Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 5, 2012

Kalau tak sokong, janganlah ganggu usaha dapatkan Malaysia Baru.

Oleh : AdukaTaruna

[1]
Mentang2lah Hasan Ali pegang rahsia UMNO-Hadi Awang, makin hari, makin berani dia yer. Terbaru kenyataan tidak sokong dan gesaan pelajar untuk hadir 901.

Gua pun tak hadir. Tapi Anwarlah watak terbaik untuk dapatkan Malaysia Baru. Dapat Malaysia Baru adalah impian gua dan ramai lagi. Di Malaysia Baru, rakyat sangat berkuasa. Seltan pun rakyat bleh lawan. Kalau Anwar jahat pun, di Malaysia Baru, Anwar terlalu kacang untuk dilanggar hujah. Dia nampak jer hebat berhujah, dan memang hebat pun untuk majoriti rakyat.

Itu fahaman gua dan rakan2.

[2]
Ya, memang benar sesetengah pimpinan dalam PAS mencurigai Anwar. Tapi untuk mendapatkan Malaysia Baru, demokrasi yang sebenar, mereka sekurang2nya tidak mengeluarkan kenyataan membantu Malaysia Lama. Diam adalah lebih baik.

Apa yang berlaku kepada Hasan Ali adalah persediaan sejarah hina kepada kumpulan2 ini. Sejarah mereka akan ditulis. Qada dan Qadar. Teruskanlah Hasan Ali. Gua percaya tindakan2 lu termasuk dalam perancangan Allah.

Wallahualam.

2 comments:

lelaki_ini said...

Relek la bro. Hassan Ali menamakan TGNA sebagai pengganti Anwar as PM tu kira dah cuci dosa la tu. Lepas ni TGNA boleh buat kenduri lagi. Hassan Ali dah standby 2 3 tong taik lagi untuk PAS.

zargus2702 said...

-terbaik la geng ug ni..sebenarnya ape yg diluahkan oleh hasan ali tu adalah luahan kesemua geng2 ug,baik hadi, stopa ali, harun taib, nasha, haron din, kekanda abduh, adinda tantawi dll..

-cume mereka2 ni sume lebih suke mnyimpan dlm hati dan biarkan hasan ali yg berterus terang..

-insyaAllah , aku pun yakin sgt yg Allah akan secara perlahan2 memalukan golongan2 yg setia pada malaysia lama yg diterajui oleh umno..