Shaari (Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan) Orang Politik
2: YB Amiruddin Shari (ADUN Batu, Caves) Orang Politik

VS
3: Mohamad Hafizudin (Mahasiswa) Anak Muda
4: AdukaTaruna (Blogger Bebas) Anak Muda

Iktiraf negara Israel : Anwar akan rasa tentangan lebih dari apa yang Hadi Awang rasa. Amin.

Oleh : AdukaTaruna

Anwar adalah produk UMNO. Untuk audien Cina atau India, UMNO berwajah lain. Kenyataan lain. Untuk media Melayu, UMNO berwajah lain, kenyataan pun lain.

Begitu juga dengan undang gay ketika media antarabangsa. Anwar membuat kenyataan yang serampang 2 wajah. Selepas beberapa hari, Anwar buat kenyataan 'membetulkan' kenyataan serampang 2 wajah dalam media bahasa Melayu.

Kes terjadi juga dengan pengiktirafan negara Israel oleh Anwar. Selepas kenyataan untuk media antarabangsa, Anwar pun buat kenyataan untuk media Melayu.

Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati.

Keadilan bagi rakyat Israel? Heh! sebab tu gua tak minat Anwar. Dan tak hadir apa sahaja program dia.

Bila dia sebut rakyat Israel, bermakna dia iktiraf Israel itu sebagai negara. Negara Israel adalah haram berdasarkan timeline Salahuddin Ayubi yang membebaskan Palestine.

Kaum yang guna logo bintang bucu 5 sebenar adalah kaum Yahudi yang memil…

Bergambar : Gua ambil C&U (senjata api)

Oleh : AdukaTaruna

Mungkin tak setaraf dengan Rela, polis dan askar. Tapi dah blog gua, gua tulis la pengalaman gua. Syarikat hantar gua ambil C&U untuk lesen senjata api. Bawah PDRM. Garang nak mampos bai polis yang handle senjata api nih. Sebab benda alah ni berbahaya. Tak bleh buat secara kuliah Semanis Kurma der.

4 orang dari Kelantan dan beberapa dari negeri lain diasingkan sebab pemohon baru. Kena ajar teori dulu. Ada 3 orang polis garang handle senjata api nih. A dan B handle latihan pemegang lesen. Manakala polis C handle kitorang.

Cerita 1.
Setelah diajar, dan diberi amaran tentang keselamatan senjata api, polis C pun bertanya.

"Baik. Sekarang siapa dalam kumpulan ini pernah menembak. Tak kira la senapang kawan ke, abah ke. Keluar ke depan. Cepat! Cepat!!!"

3 orang keluar. 2 dari Kelantan (termasuk gua), sorang dari mana ntah.

"Kamu tembak guna apa?" Soal polis pada member gua.

"Senapang kawan. Dia Rela."

"Kamu?" Polis tu tanya gua p…

PAS atau PKR : AdukaTaruna VS Ust Azhar (1)

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Seminar Metologi Pemilihan Calon Dalam Pilihanraya Menurut Kaedah Siasah Syar'iyyah. Pada 28 Januari. Di Bangunan ABIM Tanjung MAS, Pengkalan Chepa.

Gua mengulas pembentangan oleh Ustaz Mohd Azhar Abdullah dan dijawab beliau kembali. Nanti gua kemas kini N3 ni bila dah siap upload. Cuma audio kureng sket la. Bila speaker dewan dirakam mic handphone. Seb baik audio gua ok sebab gua tak guna mic. Wire mic tu tak sampai ke whiteboard.

[2]
Gua menggunakan word bodoh yang membawa maksud bebal dalam pembentangan intelek. Ianya bukan mencarut. Ianya word yang membawa makna. Tapi ada seorang tua tak setuju. Gua hormati. Tapi gua takan tunduk pada budaya lu. Gua biadap? Terpulang.



Updated.


Bila Hadi tawar tidak bertanding dengan word 'tapi'.

