Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 3, 2010

Harga gula tempatan masih terendah di ASEAN

PEKAN 3 Jan. - Meskipun kerajaan menaikkan harga gula sebanyak 20 sen sekilogram baru-baru ini, ia masih terendah berbanding negara-negaraASEAN lain.

Berbanding gula di Malaysia yang kini berharga RM1.65 sekilogram, bahan itu dijual dengan harga RM2.25 sekilogram di Thailand dan Indonesia.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan, sehubungan itu, adalah tidak wajar peniaga di negara ini mengambil kesempatan untuk menaikkan harga makanan dan minuman selepas kenaikan harga gula di pasaran. - Utusan.

10 comments:

kepunden said...

Haa....
Kan gua cakap, najib bodoh tahap teratas dh...
Awat die tak banding harge gule kat somalia ke, jeddah ke, lubnan ker..
Tak pon banding ngan kanada ker, jepun ker, china ker etc......
Klu lu org perasan harge gule kat kedai2 & pasaraya2 kat malaysia ni pon ade beze...

gengkilang

Anonymous said...

ni la PM FAKAP!

Anonymous said...

rega minyak: alsn sm

gula: pn sm

letrik: pn sm

tepung: pn sm

DH tkde alsn lain lg ke Najib woi??? Purata pendapatan rkyt M'sia pn antara yg rendah di rantau ini jgk. Rega naik tp tk seimbang dgn kenaikan pendapatan. Mmg bodo la.

uma said...

wa rasa
ada statement najib lg bengong dari yg ni....
lg best utk dikomen..hehe

kepunden said...

uma..
Bagi statement najib kat gua..
Gua tengah ade mood nak maki najib bodoh tahap teratas nih..
he he...

gengkilang

mudz said...

Ooi mangkuk

Aku nampak DS Najib Perdana Menteri Malaysia yang cerdik, tactikal dan prihatin dengan kehendak rakyat. Rakyat sihat diutamakan. Gula tu tak baik untuk kesihatan...bahaya macam rokok. Patut naik dua lipat ganda.

Aku tak ambil gula......Aku solat tak kusyuk bila ambil gula.

UG kembali bernafas. Hidup UG.

Anonymous said...

PM Malaysia paling aku nyampah n meluat.... ayuat tipikal camni jer alasan nak naik harga barang...... purata pendapatan rakyat apasal tak buat perbandingan.....

-abanghensem

saye said...

he he rakyat kena berjimat. pemimpin bukan rakyat so memang patut la kalau pemimpin ngan bini boleh enjoy sakan. yang penting pastikan PRU depan kekalkan rosmah eh silap kekalkan najib sebagai pm

taik idong said...

haha mudz ni budak pro AT la.
saje pakai nick lain.
bagi ayat bola tanggung....
saje cari pasal. haha

Hanz_Azdi said...

Najib kata cam orang bodoh aje, tapi dia PM Mess-ia...eee malu aku nak ngaku dia PM, siot...patut dia kena bg alasan lain ler..asal naik brg, myk aje pemimpin negara banding harga yg tinggi sikit di negara lain. Epik!
Cuba ler pantun-2 cam Karam Singh Walia ker, kias-2 ler sikit. Contoh camni:

"Cuba kita hari-2 kurangkan manis dlm minuman, biar byk'kan manis dlm senyuman."

tu pun aku nak ajar ker? hehehe