Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 21, 2011

Bila Keling Paria membela Melayu.

Oleh : AdukaTaruna

Selepas si sepet tak sunat Lim Guan Eng dikenakan ISA kerana membela wanita bawah umur Melayu yang dirogol Ketua Menteri Melaka UMNO, Rahim Thambi Chik, kini si Keling Paria pula menuntut inkues terhadap kematian Melayu.


Oleh: YB MP Kapar



Media Alert : Penyerahan MEMO bersama Ibu arwah Hairul kepada KPN di bukit aman, 1130pagi, 21/2/2011

Bekas IGP kata Setiap Kematian dalam Tahanan Polis harus diadakan Inkues, tapi cakap hanya cakap…
Dahulu punca Kematian Tahan adalah akibat Serang Jantung, Kini TIGA KEMATIAN PUNCANYA ULCER






Hairul Amri 26, di dapati meninggal dunia sewaktu berada dalam tahan polis di Kuala Selangor pada 17 hb Februari hanya selepas tiga hari beliau di tahan polis. Hairul diadakan ditahan polis kerana disyaki melakukan kecurian. Beliau juga telah mengadu kesakitan perut yang seperti biasa mendapat layanan yang paling memuaskan dari pihak berkuasa.



Ibu arwah Hairul memberitahu bahawa pihak polis enggan memberi jaminan kerana dia kini disyaki mengambil Ganja. Aneh serta pelik pihak polis menahan untuk kes kecurian tetapi mengubahnya ke kes dadah. Hairul dikatakan telah di bawa ke hospital untuk pemeriksaan kencing pada 16 hb Februari tetapi pada 17 hb Februari awal pagi beliau mengadu sesak nafas mengikut seorang rakan dalam tahanan.

APA YANG BERLAKU DI HOSPITAL atau DALAM TAHANAN selepas pemeriksaan Kesihatan ?

Seorang Remaja, 26 yang Sihat ditahan kerana kecurian didapati mati hanya selepas 72 jam? Adakah betul beliau seorang penagih dadah? atau ada apa-apa yang tersirat di sebalik nya?

Kenapakan Pihak Polis enggan mengadakan inkues untuk setiap kematian dalam tahanan ? Kenapa pula pihak kerajaan Terus menyokong pembunuhan dalam tahanan?

8 comments:

HEROICzero said...

"I'm a part time BUMIPUTRA, full time human being." Hishamuddin Rais


*Well, UMNO jek full time melayu.

keh3x

Hanz Newman said...

Setengah lokap agak uncivilised... dah la penuh padat macam sardin dlm tin on top of that tiadanya pengasingan kelas penjenayah. Rasionalnya, ada penjenayah yg memang kaki bully & ada followers. Ni akan menularkan budaya raging .. buli newcomer. Ditambah dengan polis (mungkin JSJ,D4,D6, D7?) sendiri pun suka-suka melepas geram kpd OKT/banduan & this must stop.

Penjenayah juga manusia .. maka layan sebaik mungkin la... must be proven guilty baru kita judge dia.

hisham said...

penjenayah juga manusia...betul la .
masaalahnya bagaimana pula manusia yang jadi mangsa kepada manusia penjenayah tadi.
harap2 jangan la manusia penjenayah ni mencuri atau menganggu harta benda aku...
kalau yang jadi mangsa manusia penjenayah ini diri aku...
tak ada polis2..aku dulu akan bertindak...
hidup menyusahkan orang..
kecik2 tak nak mampos..
mak bapak pun sama tak reti didik anak.
mak bapak simati ini hanya pandai buat anak saja.
syabas polis...dapat peluang tembak saja..
tangkap...dihukum mahkamah...kena bagi mentedarah...
menyusahkan...

rakan polis,selayang.

abanghensem said...

hehehe.... wa teringat kisah pencuri motorsikal kat area tanah merah-pasir mas yang kena hantam oleh penduduk...... dalam TKO kecoh dan ada yang kata ore klate ni ganas la.... buat hukum sendiri la..... pastu kuar la fatwa UNTUK KAMU SAHAJA BUKAN UNTUK AKU.... tapi bila kes kat negeri lain tak kecoh plak..... fatwa ni tak terpakai kat negeri lain.... forumer pun diam membisu.... sebab bukan berlaku di klate.... baik punya ajaran agama....

bunga-bunga syurga said...

takkan nak bagi layanan 5 star kot kat okt???? makin menganas la penjenayah.... nanti kata polis tak buat keja lak.... politik ja nie

Yugimudo said...

Jgn ikut emosi, bile tk kena mmg ler kite kate gitu-gini.. Cuba dibayangkn, kite kena tuduhan mencuri walhal kite xbersalah tapi masuk lokap. Masa tu baru kite nk cakap mcm2, polis ganas lar, kerajaan menyebelahi polis lar. Kite lupe yg orang kafir atau org yg mahazalim pun pun bile dapat hidayah Allah, boleh jadi tunggak utama islam, silap2 boleh jadi kalifah lg. Bukan menyokong org buat jahat, cume berhati2 dalam menjatuhkn 'hukuman' kat org lain.

Hanz Newman said...

Yay...

see, there is still a few in here with brain ... & see thing half full of a glass!

Hj.MarKoko said...

Ala...kalau tak terlibat ngan kes tertentu...dah pasti polis tak tangkap...2 pasti ada kes la 2.