Sumber :Sinar Harian

MARANG - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke- 13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Bagaimanapun, beliau yang juga Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri menawarkan kepada partinya untuk bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon.
Pada gua, Hadi layak jadi PM Malaysia dari Anwar. Sebab Hadi takda skandal mandal. Pastu amanah. Pastu ada jaringan dunia Islam antarabangsa. Kalau Hadi wat bengong ketika jadi PM di Malaysia Baru, gua n geng sedia jadi pembaris. Setakat Abu Bakar Chik nak jadi front liner bacup Hadi time tu, memang bawah tapak kaki kami jer.

Alternatif selain Hadi dan Anwar menjadi PM ialah Husam. Pendapat gualah. Tu N3 lainlah. Soalnya, yang gua berbulu ialah, skang ni fasa perang. Di mana orang2 macam Hadi ni bodoh nak mamposla dalam seni perang. Sangat2 naive. Tu yang gua berijtihad menjatuhkan Hadi demi Allah. Dan ofkos gua tak pernah n…

Video terbaru : Gua bogel atas Jambatan Yahya Petra kalau Anwar saman Dato' T

Najib dan pengikut ada alasan kenapa tak nak debat. Anwar dan pengikut ada alasan kenapa tak nak saman. Hak demokrasi lu orang nak nak kemukakan alasan.

Tapi, kalau Anwar berani saman Dato' T, gua bogel atas Jambatan Yahya Petra. Amacam? Jangan keluar cabaran gua kat Utusan Malaysia, sudah. Mampos kena tiaw dengan mak gua.



Occupy Seremban 1 : Video 3-6

Occupy Seremban 1 : Cadangan Sistem ( Siri 3 )


Occupy Seremban 1 : Cadangan Sistem ( Siri 4 ) 


Occupy Seremban 1 : Sistem Zakat ( Siri 5 ) 


Occupy Seremban 1 : Penggulungan ( Siri 6 )


Video Occupy Seremban 1 : Pengenalan (Siri 1)

Oleh : AdukaTaruna, Ustaz Azman Penerangan PAS n9, Eddy TheYellowBoutique, Benz Ali, Ah Chong, Tok Guru06 dan hadirin.

Occupy Seremban 1 : Pengenalan (Siri 1)



Occupy Seremban 1 : Masalah Kita (Siri 2)



Gua nak anak gua jadi ulama.

Oleh : AdukaTaruna


Ikhtiar gua sebagai manusia ialah menghalakan anak gua ke bidang agama. Dengan harapan, mudah2an Allah menjadikan anak gua salah seorang ulama kategori pemikir di masa hadapan. Sekali gus menamatkan zaman ulama penghafal di zaman gua. Amin. Kepada Khai Muhammad Taruna, itulah hasrat abah kepada anda.

Sebuah cerita kehidupan : Kete gua prob di ELITE Highway.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
7hb lalu, gua hantar kereta gua untuk diperbaiki. Stanby gua nak balik Seremban 20hb. Ada 2 pilihan. 1 bengkel member. Satu lagi bengkel saudara bini gua. Sebab saudara, gua pilih lah. Tu pun selepas soal siasat sama ada mampu atau tidak siap pada 18hb. Gua nak pakai dulu dalam 2 hari tu. Test apa yang patut. Dia kata boleh siap.

17hb gua kol, dia kata tak siap. Rupa2nya dia bekerja dengan orang lain. Dan kereta gua hanya direpair hujung minggu. Warghhh.... dia tawarkan alternatif. Keretanya sendiri. Wira 1.3. 19hb sebelah malam gua g ambil. Tu yang gua tak dapat joint program mahasiswa tu.

[2]
Alhamdulillah, bertolak jam 10 malam pada 20hb, gua sampai 10 pagi pada 21hb. Sejam setengah tidur di Petronas Benta, sejam tidur di Petronas Simpang Durian, Jelebu. Gua ikut Manchis. Siap singgah air terjun Bukit Tangga lagi. Malam tu Okupai dengan Penerangan PAS N9, Ustaz Azman (blogger Lobai Kampong). Video nanti di Kelantan gua upload. Insyaallah.

Pagi 22hb, gua ke Rawa…

Pejabat PJ PAS N9 dibakar.

