Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 26, 2010

Kita akan langgar Hadi antara 2 tarikh atau kedua-duanya.

Oleh : AdukaTaruna

Salam semua.

Apa yang kita lakukan haruslah mutlak kepada Allah. Walau bagaimana buruknya akhlak kita, sikap sentiasa mahu mutlak terhadap Allah harus wujud. Ianya harus wujud dan dipelihara supaya tidak pupus. Itulah tali yang menyebabkan kita tidak sesat terlalu jauh. Kalau jahat, jahat yang tidak terlalu jauh. Insyaallah.

Langgar adalah sunnah Allah yang Allah gilirkan pada setiap kejadian besar manusia; hanya untuk manusia berfikir. Diulangi; bukan untuk baka Melayu termasuk ulamanya, tetapi untuk baka manusia yang berfikir di seluruh dunia.

1. Bemula dari zaman nabi2, mahasiswa baka Parsi melanggar kedutaan USA untuk satu paradigm tajdid yang dirakam Allah. Sunnah yang berulang2.

2. Bermula dari zaman nabi2, baka2 cerdik dan hebat melanggar satu-satu perkara atau tempat bagi mendapat satu paradigm tajdid. New Zealand, Thai,Perancis adalah antara rakaman peristiwa langgar. Sunnah Allah yang dirakam berulang2.

Hadi lari 28 Mei.

Dengan kekuatan dalam beberapa tajuk yang lemah bagi pihak kita, jika Hadi lari 28 Mei, kita akan langgar Hadi pada 29 Mei di Lapangan Terbang. Gua akan berusaha mendapatkan maklumat lokasi dan masa kemasukan Hadi ke tanah air. Insyaallah.

Jika keadaan masih tidak dizinkan Allah, kita akan langgar Hadi di muktamar PAS tidak lama lagi; di luar masa muktamar. Kita akan menunggu Hadi berada dalam luar waktu muktamar. Insyaallah; beliau tidak dapat lari lagi ketika itu.

Seterusnya, kita gantung dan serahkan semula kepada Allah. Ingat. Kita tidak meletakkan satu2 jenama jemaah, party atau pemimpin melebihi keperluan dan kewajipan menegakkan system Allah. Jika wujud keperluan menjatuhkan satu2 berhala atau pujaan demi Islamic State, Nik Aziz pun kita akan langgar.

Sesungguhnya, solatku, ibadahku, hidupku dan matiku kerana Allah.

10 comments:

Reformis Jalanan said...

Bravo, bro. Wa sokong.

Srikandi said...

Ya, akak sokong gerakan langgar Hadi. Langgar bukan untuk menjatuhkan tapi langgar untuk saling berdakapan.

kepunden said...

adusss...
main sembunyi2 pulak mamat ni..
berani kerana bener..
takut kerana salah...

Hanz_Azdi said...

go go go AT ... bagus jugak lu pi terjah TGHA tu, tanya apa patut atau story apa yg patut dia kena tau & buat. Jangan lupa mintak 1 atau 2 kerusi untuk PAS Reform ok.. Mintak jadi Senator Dewan Negara pun ok dah. hehe

Bila jumpa orang besar (kepala) ni lu elok pakai jubah + serban kot. Baru lu boleh diterima oleh Pemuda & bodyguard dia. Diorang sangant menekankan etika pemakaian. Jangan lupa bawak 2 rantai tasbih. Ulit la tasbih tu dgn tangan kiri & kanan. Baru nampak alim..ahakz! Mulut lu kena kumat kamit...buat buat la macam lu zikir...padahal lu mengucap (syahadah) sebab cuak apa akan terjadi pada lu... Pastu kalu lu ditakdirkan berjaya sampai depan TGHA lu bagi salam sambil senyum. Lu pun hulur 2 tangan lu salam cium tangan dia...hah! Baru ada can lu kawin no.2 dgn anak pengikut tegar TGHA, bhai.

Esok tu muka lu masuk front page Harakah la with a right headline this time. Lupakan surat kabar Utusan, BH, Metro, NST tu semua muka lu tak laku. Baik depa iklan keputusan jdui nombor ekor lagi untung s'kabar depa. Lain la lu hentak muka TGHA tak hingat dunia..anyway i reckon this move as a half full glass.

Bikin serupa cakap, cakap serupa bikin..jangan cakap saja tarak bikin,
Cakap lain bikin lain .

D'ayo said...

Bhai...

Ko ada cara ke nak lepas 'baju merah' tu... berlapis-lapis tu...

sam raspiut said...

