Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 21, 2010

Penentang Islamic State. Antara DAP dan UMNO.

Oleh : AdukaTaruna

3 sms info gua soal kenyataan Karpal yang terbaru. Maklumlah, gua skang ni dah tahap Melayu Felda. Jauh dari capaian internet.

Taktikal mudah fahamnya dalam perjalanan mendapatkan Islamic System ialah :

1. Melalui UMNO, kita berhadapan dengan kematian, undang2 rimba, penderitaan, segala agensi bagi mendapatkan Islamic System. Dari Memali, Samad Gul, Padang Terap, Operasi Lalang, ISA, Al-Maunah, FRU, akta A to Z, fitnah, adu-domba, etc.

2. Melalui PKR dan DAP, kita berhadapan dengan hujah dan laluan liku2 demokrasi bagi mendapatkan Islamic System.

Tepuk kepala otak, tanya akal fikiran. Pada saat sebelum Allah uji gua ini, jika gua kaya dan berkemampuan seperti Ulama Nik Abduh, duit peruntukan, tenaga dan peluh bagi mendapatkan no plat PAS17 itu, akan gua gunakan bagi berjumpa dengan Karpal. Dan berdialog dengan beliau. Malangnya, gua tidak berkemampuan seperti si kaya Nik Abduh.

Jika Karpal menentang Islamic System, gua hanya kembalikan kemampuan hujah yang Allah pinjamkan kepada gua; berdialog dan berhujah dengan Karpal.

Jika pemimpin UMNO menentang Islamic State, anda tidak akan ditentang dengan hujah. Sebaliknya peluru dan penjara. So, dengan Nama Allah, gua berikan undi gua kepada PKR dan DAP untuk laluan itu.

4 comments:

Hisyamuddin Che Ali said...

Aduka..sokong karpal atau sokong UMNO?? Apapun tabik kat lu..memang berani pertahankn yg haq..

Mmg tak ramai nk ajak berdialog dgn karpal nih..hntr je Tun Salleh Abbas berdebt dengan dinosaur singh nih..

Sbnrnya sy nmpk karpal masih x fhm islamic state ini..kawan gua, india pun fhm islamic state ini..bhkn kami ms present dpn dwn kuliah dlu..smpat kutuk umno krn hlng hukum islam ini..bukn gua sorg kutuk..kwn gua, India pun kutuk..lu bolh tgk tajuk assgmnt gua dulu kat sini..(http://tunhisyamuddin.blogspot.com/2008/10/undang-undang-hudud-kelantan-dan.html)

Apapun PAS kn berani bw perubhan..jng berkokok luar glngg shj..pergilh maasuk glanggn..apa salahnya kerajaan PAS try sekali lg buat hukum hudud kat klntn dan kdh..walaupn akn dibtlkn di mahkmh..at least dpt takutkn org islm kat ngri tu drpd buang bayi..

Soal undi bukn islam..jgnlh risau..berilh kfhm,n bhw hukum islam itu org islam..karpl singh nk practise undg2 british sampai dibakar pun, biarknlh dia..yg pntg syariat Allah ditegakkn..

Hanz Newman said...

Yo lantak sapa pun bukan Islam tak mau hukum Islam atau negara Islam. Tu kefahaman diorang. Ni kita heran ni orang Islam tak mau ditegakkan hukum Islam di Kelantan & Malaysia..apahalnya? U know who, then! Shameful! should hang their heads themselves.

SysOp said...

Bhai AT...

Gua tak terkojot Karpal cakap camtue... tapi gua amat terkojot biler dapat tahu Harussani pon cakap camtue... hahahaha

Oh yer... kalu Harussani tak cakap camtue.. pastinyer dier akan sokong apa yang Nik Aziz (PAS) cadangkan tue dan dier akan buat "press conference" .... hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

sam raspiut said...

sokong PR sokong GE?? GE & system demokrasi sendiri adalah di cipta oleh yahudi utk musnahkan system islam dan pengaruh empayar islam, tambah kicap lagi perlembagaan lord reid malaysia adalah nukilan orientalis aka yahudi!!
belum kira lagi 95% rakyat malaysia sudah hadzam dan cernakan system yahudi sebagai cara hidup depa..

kalu tak caya cuba suruh orang pas buang AF, Astro atau FB.. mau piket kat rusila!!

Jadi bulih kan 'barang yahudi' ni angkat dan nobatkan system Islam???