Oleh : AdukaTaruna

Tajuk jer ala2 Parpu Kari ni bai. Haha. Program borak2 idealogi kita-kita ditukar ke Pejabat PJ PAS N9. Taman Tasik Jaya. Dulu kaler oren. Tapi tak tau la Bro Topek tukar kaler pink skang ni. Jumpa di sana. Insyaallah. Jam 9 malam. Selepas Isyak.

Kereta berdarah : Berebut Yuyu Luna punya pasal di Kota Bahru.

Oleh : AdukaTaruna


Puak2 jakun ni berani sebab polis di pihak mereka sahaja. Sungguhpun begitu, keberanian mereka bergantung kepada negeri. Makin lama UMNO tak memerintah, makin kurang kejakunan mereka.

Di negeri UMNO, ceramah Mat Sabu sampai diupah samseng2. Di Kota Bahru, ceramah Mat Sabu disabotaj dengan cat dan calar kenderaan. Kaedah pukul curi ala2 jemaah Rusila jugak la.

Gua sampai program mahasiswa bila dah settle. Sebab gua ada hal di Ketereh. Pastu Okupai plak kat Tambatan Diraja. Masa nak blah dengan Hazwan dan Syam Ghaz, seorang SB tunjuk2 gua kepada rakan2nya. Hazwan sound gua, gua toleh nak tgk muka SB tu, tesadung penutup longkang la plak. NIamakahai. Mesti SB tu gelak sama gua.

Pastu gua ke Hotel Ridel. Tengah menunggu kehadiran kesemua puak2 Okupai, tiba2 gua terbau minya tanah. Gua bergurau dengan Jeming. Ada orang nak bom Adam Adli.


Rupa2nya kereta yang membawa Adam Adli telah dimarking awal2. Kena simbah cat beb. Saksi nampak Wira kaler silver. Gua ingat perang bes…

21 Januari : Occupy pertama di Senawang!!!

Jemputla datang untuk sama-sama diskus idealogi masing-masing. Dipengerusi majliskan oleh Eddy The Yellow Boutique. Konsep duduk bersila bersama-sama. Ada white board. Konsep occupy Kota Bharu yang cool. Nak luah pandangan, just angkat tangan dan cakap.

Gua, Jeming, Topeng kat Kota Bharu siap berebut2 dengan mahasiswa, anak2 muda untuk bertekak. Baik punya. Ini program pelbagai hala. Bukan program ceramah politik yang sehala. Cool bro program ni. Program kita, hak milik kita. Yeyeh....

Sebelum terlupa, tempat terhad tu bro semua. Dalam 30 orang jer rasanya bleh bersila sama-sama. Pasti Gembira di Taipan Senawang. Depan Maybank. Sebelah kedai Watson. Sederet dengan BSN Bank.

Gua akan tampar Adam Adli di KTC Kota Bharu malam Jumaat ini.

Jangan lupa. KTC Kota Bharu. Malam Jumaat ini. Gua nak tampar Adam Adli sebab usha awek gua, Yuyu Luna. Kah3..


"Nampak? Ini nama-nama yang lu perlu jaga. Jangan sesekali lu kasi masuk, faham. Nampak jer, sound gua. Jangan sekor pun lepas."

Hot! : Video langgar Ostad Azhar Idrus.

Oleh : Ali Abu



Tahniah kepada Ali Abu dari N9. Tahniah Ostad kerana professional. Tahniah jemaah masjid N9. Tak tau apa jadi kalau langgar kat Terengganu nih. Hahaha.

Inilah impian gua. Rakyat sangat berkuasa. Kita perlu dapatkan Malaysia Baru untuk mendapatkan kuasa rakyat. Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan seltan2 Melayu tu kita boleh langgar sahaja nanti. Langgar guna hujah dan dalam kerangka demokrasi yang dibenarkan negara.

Kita ulang tayang sejarah ulama berhadapan dengan hujah rakyat biasa yang kerja Pengawal Keselamatan macam gua. Ini adalah takdir yang Allah tulis dalam Loh Mahfuz. Untuk rujukan umat Islam khususnya.



Buat Ali Abu. Ghayo Cino ni den balik. Insyaallah. Nanti den tipon kau. Insyaallah.

Buku Punk Rock sudah terbit!

Lagu ini gua tujukan untuk abang angkat gua.

