Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 14, 2011

Sokong Hasan Ali. Ronie Liu diminta tidak campuri urusan muslim.

Oleh : AdukaTaruna

Dalam kes larangan muslim bekerja di tempat-tempat yang menyajikan arak, gua mengambil pendirian untuk menyokong Hasan Ali. Namun, masalah ini perlu diselesaikan secara professional dan bertaraf leader.

Ronie Liu diminta tidak mencampuri urusan muslim. Larangan itu hanyalah untuk muslim. Ianya tidak mengganggu-gugat hak pekerja bukan muslim. Alasan peruntukan larangan itu tidak membantu pertumbuhan ekonomi adalah karut.

Untuk isu teguran SUA PAS kepada Hasan Ali berhubung pendirian berkaitan dengan kemelut perlantikan SUK pula, adalah isu berbeza. Lu orang boleh tolak, tapi gua beranggapan, Hasan Ali bakal menjadi kambing hitam berikutan tekanan yang memuncak kepada team Hadi.

Ingat, Hadi telah dibuktikan Allah bergerak atas kedudukan pangkat dan kuasa beliau. Ketika Hadi melontarkan idea UG, pelbagai pihak akar umbi dan pimpinan BR lainnya meminta Hadi memberikan detail terhadap idea UG itu. Tetapi Hadi ghaib.

Namun, apabila pemilihan meyaksikan orang2 rapatnya tumbang, Roslan sms, etc, Hadi muncul memberikan penjelasan mengenai UG melalui rakaman video. UG ditutup katanya. Ahli PAS malas membaca. Ini adalah kerja Allah menyusun takdir yang terakam dalam timeline untuk manusia golongan berfikir.

Allah menggerakkan anak muda untuk bangkit melawan kepalsuan Hadi. Tidak lama lagi, jika Allah izinkan, akan berlaku debat antara menantu Hadi dengan Ustaz Wan Xi.

Wallahualam.

3 comments:

Taliban said...

Tiga perenggan pertama je elok lepas tu Hadi gak kena.mmg macam haram la lu.haha.

bagus gak khalid bertindak tangkas mintak kerjasama pusat zakat bantu pekerja arak muslim ni.setiap yg haram mesti ada gantian (alternatif) nya.

umno yg konon lebih pandai jaga kepentingan melayu dan islam ni mesti tak puas hati,lepas ni bangkit balik isu cukai arak

Yugimudo said...

Ikut pengalaman, nnt tokey Arak tiow Najeb, mst akn ade tentangan kat larangan nih. Bg sy, ini adalah larangan yg sy nntkn selepas BR dpt Selangor. Akhirnya baru ku sedar, islam rupenye negara kite nih. Harap negeri len pon buat lar akta2 yg mcm nih. Next act, artist, bile lg nk tiow diaorg, sy pon dh makin panas jer dgn mereka nih..

sam raspiut said...

wa tak berapa bekenan dgn isu ni..
melayu ni unik bab akal logik depa,
letak lah dalil dan hujah depa terima, tapi pilihan tetap dengan logik melayu depa..
melayu kerja kedai arak itu pilihan depa.. walaupun banyak lagi pilihan ada!
depa pilih sebab depa suka!... minum free bro.. boleh enjoy apa
ULAMA Melayu pilih perpaduang dgn bapok segala tokey Arak.. itu pilihan dia..
Ulama Melayu pilih sebab dia suka!!
DApat SEnang free bro.. boleh melancong sana sini.. clubing dgn bapok2 keparat melayu.. enjoy hapa?
kalou Melayu syok2 kerja kedai arak.. kita bela..kita bantu duit zakat!
kalou wanita melayu syok2 jadi GRO buat duit sambil layan enjoy..
kita bela.. kaita bantu duit zakat..
kalou ULAMA Melayu syok2 menyundal dengan keparat2 Umno bapa judi dan arak..
kita bela, kita puja... kita bantu wang derma rakyat, wang parti.. pegi melancong enjoy sana sini..
moleek, coomell...
Meh kita ramai2 pakat buat maksiat..
meh buat khianat buat jahat, samseng, sebar ajaran sesat..
tabung zakat ada nak bela..
alim ulama ada nak bela..
pengikut wala ada nak bela..
agama ada buli jaja..

senang jadi melayu nih!! klass gilo..