Skip to main content

Hot! : Video langgar Ostad Azhar Idrus.

Oleh : Ali Abu



Tahniah kepada Ali Abu dari N9. Tahniah Ostad kerana professional. Tahniah jemaah masjid N9. Tak tau apa jadi kalau langgar kat Terengganu nih. Hahaha.

Inilah impian gua. Rakyat sangat berkuasa. Kita perlu dapatkan Malaysia Baru untuk mendapatkan kuasa rakyat. Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan seltan2 Melayu tu kita boleh langgar sahaja nanti. Langgar guna hujah dan dalam kerangka demokrasi yang dibenarkan negara.

Kita ulang tayang sejarah ulama berhadapan dengan hujah rakyat biasa yang kerja Pengawal Keselamatan macam gua. Ini adalah takdir yang Allah tulis dalam Loh Mahfuz. Untuk rujukan umat Islam khususnya.



Buat Ali Abu. Ghayo Cino ni den balik. Insyaallah. Nanti den tipon kau. Insyaallah.

Comments

  1. Assalamualaikum Aduka,

    Ustaz Azhar Idrus sering keluarkan hujah tanpa fatwa. Dari video Tuan yang saya tonton, jelas beliau tidak inginpun untuk berhujah dengan Abu Islam Fathul Bari.

    Ini bukan hal politik. Ini hal Agama Islam yang tertegak kerana hujah. Jika diperhatikan, Abu Afiq telah berusaha mendapatkan hujah dari Fathul Bari. Hujah balas dari UAI? Tiada. Contoh, kita lihat sahaja pendapat Dr. Asri dan beberapa ilmuan manhaj Salaf, mereka memberi hujah yang jelas bahawa sifat 20 bukanlah wujud dari zaman Rasulullah SAW dan para Sahabah r.a. Walhal, secara ilmiah, sifat Allah Azza Wa Jalla adalah apa sahaja yang hebat dan tiada kecacatan (mungkin ayat saya kurang tepat). 99 Nama Allah juga sifat Allah bukan? Secara detail, biar ilmuan ini berdiskusi. Saya cuma menyampaikan apa yang saya faham.

    Dalam hal ini, minta maaf Ustaz Azhar Idrus. Tuan Ustaz telah mengecewakan.

    Dan, sayang betul tak pergi kuliah ni tadi..ada gak nampak banner kat Mahfah tadi..tak perasan lak tarikh dia.

    Namun, dari segi profesionalisme berbanding Haji Hadi, saya bersependapat dengan tuan empunya blog.

    Wallahua'lam.

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.