Skip to main content

Lagu ini gua tujukan untuk abang angkat gua.

Oleh : AdukaTaruna




Gua tujukan lagu ni kepada abang angkat gua. Abang Najib Razak. Dengan ucapan, apsal gua tak dapat BR1M? Nama gua takda kat Pejabat UMNO Pengkalan Chepa tadik. Member gua yang kaya sket dari gua ada plak?

 Apa dosa kita, kan KMT kan?






Comments

  1. -at kalo lu adjust ruang komen jd mcm dulu balik bole ke?..leceh ar kena daftar2 bagai baru bole komen..

    -lagiplak, sblm ni mmg lu bg anon komen kan?..bile lu ade kes ngan org kayangan baru lu tapis ruangan komen ni..

    -komen gune anon ni lebih best, sebab dah rase mcm ninja plak..kadang2 mcm naruto ye jugak..

    ReplyDelete
  2. Selama ni lu ke yang jadi Kapt_Shiqaqi @ penembak Babi, Zargus? Wakaka.

    AT, kerajaan Kelantan tak bagi lu duit untuk baby ke? Kerajaan Kafir Harbi Penang bagi RM100 untuk setiap baby baru lahir.

    Pagi tadi gua borak dengan member UMNO. Dia cukup marah dengan budak USM yang nak bom heli Najib.

    Gua cakap budak sekolah nak hisap rokok reramai kat toilet pun tak kecoh2 ma. Pengebom 901 letak bom dalam kon pun diam2 je. Geng Mamak tak pernah pun bagitau sesape kalau nak rompak bank.

    Dia balas, budak USM tu budak engine. Kat U ada belajar buat bom. Adam Adli budak pendidikan pun berani turunkan bendera Najib, lagi budak engine.

    Gua malas nak layan IQ macam ni, tapi sebab dia beria2 benar nampaknya nak dengar respon gua, gua pun bagi la sekadarnya. Tak berbaloi nak bertekak beb. Kalau level Shahrir Samad tu ok gak.

    Bila insan yang diberi akal, tapi masih menilai menggunakan sentimen. Dah macam lembu Shahrizat dah gua tengok.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.