Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 8, 2012

True color Hadi Awang akan didedah Hasan Ali selepas parlimen bubar.

Oleh : AdukaTaruna


[1]
Allah janjikan kehinaan kepada orang yang tidak layak, tetapi tetap mahu memegang amanah. Sejarah hina akan ditulis ke atasnya.

Mesyuaratnya PAS Pusat adalah prosedur yang diambil oleh golongan pemikir agama selepas tindakan cocer line yang diambil oleh penghafal agama dengan nama Arabnya 'Mahabbah'.

Penghafal agama merancang menyelamatkan fakta2 hina mereka dengan program Mahabbah itu. Tetapi Allah juga merancang sehingga perangangan penghafal itu termasuk dalam perancanganNya. Hasan Ali yang memegang rahsia Hadi Awang melempar taik ke muka TGNA.

[2]
Para pemikir agama memanggil mesyuarat PAS Pusat. Dan mengusahakan TGNA hadir dalam mesyuarat itu. Ketika penghafal agama berbelit2 dalam tindakan terhadap Hasan Ali, TGNA mengelurkan kata putus. Pecat. Disokong oleh sekumpulan pemikir agama yang ditakdirkan Allah dipilih ketika muktamar itu.

Ketika zaman di mana Allah mengkehendaki Islam itu seperti buih dilautan, Allah menyediakan zaman Islam diketuai oleh penghafal2 agama. Ketika Allah mengkehendaki Islam itu kembali berkuasa, Allah menyediakan zaman Islam diketuai oleh pemikir.


Kita tunggu true color penghafal agama yang Allah janjikan kehinaan dalam memegang amanah bagi yang tidak mampu. Masanya akan tiba. Insyaallah.

[3]
Kepada mereka yang hadir 901 esok, hindari dari lari ke dalam masjid program PEKIDA. Unit Amal harus memastikan peserta tidak memasuki masjid itu.

Gua bimbang kebenaran polis akan 901, kehadiran program PEKIDA di tempat yang sama, serangan FRU dari sebelah bukan masjid menghalau ke masjid, pemergian Najib ke luar negara, adalah skrip2 yang mencelakakan.

Bukan masalah takut kepaa PEKIDA. Gua yakin jumlah PEKIDA terlalu sedikit berbanding 901. Tetapi implikasi isu dan sentimen yang terhasil, boleh membunuh momentum menuju Malaysia Baru. Nauzubillah.

p/s : Cuma bodohnya PAS akibat penghafal ni, Hasan Ali dipecat selepas teguran Azmin Ali. Bukan dipecat selepas mempertikai Negara Kebajikan. Ini sejarah yang memalukan pada PAS, membanggakan pada Azmin Ali.


6 comments:

SysOp said...

Bhai AT ....

Masak aaa... ngam-ngam bubar jer Parlimen.. gua berani jamin akan berkumandang citer sebenar disebalik Kerajaan Perpaduan (UG) nih... hahahaha...

Kiter tengok saper yang kena...

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

AdukaTaruna said...

Kita tgk siapa yang kena tu ayat Batu Api tu bro. Ke lu Batu Api sebenarnya? Wakakakaka

SysOp said...

Bhai AT...

Hahaha.... aper kelas Batu Api... itu spesis takder telor gak... hahaha...

Gua nih lighter jenama "Tokai Aladdin" la... hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

AdukaTaruna said...

Kah3.. jenama Aladdin murah sgt la broo.. kasi la lighter jenama mahal sket.

Restless said...

lighter jenama Cricket la,beza harga dua posen..muhahaha

Restless said...

cam cipan je alasan..ptuihh..hahaha