Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 9, 2013

Husam dan istana

Mudah2an ini N3 terakhir gua buat berkenaan isu Husam. Sebab kalau gua layan banyak sangat gua bimbang perjalanan perjuangan Royalti jadi terganggu.

Dakwaan mengatakan begini. Husam tidak disukai Sultan kerana rapat dengan Kuli dalam isu Royalti. Pangkat Datuknya hampir ditarik jika tidak kerana Sultan hormat dengan Tok Guru.

Jika ditanya kepada gua soal logik, gua mengatakan YA memang logik. Tiada mustahil dalam politik.

Tapi dijelaskan sekali lagi, stand gua dalam isu ini ialah kerja peralihan kuasa macam budak2. Tiada audit. Buat nak cepat.

Gua bayangkan flow sepatutnya berlaku. Ini benda besar. Bukan benda kecil.

1. Husam PJ PAS no 2 dalam hiraki PAS Kelantan dan Naib Presiden PAS yang diundi oleh ahli. Konsep PAS ialah parti yang memandu pemerintahan.

2. Panggil Husam melalui surat dan audit. Bukti notis sudah dikeluarkan.

3. Jelaskan fakta istana tidak mahu Husam. Minitkan mesyuarat itu.

4. Perincikan. Istana tidak mahu Husam MB atau TMB atau exco atau kesemuanya. Kuasa sultan hanya MB.

5. Tuan punya badan berhak memberi idea. Katakan hantar senarai Husam sebagai MB atau TMB atau Exco dulu. Minitkan mesyuarat.

6. Selepas dihantar, Sultan tolak yang mana? Audit. Kalau Sultan tolak semua asalkan Husam, maka PAS menghadapinya di depan Husam.

Sebab itu pelik. Sejarah peralihan kuasa paling hina dalam PAS dan.mengaibkan untuk bacaan sejarah anak Kelantan.

8 comments:

kruzz said...

Bukan semua keputusan executive boleh didedahkan kepada umum.

joe penang said...

setuju kruzz.
Mungkin x boleh siar pada umum. Bila ditimbul dalam muktamar kawasan, negeri dan pusat. Benda tu perlu diterangkan dengan jelas. Wp x perlu sertakan bukti. Cukup sekadar jawapan.
Wallahua'lam

fwan said...

Betul ..."Bukan semua keputusan executive boleh didedahkan kepada umum" tp persoalannya di sini kenapa DHM tdk dimakium dan dipanggil kemesyuarat perhubungan pas negeri sedangkan DHM adalah PJ PAS no 2 dalam hiraki PAS Kelantan dan Naib Presiden PAS yang diundi oleh ahli.Disini isu klu tidak ada agenda tersembunyi pihak2 tertentu.MB baru cakap sdh hantar nama husam tp sultan tolak ... mana buktinya ??? Sbb tu AT kata biar ada "minitnya dan ju auditnya"....

JomBangi said...

Husam dah kena main oleh org2 yg gila kuasa. Rakyat sekarang bukannya xleh nak excess direct kpd sumber istana; list nama yg naik kpd istana mmana, plot angkat sumpah mb, tmb & exco, siapa yang mastermind org boleh tahu. Usah berselindung disebalik nama sultan. Sama-sama kita doakan moga orang yg rampas hak husam & hak rakyat kelantan ini akan diberikan hidayah suatu hari nanti.

JomBangi said...

Buat husam, anda tetap dihati pengundi dan majoriti rakyat kelantan. Dunia hanya sementara akhirat kekal abadi. Moga kita sentiasa di jalan yang benar & bertemu di jannah nanti.

atiq said...

x da n ajis>x da husam. camma leh jadi gitu bknlah hendak diangkat siapa benting islam siapa lak benting pas.gelombg merah-tukar klntan brjaya biarpun sekadr plan c. x memudaratkan klu nak dcari2 pada rumah yg dah siap .pahat2 simpan k. kan kerja islam msih bnyk tanpa noktah.

emerald SGP said...

Hospital adalah medan raih simpati politik.

Oleh: Aduka Taruna Posted: 08 May 2013 08:53 PM PDT

Tak payah kencing rakyat lah. Nama jer ulama. Tapi takda maruah. Gua rasa marah kalau kuli batak rakyat cuba menipu rakyat. Rakyat adalah bos.
Tak payah kencing rakyat lah. Bekas Timbalan Presiden PAS masuk hospital juga semasa tekanan kehadiran PRK Kelantan.
Anwar sakit belakang dan masuk hospital juga semasa perbicaraan.
Hosni Mubarak dan kesemua orang politik bongkak yang jatuh pun masuk hospital juga.
Masuk hospital ni, adalah lesen mengurangkan kutukan dan soalan terhadap apa yang berlaku.
Setakat kenyataan yang dibuat oleh SU orang politik, tiada laporan rasmi perubatan, memang kencing la.
Melayu ni standard dia kena kencing jer. Tak oleh BN, oleh PR. Macam la doktor2 di Hospital tu semua boleh diam dan merelakan diri menjadi sebahagian dari simpati manusia tak bermaruah bongkak dan cenge tu? Puiii...

Nasihat Gua Bhai...
MINTAK MAAF LAR KAT USTAZ AZIZAN (ITU PUN KALAU LU ADA MARUAH) KERANA LU BERPRASANGKA JAHAT DAN BURUK TENTANG STATUS KESIHATANNYA.TERIMALAH HAKIKAT MENJADI BLOGGER BUKANLAH LESEN UTK MENGHENTAM ORG SESUKA HATI TANPA PERTIMBANGAN YG WARAS.

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體