Oleh : AdukaTaruna




Gua tujukan lagu ni kepada abang angkat gua. Abang Najib Razak. Dengan ucapan, apsal gua tak dapat BR1M? Nama gua takda kat Pejabat UMNO Pengkalan Chepa tadik. Member gua yang kaya sket dari gua ada plak?

 Apa dosa kita, kan KMT kan?





Video terbaik dari non muslim Kelantan.

Gua dapat ni dari blog Harimau Menaip.



Tipu lagi : Apabila Hadi mahu menjadi nelayan selepas era UMNO.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Gua bermula tanpa PAS. Di luar PAS dan tanpa team dalam pertempuran menjatuhkan watak-watak bodoh dalam mode perang besar. Kemudian sedikit2 diterima. Dan kini gua berada sedikit2 dalam PAS. Gua boleh diterima walaupun dalam masa yang sama majoriti mereka tidak setuju dengan pertempuran gua itu. Takpa.. professional la.

[2]


Gua jumpa gambar ni dalam FB. Ofkos la memember yang tag ke gua. Gua ingat statement tu memain. Tapi rupa2nya ada dalam Harakah. Oleh kerana itu statement rasmi, dan berkaitan dengan falsafah pertempuran gua, maka gua terpaksa lawan.

[3]
Hadi mengatakan, dia akan balik jadi nelayan jika sudah menang. Untuk kenyataan bersifat semasa, maybe mungkin. Mungkin Hadi sudah sedar. Allah itu membolak-balikkan hati. Tetapi untuk bersifat sejarah dan fakta, ianya satu dusta. Satu lagi penipu dari Hadi Awang.

Jika kita ambil premis menang dan negara. Faktanya ialah Terengganu pernah menang (dari UMNO / penjahat). Tetapi adakah Hadi menjadi nelayan ketika it…

Sapo2 sek2 tino tu buleh pakat2 mari deh.

Orang lelaki nyanyi, orang pompan bleh tengok. Orang pompan nyanyi, orang lelaki tak bleh tgk. Tgk youtube jer la.. Ngeee.... Apa pun gua tetap akan hadir. Bagi memastikan penjahat2 seksual seperti Abang Hensem,  Jean Francoise, Mohd Ropi, Fathinul, Cuping Merah tidak akan menyusup masuk dengan menyamar sebagai wanita berpurdah. Kah3..

Selangor bodoh prosedur kalau pecat Hasan Ali selepas surat rasmi PAS.

Oleh : AdukaTaruna

Memula gua ingat nak tunggu dan lihat dulu baru tulis. Tapi fikir2 balik, lebih tepat dan ikhlas kalau gua tulis awal2. Lain la kalau gua tertinggal bas.

Diberitakan PAS telah menghantar surat rasmi kepada Selangor. Memaklumkan Hasan Ali telah dipecat. Ini prosedur yang bagus. Tapi kalau Selangor pecat Hasan Ali sebelum 30 hari masa yang diberikan PAS kepada Hasan Ali untuk membuat rayuan, memang bangang tahap petala langit la.

Tunggu peruntukan masa rayuan dulu. Takut2 ada unsur2 manipulasi isu. Dah la PAS bengong pecat Hasan Ali selepas kritik Anwar. Bukan selepas membantah keputusan muktamar (Negara Kebajikan). Bila bantah / burukkan keputusan muktamar (Negara Kebajikan) guna saluran musuh, PAS penghafal ni buat majlis Mahabbah. Mahabbah abah kau. Time Hasan Ali lempar taik kat muka TGNA dan majlis Mahabbah, senyap lagi. Time bantai Anwar, Azmin Ali campur, terus pecat. Bodo bab timming. Niat memang lain. Tapi pengundi hutan nampak?

So, gua harap, Selangor tunggu…

Tengah bertukang : Radio Budu

Oleh : AdukaTaruna

Gua skang tengah bertukang2 menyiapkan sebuah radio online. Nama diberi ialah Radio Budu. Buat masa ni, waktu yang cuba diudarakan ialah :

1. 9am - 11am
2. 2pm - 4pm
3. 10pm - 12am

Kalau nak dengar Radio Budu boleh klik gambar yang gua tepek ni. Tapi yer la, masih dalam mode pertukangan. Pempaham jer la bro. Pelan2 kayuh. Insyaallah, nanti gua buat Pages Radio Budu di FB, so kita boleh berinteraksi dalam tu.

