Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 17, 2010

MaLin kate Hadi berenang selamatkan orang?

Oleh : AdukaTaruna

Gua adalah abang sulong dari 6 adik-beradik, bhai. So, stendet la... adik2 gua, walau selalu kena buli dengan gua, tapi adik gua mesti fitrahnya bangga dan wala' kepada gua. Meh kita cerita zaman kanak-kana Ribena dudulu.

Kalau gua bertumbuk dan kalah, adik gua mesti cerita kat memember dia yang abang dia (gua) pukul 2 orang. Itu biasa. Bebudak mesti la jobo kan. Kalau gua main bola score satu gol, adik gua mesti buat karangan yang abang dia (gua) score hatrik. Biaso la.. nama pun bebudak. Belum matang lagi.

Walau persekitaran gua jauh dari Rusila, tapi kitorang semakin matang. Alhamdulillah dan Insyaallah. Yang gua tersenyum pepetang ni, depan laptop Topeng Perak (gua taip guna laptop dio), ialah jemaah Rusila yang stendet adik gua masa zaman Ribena dulu.

Adokalo gua bersyukur gak yang gua jauh dari doktrin Rusila. Kalau tak, pronya akhlak gua dan adik2 maybe baik, tapi bab akal bangang nak mampos. Alamak.... terlajak plak... gua nak kaizen ma... sesekali takper kot.

Berkatalah produk Rusila si Malin.

nko kutuk Tok Guru boroi, tp dia hebat berenang dan selamatkan nyawa..boroi nko tu macam mana?

Macam citer kat atas, gua bunuh cacing, adik gua claim gua bunuh naga. Hadi bunuh cicak, pengikut dia claim bunuh buaya kat Port Dickson. Haha.


"Hari itu, lepas solat Asar Tok Guru pergi mengail di pantai depan rumahnya. Tiba-tiba dia tengok orang sedang terkapai-kapai lemas. Dia terus suruh anaknya terjun ke laut dan dia bersama-sama menarik orang itu," cerita Haji Omar, Pengerusi Masjid Rusila, yang terletak di sebelah rumah Abdul Hadi.


Maleh layan MaLin, kita ucapkan syabas dan tahniah kepada keluarga Hadi kerana satu jasa yang sangat bernilai. Pro... baik tetap baik, jahat tetap jahat.
 
Cuma janganlah sampai setiap kali terlewat 2 jam, kena buat satu adengan macam ni... itu dah macam Tun Mahathir dah propaganda nya...

7 comments:

1nama said...

Satu usaha memulih imej tuan presiden.

Hanz_Azdi said...

Alhamdulillah besar jasa TGHH. Untung TGHH ada kat tepi pantai situ, nak kita harapkan 'baywatch guard' entah merayap mana entah.

InsyaAllah ada yg dengki dengan keberanian & jasa TGHH sehingga terpaksa melakonkan drama untuk menarik perhatian 1Malaysia.

Mungkinkah DS Najib boleh selamatkan nyawa tentera laut kita dengan menenggelamkan kapal selam yg rosak tu atau nyawa anggota TUDM dgn menghilangkan enjin heli Nuri pula. Jalan mudah 'menyelamat nyawa seseorang' dia boleh segera keluarkan sejumlah banduan ISA di kem Kamunting.

Xenan said...

haha,

dah serupa main game bisik2 dlm kem bina semangat.

awal ckp lain..hujung dah jd lain gila.wakakaka

malin=herman?

abanghensem said...

memula baca tajuk pasal keluarga TGHH selamat orang lemas wa terpk camni.....

sedang syok TGHH lepak ngan family tepi pantai tu.... mereka nampak orang sedang terkapai² lemas.... TOLONG!!!! TOLONG!!!!.... sambil berlari ke gigi TGHH bukak baju terjun ke dalam pantai dan berenang menyelamatkan mangsa lemas tu....

tu la dalam kepala wa masa tu..... biasa la cam dalam citer la..... hero selamatkan mangsa lemas camtu la dia orang punya acting...

DaKMuO said...

Salam..


Lembu punya susu,
Sapi dapat nama..


Ntah > http://dakmuo.frenzyfm.my

Shahr Albatnani said...

ADUKA TERUNA, pergi ke www.paspengkalanarang.blogspot.com ada kisah benar pasal lewat 2 jam tu...kalu berani la...

Shahr Albatnani said...

buka www.paspengkalanarang.blogspot.com tajuk : KISAH SEBENAR dari SETIAUSAHA POLITIK Tok Guru.