Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 17, 2012

Hot! : Video langgar Ostad Azhar Idrus.

Oleh : Ali AbuTahniah kepada Ali Abu dari N9. Tahniah Ostad kerana professional. Tahniah jemaah masjid N9. Tak tau apa jadi kalau langgar kat Terengganu nih. Hahaha.

Inilah impian gua. Rakyat sangat berkuasa. Kita perlu dapatkan Malaysia Baru untuk mendapatkan kuasa rakyat. Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan seltan2 Melayu tu kita boleh langgar sahaja nanti. Langgar guna hujah dan dalam kerangka demokrasi yang dibenarkan negara.

Kita ulang tayang sejarah ulama berhadapan dengan hujah rakyat biasa yang kerja Pengawal Keselamatan macam gua. Ini adalah takdir yang Allah tulis dalam Loh Mahfuz. Untuk rujukan umat Islam khususnya.Buat Ali Abu. Ghayo Cino ni den balik. Insyaallah. Nanti den tipon kau. Insyaallah.

2 comments:

Harimau-Menaip said...

Assalamualaikum Aduka,

Ustaz Azhar Idrus sering keluarkan hujah tanpa fatwa. Dari video Tuan yang saya tonton, jelas beliau tidak inginpun untuk berhujah dengan Abu Islam Fathul Bari.

Ini bukan hal politik. Ini hal Agama Islam yang tertegak kerana hujah. Jika diperhatikan, Abu Afiq telah berusaha mendapatkan hujah dari Fathul Bari. Hujah balas dari UAI? Tiada. Contoh, kita lihat sahaja pendapat Dr. Asri dan beberapa ilmuan manhaj Salaf, mereka memberi hujah yang jelas bahawa sifat 20 bukanlah wujud dari zaman Rasulullah SAW dan para Sahabah r.a. Walhal, secara ilmiah, sifat Allah Azza Wa Jalla adalah apa sahaja yang hebat dan tiada kecacatan (mungkin ayat saya kurang tepat). 99 Nama Allah juga sifat Allah bukan? Secara detail, biar ilmuan ini berdiskusi. Saya cuma menyampaikan apa yang saya faham.

Dalam hal ini, minta maaf Ustaz Azhar Idrus. Tuan Ustaz telah mengecewakan.

Dan, sayang betul tak pergi kuliah ni tadi..ada gak nampak banner kat Mahfah tadi..tak perasan lak tarikh dia.

Namun, dari segi profesionalisme berbanding Haji Hadi, saya bersependapat dengan tuan empunya blog.

Wallahua'lam.

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體