Doa2kan gua semoga tak hangat2 tahi Ase.





Gua cuba untuk tidak mencela Saiful.

Oleh : AdukaTaruna

Untuk mendapatkan Malaysia Baru, gua sangat gembira Anwar bebas. Tak banyak manusia dalam sejarah Malaysia pasca merdeka bekerja keras, berkorban sebegitu rupa bagi mendapatkan Malaysia Baru. Terlalu besar peranan Anwar.

Tetapi gua cuba tidak sesekali mengutuk Saiful. Gua hanya manusia yang diminta Allah menilai mengikut zahir. Gua bimbang terpaksa mencari Saiful di padang masyar nanti. Kita tidak tahu siapa betul, siapa salah. Kita hanya menilai mengikut keupayaan manusia. Ada yang mengikut sentimen. Ada mengikut jenama. Ada yang mengikut prosedur.

Di dunia, betul dan salah ditentukan manusia berdasarkan teknik. Ada tektik yang ditetapkan Allah. Manusia diwajibkan hanya patuh kepada keputusan teknik. Sebab itu jangan dicela manusia yang didapati bersalah akibat keputusan teknik. Jangan disanjung manusia yang didapati tidak bersalah akibat keputusan teknik.

Rakaman realiti dan saksi sebenar hanya di mahkamah Allah. Gua menanti Anwar memperjuangkan qazaf pula di mahk…

Ramalan gua kes Anwar.

Oleh : AdukaTaruna

Ingat tektik APCO masa kes Perak. Nizar jadi MB tak sempat bubar parlimen dah kena sekat di Mahkamah Rayuan.

Ingat tektik APCO kes Perak. ADUN BN lompat PKR. Anwar sambut. TGNA komen. Sekali lompat semula ke BN bersama 3 ADUN barua. Mati hujah, mati prinsip.

Ingat bagaimana US masuk Banghdad dulu. Dengan kekuatan kecil. Kemudian keluar. Diraikan tentera Saddam kononnya kejayaan menghalau US dari Bahgdad. Sedangkan US nak riki kekuatan kubu terakhir itu. Then, tak sampai 24 jam Bahgdad ditawan US selepas mengetahui kekuatan Saddam.

Kenapa polis bagi kebenaran perhimpunan. Tiada roadblock di Kuala Lumpur. Kenapa PEDIKA dijadualkan berprogram atas nama Islam di masjid berdekatan? Adakah APCO mahu test kekuatan Anwar? Apakah kekuatan Anwar masih tahap 1998?

Jika keputusannya hanya 5 ribu di mahkamah, plus tanpa insiden pertembungan PEKIDA, maybe pendakwaraya akan ke Mahkamah Rayuan.


Teknik gua kasi anak gua tido.

Oleh : AdukaTaruna

Sebelum gua share teknik gua kasi anak gua tido, gua nak share sama lu orang 2 perkara.

1. Sam AMK buat bangang lagi? http://darisungaiderhaka.blogspot.com/2012/01/perhimpunan-901-shamsul-iskandar.html?spref=fb

2. Punyalah semangat nak pergi 901. Siap beli baju 901. Beli seluar 501. Beli kasut Total 90. Sekali bini tak kasi pergi - Cuping Merah

Ok. Back to the story. Anak gua koya orang besar. Selagi dalam rumah tu ada yang belum tidur lagi (malam), dia tak tido. Lawan mata. Merengek la kalau letak. Kena dukung. Huarghhhh... gua plak tak guna konsep buai2an.

Pikir punya pikir, akhirnya gua dukung dalam gaya meriba sambil meniup pelan2 dan secara terus2an kat mata anak gua. Kasi dia pejam mata la bila kena angin. Kena 3 minit, lelap. Kah3.. So, kepada sesiapa yang ada anak koya camtu, bleh amalkan teknik nih.

Testimonial 1.

