Skip to main content

Blogger Jeffry ditahan polis?

Mana sumber pun wa tak tahu. Cuma dapat dari sms. Kalau betul, gua ada beberapa nasihat untuk sahabat maya gua nih.

1. SB akan ambil intelligent (camni kot ejanya). JSJK pun akan ambil. Tapi, berdasarkan pengalaman gua, SB Kelantan mengatakan, mereka (yang ambil intelligent) adalah pasukan terpilih. Tak tahu terpilih dari segi mana. Intelek ke, IQ ke, EQ ke, taraf pendidikan ke.

Tapi gua dakwa, tahap blogger macam lu, SB biasa jer kot ambil intelligent lu. Lu pun UMNO mesti payung. Tahanan pun pada gua bermotif politik. Untuk memperlihatkan keprofesionalan. So, tak perlu beriya2 sangat.

2. Kes jenayah intelek dikendali oleh polis yang juga berada dalam dunia intelek. So, layanan setakat pengalaman gua, begitu baik dan pro. Bila gua dengan pronya memberitahu layanan polis kepada gua baik, puak umno dan puak PAS Terengganu gelakkan gua. Tuduh gua takut polis. Tapi gua menulis benda yang benar walau menggunakan bahasa yang taktikal.

Setakat IO Hazizi atau Ridwan yang ambil kes lu, gua ingat takda masalah. Kecuali kalau D8 atau D9 yang ambil kes lu. Wallualam.

3. Bila lu masuk lokap, lu mesti pakai baju lokap kaler purple. Itu baju lokap paling hina kepada pemakai baju lokap kaler oren. Kaler oren adalah jenayah berat. Lu jangan tunjuk lembik, dan jangan tunjuk bagus. Tenang, senyum dan pro. Kalau tak, lu mesti lauk punya la.

Kalau sesuatu yang lu tak setuju dengan OKT kaler oren, cakap dengan tegas tapi senyum. Jangan nak lembik. Gua tahu lu jenis lembik punya walau selalu maki-hamun macam gua. Lu berani maki-hamun sebab lu pro kerajaan. Cuba lu lawan kerajaan macam gua. Kompom lu bukan standard gua.

4. Akhir kata, semoga lu berjumpa dengan diri lu dalam tempoh ujian itu. Gua doakan terbaik untuk lu. Semoga Allah mudahkan semuanya.

Amin.

Comments

  1. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/2/10/nation/5647082&sec=nation

    ReplyDelete
  2. Terima kasih bro untuk posting ni..
    doakan terbaik untuk beliau

    ReplyDelete
  3. btol ke???? kanapa x kuar paper atau diumum kat tv macam masa lu kena tahan dulu???

    ReplyDelete
  4. sebab dia pro-umno.

    keluar kat the star dgn msiakini tu pun takde sebut nama,nama blog ke.malu2 anjing je nak tulis.lu punya siap bagitau rumah kat mana,nama bini pun nak tau

    ReplyDelete
  5. -kehkehkeh..jeffry nie sape?..jefridin ke? jaafar on ke?..kehkehkeh..

    -tabahkan hati jefri,lu akan diofer jawatan ketua pncacai umno maya..parpukari!!, g main2 jauh.. syoh!..kehkehkeh

    ReplyDelete
  6. wa suka ayat lu yg terakhir...

    err...klu ada duit lebihan dr sumbangan utk lu tu, pegi la ziarah nabi saw & wife d madinah setelah ape lu kata pd bini nabi saw wa yakin lu akan dpt lebih sesuatu disana dr apa yg lu dpt dlm khalwat d lokap...

    eh! apsal lu x bebisa cam N3 dulu2 arr?

    ReplyDelete
  7. Nsht kpda jeffry, pi la jupe tok guru n mintak maaf. Gua yakin tok guru akn tarik blk report. Skali jupe tok guru, gua yakin, jeffry kuar blk dgn air mata.

    ReplyDelete
  8. Taliban said...
    sebab dia pro-umno.

    keluar kat the star dgn msiakini tu pun takde sebut nama,nama blog ke.malu2 anjing je nak tulis.lu punya siap bagitau rumah kat mana,nama bini pun nak tau
    mngkn fktr tua diambk kira kot!

    ReplyDelete
  9. pe la AT ni. Sume org buat x betul. Kita pakat2 cari penyelesaiannya. Bukan asyik blame org je

    ReplyDelete
  10. Aduka!... Kalau boleh lu tlg tinjau kat IPD KB, tlg snap 1 gambar si jeffry tu. Ensem ker muka dia nie!.... pasal dalam profile blog muka dia senget jer!...

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Gambar Mahathir mula diturunkan.

Gambar Mahathir sebagai PM diturunkan bermula hari ini. Admin berharap gambar Muhyiddin sempat dinaikkan. Bukan apa. Penat nak layan drama politik. Ekonomi ke laut. Hutang bertambah. Aset terjual. Penyakit merebak. Perkauman membarah.

https://t.co/oYE33fWwpW

Menteri Kesihatan dikritik rakam lagu raya saat negara dilanda wabak Covid 19.

Menteri Kesihatan yang baru, telah dikritik hebat dalam media sosial, angkara sibuk merakamkan lagu raya (untuk kegunaan populariti 2 bulan lagi), ketika negara Malaysia diisytihar wabak Corona Virus Covid 19.

Bagaimana pun, ada pihak mendakwa, ianya adalah video 2 tahun lepas. Dan menjadi mangsa serangan politik.


https://youtu.be/ttjNU60XdCw

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter.

1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin.

Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla.

Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antara Khalid d…