Setuju sangat2 Pas Reform langgar Hadi..
cuma jgn lu.. lepas langgar dan cium tangan.. gelak2 dan tepok2 tanya kabar.. cerita pasal cuaca, pasal anak ikan dsbg.. lepas tu gelak2 makang dasi dagangg!
lepas tu semayang belakang hadi.. doa, amin panjanng2, pah tu takbirr kuat2 dan balik..
macam tu kaloo jadik.. baik masa balik lu suma pakat Langgar LEMBU pulak ramai2.. kang pah tu pakat2 tampar lembu tu 2, 3 das sorang..
baru puass bebb!!
bukan apo.. dah ramai jadi lagu tuu.. tu la raso semacam jor..

rakuban said...

bersoal jwb pon nk kecoh mcm nk nak kene pukul.relex sudah..yg takut sgt ni apahal?Haji Hadi relax je xbbunyi,yg kecoh2 ni apahal?

FZY said...

70 buah negara Islam menyertai 19th International Congress of The Union of Muslim Communities.


Persidangan Antarabangsa Kesatuan Komuniti Muslim ke 19 telah bermula semalam. Ucap utama telah disampaikan oleh Prof Dr. Necmettin Erbakan, Penasihat Parti Saadet Turki yang juga mantan Perdana Menteri Turki. Lebih 70 buah negara umat Islam yag diwakili oleh parti-parti Islam dan Ngo Islam menyertai kongres ini. Malaysia diwakili oleh PAS, Kerajaan PAS Kelantan dan Yayasan Amal Malaysia.

PAS diwakili oleh YB Datuk Seri Tuan Guru Hj Abdul Awang, Presiden PAS dan YB Salehuddin Ayob, Naib Presiden PAS. Manakala Kerajaan Kelantan diwakili oleh YB Che Abdullah Mat Nawi, EXCO Asas Tani dan Bio Teknologi, YB Zulkifli Mamat, YB Abdullah Yaakob.

Yayasan Amal pula diwakili oleh Cikgu Husein Ismail Presiden YAM, YB Dr. Abdul Rani Naib Presiden dan beberapa Jawatankuasa Amal Pusat.

Dalam ucap utama yang disampaikan semalam beliau mengajak seluruh negara Islam bersatu mengagaskan pembangunan ekonomi umat Islam bagi berdepan dengan kuasa besar dunia yang ekonominya dikuasai oleh Yahudi. Seluruh gerakan Islam yang mewakili negara masing-masing hendaklah disatukan di bawah satu gagasan Economic and Social Researches Centre yang berpusat di Instanbul. Tema kongres kali ini "Yeni Bir Dunya: Nicin? Nasil?" (Bahasa Turki)/ A New World Order: Why? How ?.

Ucapa utama yang disampaikan oleh Erbakan dibahaskan oleh wakil-wakil dari seluruh negara. YB Datuk Presiden PAS juga turut membahaskan ucapan tersebut dengan beberapa gagasan dan pandangan, menurut beliau seluruh dunia Islam perlu kembali kepada roh Islam yang sebenar, ajaran Al Quran dan Sunnah sudah cukup lengkap bagi menjawab isu-isu berkaitan dengan ekonomi dan politik. Tanpa Islam dunia Islam tidak mampu berdepan dengan Yahudi dan Amerika yang menguasai politik dan ekonomi dunia masa kini.
Antara pemimpin gerakan Islam yang turut mengambil bahagian membahaskan ucap utama Erbakan Prof Gazi Husein Ahmed (Presiden Jamiat Islami, Pakistan), Ustaz Rashid Ghonusi (Tunisia), Ustaz Lutfi Hasan Ishak (Parti Keadilan Indonesia) dan beberapa pemimpin ternama gerakan Islam dunia.

Sesi petang ini, Cikgu Husein Ismail akan berucap mewakili Ngo Malaysia. Beliau dijangka akan menyentuh peranan Ngo Islam diseluruh negara yang mesti bersatu dalam membawa misi kemanusian dan dakwah di negara-negara yang ditimpa musibah atau mana-mana negara yang masih mundur dalam aspek pembangunan kemanusiaan itu sendiri.

sumber:
http://misabah.blogspot.com/2010/05/70-buah-negara-islam-menyertai-19th.html

ila said...

Well Aduka Taruna.... engko tak serik lagi ke.. Kang aku charge hang bawah Content Code 2005 -- ada tak RM50,000 hang nak bayak denda. Kalau setakat penulis blog cabuk yang tak dak IQ macam hang... pi lah mabukkkk...

Hanz_Azdi said...

hah! apa keputusannya? Dapat langgar tak TGHH tu AT? Atau hang yg kena langgar?

Hehehe