"Terima kasih Aduka. Teknik ni sangat berguna kepada gua terutama malam Jumaat. Sebelum gua kena sabar tunggu anak gua tidur. Skang tidak lag…

Selamat on the way kepada peserta 901.

Oleh : AdukaTaruna

1. Padam sms yang ada kaitan dengan PR / 901 untuk lepas dari pemeriksaan rambang polis.

2. Barang2 wanted demo seperti garam jangan bawak. Ganti dengan ENO. ENO belum wanted lagik.

3. Cabut stiker pro PR untuk elak masalah seperti sekatan atau sabotaj kenderaan.

4. Jangan berkumpul lebih dari 4 orang sebelum demo. Kena black maria awal2 terasa ruginya.

5. Yang ahli PAS jangan terlalu jaga Anwar plak dari jaga Hadi Awang. Walau gua nak jatuhkan dia, tapi untuk tajuk; keselamatan dia penting tu. Bina parameter yang difikirkan praktikal pada ketika itu.

6. Jangan benarkan Sam AMK duduk belakang anda. Tapi anda duduk belakangnya. Ngeee...

Jangan tuduh gua bacul plak sebab tak g. Gua diarahkan TGNA jaga Kelantan ni boh. Kah3...

Cara-cara memadamkan unsur2 gedebe dan pemberontak pada muka.

Oleh : AdukaTaruna

Inilah yang dilakukan oleh adik2 ipar gua. Cuba memadamkan wajah2 pemberontak anak gua. Hua3... Blog baby dah ni bai...

Khai Muhammad AdukaTaruna. 2 bulan. 6.1 kg. 61cm.

Sebuah komik agenda UMNO-PAS.

True color Hadi Awang akan didedah Hasan Ali selepas parlimen bubar.

Oleh : AdukaTaruna


[1]
Allah janjikan kehinaan kepada orang yang tidak layak, tetapi tetap mahu memegang amanah. Sejarah hina akan ditulis ke atasnya.

Mesyuaratnya PAS Pusat adalah prosedur yang diambil oleh golongan pemikir agama selepas tindakan cocer line yang diambil oleh penghafal agama dengan nama Arabnya 'Mahabbah'.

Penghafal agama merancang menyelamatkan fakta2 hina mereka dengan program Mahabbah itu. Tetapi Allah juga merancang sehingga perangangan penghafal itu termasuk dalam perancanganNya. Hasan Ali yang memegang rahsia Hadi Awang melempar taik ke muka TGNA.

[2]
Para pemikir agama memanggil mesyuarat PAS Pusat. Dan mengusahakan TGNA hadir dalam mesyuarat itu. Ketika penghafal agama berbelit2 dalam tindakan terhadap Hasan Ali, TGNA mengelurkan kata putus. Pecat. Disokong oleh sekumpulan pemikir agama yang ditakdirkan Allah dipilih ketika muktamar itu.

Ketika zaman di mana Allah mengkehendaki Islam itu seperti buih dilautan, Allah menyediakan zaman Islam diketuai oleh …

Video MB Kelantan berjalan ketika umur 47 hari.

Sumber :Cuping Merah

Buat pertama kalinya, Utusan Malaysia siar berita benar di muka depannya. Wakakakaka


Ni video MB Kelantan berjalan ketika umur 47 hari. Kah3...

Sumber :http://youtu.be/_cTzsjAfA7c



Okupai paling best pada gua.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Gua mendapat jemputan untuk turut sama dalam program tertutup perjumpaan dengan Anwar. Hanya yang mendapat sms sahaja yang hadir. Antara yang sms gua ialah Abah Abu Samah.

Gua cakap gua tak pergi. Gua pilih Okupai dengan mahasiswa. Gua doakan selamat semuanyalah. Then Abah balas sms gua dengan ayat omputeh. "Aduka, pls take this opportunity." Menatang apa nih? Sebab jauh dari gugel, gua pun tak balas time tu. Dan terus lupa nak balas. Wakakaka.

[2]
Dalam siri2 Okupai yang berlaku di Tambatan Diraja, kehadiran gua tak lah sebaik Jeming dan rakan2 yang lain. Tapi dalam banyak2 okupai yang gua hadir, gua rasa inilah paling best. Best sebab secara tak sengaja, peserta dari Maktab Perguruan Kota Bharu (MPKB) join. Selain dari student UMK.

