Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 22, 2011

Hasan Ali : Soalan coverline dari Nik Abduh

Oleh : AdukaTaruna
Sumber : http://adukataruna.blogspot.com/2009/12/gambar-adukataruna-topeng-perak-bakar.html



1. Gua bakar gambar dia lama dulu lagi. Pada tahun 2009. Secara poyonya kami berada beberapa tahun di depan semua pemimpin, penyokong dan blogger yang baru terhegeh2 menentang Hasan Ali sekarang ni.

2. Then, time gua mendamagekan pihak2 pro perubahan PAS akan kes Sultan Johor, Khalid Samad diputuskan digantung 6 bulan.

3. Selepas dicungkil Saari, Tantawi dikatakan terpedaya dengan air mata orang yang didakwa ada hutang 800k. Lalu Tantawi membuat kenyataan menyokong Hasan Ali. Ini sikap jujur dan naif Tantawi.

3. Tekanan meningkat kepada Hadi Awang. Seorang pemimpin PAS Pusat memberitahu gua, pihak Hadi takut isu Hasan ni membuatkan gua sampai ke Rusila sekali lagi. Gua tergelak. Ingatkan bergurau.

4. Tak lama kemudian, Stopa Ali change side. Wooo... then, tak lama lagi Hadi Awang akan buat statement. Agak2 berani tak Hadi Awang mengambil risiko dilanggar di Rusila kalau side masih si sebalh Hasan Ali? Keadaan Hadi Awang yang lemah otak ini dalam keadaan open check.

a. Menyebelahi Hasan Ali, King selamat. Queen mati. Dia anytime dilanggar sekali lagi. Nak berhujah tak pandai, intelek out.

b. Menyebelahi majoriti PAS (Tantawi dah ubah side, Muslimat dah keluar stand, Naib Presiden anggap perang), bermakna King mati. Queen selamat. Hasan Ali akan menganggap Presiden gagal menunaikan janji melindunginya ketika usaha berpadu. Maka, rahsia true color Hadi Awang akan didedahkan.

5. Selepas Tantawi change side, Nik Abduh tergamam. Maka, bertanyalah dia soalan tahap kelakar ini. Nak cover line kot. Bahaya yang nyata sebenarnya apabila penghafal itu dipilih menjadi pemimpin situasi perang.


Maka bertanyalah Nik Abduh (rujuk gambar) :

Apakah pandangan tuan-tuan yang budiman mengenai sikap UMNO yang tidak mengambil sebarang tindakan dan hukuman terhadap PEMBERONTAK utamanya, YM Tengku Razaleigh Hamzah yang hampir-hampir semua kenyataan dan tindakannya telah menguntungkan pembangkang? Atau ringkasnya, RUGI atau UNTUNG UNNO dengan sikapnya itu?

Nak gua jawab rasa turun level. Tak jawab, bahaya sebab dia driver kepada ribuan penumpang. Maka jawapannya ialah :

Jawapan level baby.

Apa guna masak di rumah, kalau nak makan terpaksa ikut keadaan jiran..

Jawapan level budak sekolah.

Apa guna buat peraturan sekolah, tapi untuk daulatkan peraturan itu terpaksa 2x5 dengan perauturan kumpulan gangster.

Jawapan level penghafal.

1. Langgar perlembagaan parti fasal 82 (1) (g). Iaitu mengawal diri supaya tdk melakukan sebarang tindakan yg menyalahi atau merugikan kepentinga parti.

2. Fasal 82 (1) (b) iaitu taat n patuh kpd perlembagaan parti serta Aturan dan Peraturannya.

3. Fasal 82 (1) (c) iaitu taat dan patuh kpd arahan2 dan perintah2 parti.

Sendiri buat perlembagaan. Tapi bila kengkawan sendiri yang langgar, kena rujuk kumpulan gangster UMNO supaya kita 2x5 dengannya.

Haiyaaa... penghafal. 

2 comments:

SysOp said...

Bhai AT...

Aper yang boleh gua katakan melainkan hahaha jer...

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

lelaki_ini said...

Nik Abduh hanya akan muncul apabila timbul isu sebegini. Isu SBPA, SPR, NFC, GST, Lynas, Bersih, ISA, isu mahasiswa, dia bertapa kat pondok.

Tantawi pulak dah mula berjinak dengan Angry Bird.

Tahniah la perwakilan Pemuda kerana mengangkat pemimpin seperti ini. Takpe, yang penting ulama'. Buat Suhaizan, lu pikir la sendiri. Lagi setahun 1/2 nak hadap keadaan macam ni. Panas je bontot gua dok dalam sekarang ni. Fakap!