Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 5, 2010

Wawancara bersama Qarin Ayoh Chik (5)

Oleh : AdukaTaruna

Siri 1 | Siri 2 | Siri 3 | Siri 4 | Siri 5

"Ok. Aduka boleh melihat dokumen kami. *&^%, mohon bawakan dokumen dalam bentuk alatan manusia. $%^& *^&$@, &^%$."

"*&^5 )*%$!"

"Apa yang lu orang mencarut ni?"

"Oh... haha. Sebentar ya, Aduka."

"Gua berak dulu lah."

"&^%$# %$^ &^%$#"

"Alhamdulillah... ok Aduka. Sini. Mari lihat dokumen siasatan kami. Kita fokuskan apa yang berlaku di Malaysia sahaja."

"Okeh. Bereh. Cam biasa, nanti gua tanya apa yang gua tak faham."

"Asasnya ialah, Rasul Dajal akan menghalang mana-mana pembentukan negara Islam di dunia ini. Islam wajib dihalang dari memiliki kerajaan. Rasul Dajal amat takut jika wujud Islam dalam bentuk beberapa kerajaan. Gugusan kerajaan2 Islam itu mudah bergabung di bawah satu sunnah Allah terdahulu yang dipanggil kekhalifahan. Bermakna, mereka akan melantik satu ketua dan mereka berbaiah kepadanya."

"Hmm.... teruskan."

"Berbalik di Malaysia, antara salah satu menghalang Islam membentuk kerajaan ialah dengan mencipta dan memelihara munafik Islam."

"UMNO?"

"Benar. Nama organisasi sahaja sudah membuktikan UMNO itu adalah idea British. Malah di semua negara jajahan Dajal, mereka meletakkan munafik Islam sebagai kerajaan. Iraq, Afghanistan, Indonesia dan sebagainya. Mereka inilah yang akan menjadi pak turut Dajal di PBB dan menurut perintah politik Dajal."

"Hadi?"

"Hadi adalah antara ulama negara dunia ketiga.."

"Dunia jakun."

"Ya, ya. Ulama negara jakun yang dipergunakan Dajal tanpa dia sedari. Hadi adalah ulama yang terlalu lemah dalam percaturan setinggi Dajal. Ulama seperti Hadi tidak bertaraf mencorakkan politik Islam dunia. Dia bertaraf rendah."

"Habes tu?"

"Ulama seperti Hadi hanya terbabit dalam forum2 dan persidangan air liur yang tiada berkesan. Dialog air liur dalam air cond, makan2 mewah, peluk2 dan salam kemudian tidur enak dalam hotel, kemudian claim diri kepada pengikut dia adalah pejuang Islam. Qarin 4 khalifah sahabat Nabi masih ada dalam kerajaan Alexscan. Mereka cukup benci dengan ulama taraf ini. Merekalah ketua buih2 muslimin di lautan."

"Kerajaan Perpaduan, perjumpaan dalam gelap adalah antara bukti betapa bodoh dan sialnya ulama2 baka dunia ketiga dalam mengharungi permainan Dajal."

"Tapi mereka ada hujah syarak."

"Hujah syarak tafsiran baka seperti Hadi? Kamon la Aduka.. lihat pada hujah beliau Luncai sahaja kita sudah tahu di mana level ulama seperti ini."

"Luncai?"

"Ya. Luncai yang dilabelkan kepada blogger2 yang tidak digemarinya."

"Apa hujah lu?"

"Aduka tahu kisah Luncai?"

"Tahu sikit2."

"Cuba cerita sikit."

"Luncai adalah tawanan Raja. Then, Luncai ajar pengawal menyanyi ketika dalam perjalanan membuang Luncai ke Laut. Liriknya Luncai terjun bersama labu, biarkan... biarkan. Tengah pengawal syok2 menyanyi, Luncai terjun sunguh bersama labu untuk buat pelampong. Tapi pengawal terus menyanyi. Luncai selamat ke tebing."

"Yup. Lebih kuranglah. Jadi, Luncai adalah pengkritik pemerintah. Dan jenis cerdik. Luncai terjun dengan labunya adalah genius, tetapi bila sampai ke tafsiran ulama tahap Hadi, tafsirannya salah sama sekali. Perumpamaan Biarkan Luncai terjun dengan labunya adalah merujuk kepada golongan denial syndrome. Bukan merujuk kepada individu bodoh si Luncai."

"Ooo...."

"Aduka. Kamu tahu M. Nasir?

"Tahu."

"Kalau Luncai adalah bodoh atau jahat macam tafsiran ulama bangang spesis melayu, kenapa beliau guna nama Luncai sebagai nama syarikatnya? Luncai adalah lambang pengkritik pemimpin yang cerdik dan licik!"

"Aduka.."

"Yup"

"Adakah kamu terfikir mengapa Allah takdirkan ulama Hadi Awang silap dalam tafsiran Luncai? Mengapa Allah takdirkan kesilapan tafsiran Luncai Hadi dirakam di atas pentas muktamar Parti Islam di Malaysia?"

"Mengapa?"

"Sebab Allah nak bagitahu kesesatan yang melanda Hadi Awang dan pengikutnya dalam penetapan falsafah. Dan Allah hadirkan kumpulan2 yang menentang beliau. Jika cerita Luncai pun Hadi boleh silap, apatah lagi hujah syarak yang dikemukakannya? Adakah Allah mentakdirkan semua ini dengan sia-sia?"

"Aduka."

"Yo... ak'ala.... gua tengah dengarla nih."

"Allah takdirkan sesuatu peristiwa itu bermanfaat atau hanya suka2 atau sia2?"

"Bermanfaatlah."

"Benar. So?"

"Lu tanya gua buat apa, lu tanya la jemaah Rusila."

"Sebab itu kami sokong kamu ke Rusila."

"Gua kensel."

"La... kenapa?"

"Gua on the way plan ke rumah Hadi bersama 4 soalan. Lillahitaala."

"Pergh... lagi advance."

"Al-Quran yang sama, hadis yang sama, tapi kerana lemah dan bodoh, maka, Hadi telah melakukan satu kesesatan yang melampau pada perjuangan menentang Dajal, sebaliknya aset yang besar kepada kerajaan Dajal."

"Ok skang lu cerita pasal Kerajaan Perpaduan plak. Ni gambar apa plak ni?"

"Ok. Kita masuk bab Kerajaan Perpaduan yang dimanfaatkan APCO atas kelemahan ulama Hadi. Tapi kita panggil masuk Qarin Hadi dulu sebagai saksi."

"Ak alaa.... gua berak dulu lah."

3 comments:

MUAZ Nawawi said...

perh....
gua suka..gua suka...

zargus2702 said...

-stail penulisan yg sbegini mayb mudah dihadam oleh pngikut2 @ pengemar2 @ penagih2 pil wala'..

-bgus AT, truskan brjuang..

BukanCalon said...

wakakaka...

lu memang kaka brazil la bro!

gogogo!