Yang bestnya student MPKB ni ialah majoriti mereka berfikrah lawan dan jenis tak ambil pusing. Kami berdialog sambil makan kek. Macam2 isu dibangkitkan. Antaranya stand mengenai demo, stand mengenai tindakan Adam Adli turun …

Kenali 5 jenis artis / Selebriti.

Oleh : AdukaTaruna

Artis / celebrity pada gua ada 5 jenis.

1. Berani berada dalam kelompok tertindas secara rasmi.
2. Berani berada dalam kelompok tertindas secara jemputan.
3. Tidak berani berada dalam kelompok tertindas (rasmi atau jemputan).
4. Berada di kelompok penindas secara rasmi kerana idealogi.
5. Berada di kelompok penindas kerana cari makan.


Contoh jenis 1.
Ini adalah contoh artis jenis 1. Sanggup masuk dalam ruang sempit dan ditindas demi membebaskan jiwa. Bob Lokman, Sham Kamikazee antaranya. Mereka berani secara rasmi.

Contoh jenis 2.
Contoh 2 adalah artis yang tidak akan masuk dalam kelompok tertindas secara rasmi. Tetapi berani memenuhi undangan secara professional. Antaranya ialah Ustaz Zamihan, Wardina, Amy Search, Zizan, etc.

Contoh jenis 3.
Contoh 3 ialah Awie dan pelbagai artis lagi. Mereka mungkin menyokong golongan tertindas, tetapi dalam senyap. Tidak akan berani memenuhi kemputan sekiranya ada. Tetapi jika jemputan pihak penindas tiada masalah.

Contoh jenis 4.
Me…

Kalau tak sokong, janganlah ganggu usaha dapatkan Malaysia Baru.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Mentang2lah Hasan Ali pegang rahsia UMNO-Hadi Awang, makin hari, makin berani dia yer. Terbaru kenyataan tidak sokong dan gesaan pelajar untuk hadir 901.

Gua pun tak hadir. Tapi Anwarlah watak terbaik untuk dapatkan Malaysia Baru. Dapat Malaysia Baru adalah impian gua dan ramai lagi. Di Malaysia Baru, rakyat sangat berkuasa. Seltan pun rakyat bleh lawan. Kalau Anwar jahat pun, di Malaysia Baru, Anwar terlalu kacang untuk dilanggar hujah. Dia nampak jer hebat berhujah, dan memang hebat pun untuk majoriti rakyat.

Itu fahaman gua dan rakan2.

[2]
Ya, memang benar sesetengah pimpinan dalam PAS mencurigai Anwar. Tapi untuk mendapatkan Malaysia Baru, demokrasi yang sebenar, mereka sekurang2nya tidak mengeluarkan kenyataan membantu Malaysia Lama. Diam adalah lebih baik.

Apa yang berlaku kepada Hasan Ali adalah persediaan sejarah hina kepada kumpulan2 ini. Sejarah mereka akan ditulis. Qada dan Qadar. Teruskanlah Hasan Ali. Gua percaya tindakan2 lu termasuk dalam perancanga…

Gambar Kek Untuk Mahasiswa malam ni.

Oleh : AdukaTaruna




"Tidaklah mereka yang tidak hadir itu melainkan termasukdalam kumpulan Boboi." Riwayat Ostad Wan Ji.


Falsafah gua isu Amalina. Ianya adalah satu PPAOA.

Oleh : AdukaTaruna

Gua bukannya baik. Banyak bertatih dan menyusu lagi. Tapi akidah kena jaga, bro.. syurga dan neraka ni ikut rahmat Allah jer. Tapi kalau akidah lari, nauzubillah woo..

[1]
Layanan Allah terhadap Islam dan bukan Islam adalah berbeza. Kerana Allah yang menjaga agamaNya. Apa sahaja yang melibatkan Islam secara langsung, sama ada musuh harbi, penganut Islam sendiri, pasti Allah mempunyai satu stand yang berbeza dengan selain dari itu.

