Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 28, 2012

Bila Hadi tawar tidak bertanding dengan word 'tapi'.

Sumber : Sinar Harian

MARANG - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke- 13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Bagaimanapun, beliau yang juga Ahli Parlimen dan Ahli Dewan Undangan Negeri menawarkan kepada partinya untuk bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon.

Pada gua, Hadi layak jadi PM Malaysia dari Anwar. Sebab Hadi takda skandal mandal. Pastu amanah. Pastu ada jaringan dunia Islam antarabangsa. Kalau Hadi wat bengong ketika jadi PM di Malaysia Baru, gua n geng sedia jadi pembaris. Setakat Abu Bakar Chik nak jadi front liner bacup Hadi time tu, memang bawah tapak kaki kami jer.

Alternatif selain Hadi dan Anwar menjadi PM ialah Husam. Pendapat gualah. Tu N3 lainlah. Soalnya, yang gua berbulu ialah, skang ni fasa perang. Di mana orang2 macam Hadi ni bodoh nak mamposla dalam seni perang. Sangat2 naive. Tu yang gua berijtihad menjatuhkan Hadi demi Allah. Dan ofkos gua tak pernah nafi akhlak gua jahat. Tu bab akhlak.

So, untuk topik ni, gua bpendapat, biar Hadi parlimen la. Kerana dapat sahaja Malaysia Baru, gua akan fight utk jatuhkan Anwar habis2an. Lebih advance dr jatuhkan Hadi. Insyaallah. Skang ni gua tumpang kehebatan Anwar untuk dapatkan Malaysia Baru jer.

Kalau Hadi ke DUN semata-mata untuk jadi MB, gua rasa lupakan sahajalah. Rekod Hadi hanya cemerlang dikalangan orang PAS Terengganu. Sebab hidup mereka berakidahkan batang tubuh tokoh manusia.

Tp sangat2 buruk rekod Hadi untuk rakyat bukan ahli PAS, kerana sikap2 orang2 keliling Hadi yang macam monyet dapat bunga ketika memerintah dulu. Wallahualam.


5 comments:

SysOp said...

Bhai AT...

Hahahaha... Hadi taknak bertanding... wei.. itu ayat mantiq tue... itu ayat suruh orang pilih dier tue... hahaha... itu ayat reverse psychology tue.... hahaha....

Ayat tue kalu budak tadika KEMAS boleh la tipu... hahaha...

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

AdukaTaruna said...

Ayat test market namanya tu bro. Hahaha

SysOp said...

Bhai AT...

Memang itu ayat test market... ader laku lagi ker idak...

Oh yer.. ader satu lagi sebab... hehehe.. yang itu rasanyer lu pun tau kan... bebudak Rusila tue bukannyer tau amender... hahaha

Anyway... Hadi Awang nih dah bersedia ker nak kuar statement nih.. sebab minggu depan nih Hassan Ali dah nak pecah tembelang... hahaha... karang sangkut plak... hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

abanghensem said...

Husam?..... lu kaba ke bro.... Husam tu aktif politik sejak jaman DSAI dalam UMNO lagi.... bila dah 20 tahun PAS mene di klate Husam dikatakan trojan horse dihantar DSAI ke dalam PAS.... lajik tak?kahkahkahkahkahkahkahkahakahkah

atiq said...

fuyoooo
r.reverse psycho..test market..apa-apa lah heh..tapi gangster nuar and the geng dah kenen mata malah siul2 nak ngorat hadi he he.

lawak u.minggu