Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Sep 28, 2010

Antara PAS Manik Urai dan PAS Galas.

Oleh : AdukaTaruna

PAS Terengganu menjadikan keputusan Manik Urai dan Kuala Terengganu (wei.. Manik ke Manek nih?) sebagai hujah penangkis tekanan kekalahan PAS Terengganu PRU12.

Manek Urai PAS Kelantan kalah tipis.
Kuala Terengganu PAS Terengganu menang besar. Merampas semula.

Gua lawak gak hujah cenggini. Tu pasal malas counter masa dedulu. Pada gua, asal PAS menang sudah.Stendet IQ ustaz Azhar Idrus kot. Mana tahu bab pembolehubah. Nanti2lah. Kalau Allah bagi gua kelengkapan, gua nak terjah ramai orang politik dan agama. Ostaz Azhar Idrus dan Ibrahim Perkasa diantaranya. Kalau Allah izinkanlah.

Ada satu ustaz lain, Ganu lah; guna BMW hasil kuliah. Bagus. Tak salah. Kereta yang bagus adalah penting. Jangan bangang macam Hadi dan Nik Abduh dah. Belanja atau mengeluarkan tenaga bagi kerja2 sia2 seperti No Plat. meninggalkan satu sirah rujukan yang Maha Pundek. Belanja untuk kereta yang baik, bagus. Belanja untuk no plat memang lancau. Kalau orang dermakan pun, tenaga dan belanja orang itu pun sial juga. Terima usaha dan belanja dari orang sial juga adalah perkara sial dan terkutuk.

Berbalik pada ostad Terengganu guna BMW tadi, ada satu kejadian dia berlumba dengan satu pengguna jalan raya lain. Naik Honda. Berlumba saling berlumba, provok saling provok, menyebabkan Honda tadi kemalangan dan terbunuh bersama keluarga di dalammnya. BMW lepas dan ghaib. Riwayat cerita, gua gagal kemukakan. Lu boleh anggap gua berdusta atau berdongeng.

Counter ketika ini.

Bila muncul PRK Galas yang membabitkan PAS sekarang ini, gua terpaksa sebut. Sebab pasti akan dimanipulasi yang menyebabkan gangguan kepada PAS.

PAS Kuala Terengganu menang akibat suasana dan sentimen anti UMNO yang meletup. Isu nasional. Baru sangat dari kejutan PRU12. Bagus dan tahniah kepada PAS Terengganu.

PAS Manik Urai kalah plak, sebab isu bodoh PAS Terengganu. Kerajaan Perpaduan kepala ayah dia tu. Nak bagi idea boleh. Digalakkan. Tapi jangan lah lari dan ghaib bila rakyat minta detail. Niamakahai punya ulamak. Gua tak sepak serban lu cukup untung.

Last2, Nasha tak hadir, diboikot jentera tempatan. Terpaksa hadir pulak kemudiannya, anak Kelantan dirantauan malas pulang, faktor kebijaksaan pengundi yang memilih pusat tatkala negeri kukuh dan sebagainya, memnyebabkan Manik Urai menang tipis.

Isu kerajaan perpaduan.

Kalau lu tak percaya pembolehubah 'kekalahan' PAS di Manik Urai adalah kerana Kerajaan Perpaduan, lu kerat janggut C++ kalau gua gagal dalam ramalan gua.

Menjelang PRK Galas, Mufti Perak akan digunakan bagi meniupkan isu Kerajaan Perpaduan. Lu kerat janggut C++ kalau gua silap. Mufti Perak akan digunakan sehingga mendedahkan individu PAS yang terlibat. Time tu lu tengok PAS kelam-kabut bagaimana. Hasil kepala otak bangsat ulama Terengganu.

Time tu kalau PAS Galas 'tewas' lu tengok PAS Terengganu jadikan hujah gila2. Lu pantau jer puak2 PAS ganu kat TKO.

5 comments:

Manjungmari said...

He he he...

Itu pasal janggut gua , sentiasa gua pegang.... takut kena kerat nanti..... hilang pahala sunat yang sentiasa gua dapat...

saye said...

k'jaan perpaduan mgkn la jadi isu balik: sebagai pemecah dalaman PAS. nak tanya isu anak beranak/menantu ada posibility tak dimain sebagai isu untuk orang atas pagar?

BukanCalon said...

Insyaallah...

CE said...

KT bandar...MU ceruk kpg. PAS Ganu jgn duk kembang punggung lah...

Willian Galas lagi lah... rupa pun dah mcm nature people. haha

Galas lagi ceruk dari MU.

eh..jambatan MU dah siap ke?

abanghensem said...

sekarang pun dah ada dah gerak saraf nak lagakan PAS.... timbul balik PAS kelantan sombong sampai PAS hampir kalah di manek urai ( tak kalah pun)...