Pendekkan story, kita pergi ke kes adik Amalina. Adik Amalina sendiri, ibu bapanya sendiri melibatkan Islam (agama Allah) secara langsung. Sama ada persepsi, atau imej, atau apa sahaja secara direct. Adik Amalina sendiri, ibu bapanya sendiri juga telah membenarkan dengan rela dan sedar mereka dipergunakan untuk perjuangan kebangsaan (Melayu).

Jika Amalina bukan melibatkan Islam, sudah pasti lain ceritanya. Sebab Amalina melibatkan Islam, sudah pasti Allah tidak mahu semua ini. Mengotorkan agamanya dengan kebangsaan yang sempit. Sebab itulah…

Gambar Haji Najib hisap curut.

Sumber :Nota Merah


Mari doakan mahasiswa UPSI yang final exam esok.

Oleh : AdukaTaruna

Minta semua doakan Mahasiswa UPSI yang akan mengambil final exam bermula esok. Kami, rakyat Malaysia doakan kecermalangan anda dalam setiap lapangan. Terima kasih atas kesediaan mahasiswa UPSI dalam menyiapkan diri sebagai seorang yang bukan penghafal kertas semata2. Andalah pendidik anak2 kami kelak.

Untuk itu, sebutir kek telah disponsor seseorang dari rakyat Kelantan bagi mengucapkan terima kasih kami kepada mahasiswa. Mahasiswa dijemput datang pada :

Tarikh : 05 Januari 2012
Masa : 10 malam (selepas Isyak)
Lokasi : Tambatan Diraja (sebelah Hotel Ridel), Kota Bharu.

Video yang mencatatkan lebih 60 juta views.

Okupai Mahasiswa dan anak muda. Tambatan Diraja Kota Bharu (Hotel Ridel)

Tarikh : 5 Januari 2012
Masa : 10 malam (selepas Isyak)
Agenda : Meraikan kebangkitan mahasiswa sambil berkongsi idealogi.
Pengisian : Kita bincangkan kesalahan mahasiswa / polis / pihak yang terbabit berdasarkan gambar dan video. Then cari kaizen untuk tindakan masa hadapan. Insyaallah.

Gua try minta sponsor kek ala2 epi besday tu. Makan sorang sikit takpa. Haha. Kalau lu tak nak kasi Jeming makan, kita beli kek berunsur nasi. Sebab kalau Jeming tak makan, kek tu pasti cukup.

Aina Sayuti kata, malam tu ada pertemuan Anwar dengan NGI / NGO / Ahli Media Baru. Terbuka dan demokrasi lah. Siapa nak g jumpa Anwar untuk kempen 901 tu, silakan. Gua sokong kalau lu sokong Anwar as rakyat tertindas. Bukan as Mahafiraun in the making. Okupai ni pun sebenarnya dah tahap acara mingguan. Kecik2 jer.

Gambar2 okupai kecik2 sebelah petang ari tu.






Siswi UPSI dibuang kolej. Terima ugutan.

Tanjong Malim, 2 Jan : Seorang siswi dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Siti Nurul Piteriah yang turut dikenalpasti antara 17 yang ditahan dalam himpunan semalam tampil membuat pengakuan yang mengejutkan.

Menurutnya yang juga lebih dikenali ‘Yuyu Luna’ di laman sosial facebook, beliau menyatakan dirinya masih kabur dengan tindakan pihak polis menahannya dalam himpunan itu.

“Tadi (petang semalam) dah dibebaskan atas jaminan polis, perbicaraan 20 Januari nanti tetapi saya masih kabur atas kesalahan apa saya ditangkap jam 3.30 pagi tadi (1 Januari 2012).

“Sebab ada berlaku penipuan dari pihak polis untuk membawa saya ke balai.

“Saya tidak ditangkap, tetapi diberitahu oleh dua orang pegawai wanita bahawa ada orang mahu jumpa di dalam balai, maka saya ikut dan sampai di balai dorang cakap saya bersalah, cuma bila tanya apa kesalahan mereka tak bagi tahu.”, ceritanya dalam satu kenyataan.

Beliau yang dilihat aktif berpencak di pentas gerakan mahasiswa nasional akhi…