Skip to main content

AdukaTaruna: Menjunjung Undang-Undang Ke Bukit Aman

Oleh: Evelyn

Laporan terkini dari pesanan ringkas SMS Topeng Perak.

1. AT baru sahaja bertolak ke Bukit Aman 10 minit yang lepas. Urusan perundangan akan diambil alih oleh Polis Bukit Aman.

2. Lawyer pihak AT sedang menguruskan soal saman terhadap laman-laman web yang melaporkan berita tidak benar mengenai penahanan beliau. Rujuk disini.

Berita selanjutnya menyusul selepas ini.

Comments

  1. SEMOGA SI CILAKE AT NI AKAN KENA HUKUMAN YG SEBERAT BERATNYA...MENGHINA A'ISYAH ISTERI NABI...

    JANGAN SESEKALI KITE SOKONG SI MAMAT TAK GUNA NI SEBAB DIA RASA DIA DAH CUKUP BAGUS N ADA DEGREE AGAMA NAK KATA BURUK BURUK KAT SAYIDATINA A'ISYAH.

    KALAU DIA BEBAS PUN, AKU RASA MESTI HIDUP DIA TAKKAN AMAN... SEBAB DAH MENGATA MACAM MACAM ESPECIALLY MEMESONGKAN FAKTA TENTANG A'ISYAH...

    ReplyDelete
  2. profesional la bro bolehblah, tu bab lain, ni bab lain.

    takkan tu pun aku nak kena ajaq?

    lu nak hentam, hentam bab ni sudah lah. tak yah main sentimen emosi.

    orang buat report polis sebab kes menghina arwah Sultan johor, bukan sebab hina ulama dan sahabat nabi.

    kalau lu nak, buat report polis bab lain plak(cadangan je)

    ReplyDelete
  3. KIRE KO SUPPORT LA DIA HINA KELUARGA NABI TUH? KIRE KO TAK SAYANG LA NABI N KELUARGA KO?
    WAAHHH...BERJIWAMELAYU CAMNIH LA EK?

    HAHAHA...NI SATU LAGI BANGANG...

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas berita yg terkini..saya anak jati Johor,semmgnya marah dan sakit hati dgn kenyataan Aduka Taruna namun saya tahu,pihak b'kuasa lbh berhak m'gadilinya..cuma diharapkan selepas ini sahabat2 Aduka Taruna dpt m'mastikan Aduka tidak akan m'yentuh sensitiviti p'kauman,k'daulatan Sultan,dan lelain yg bleh m'dtgkan k'marahan umat Islam dan rakyat Malaysia...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. moga ia bertaubat nasuha dengan apa yg dia buat

    ReplyDelete
  7. bro bolehblah,

    Kenapa baru sekarang poyo sangat dan menyalak-nyalak. Kalau benar marah, ketika Aduka Taruna kamu lihat "menghina ulama, keluarga Rasulullah" (dah lama dah posting itu), di mana tindakan tegas kamu ketika itu?- penarikbeca

    sapakata aku tak syg nabi dan ahlul bait. aku lebih sayang dari hang.

    mubkin hang tak faham apa AT cuba sampaikan dalam post tu.

    memang spesies Melayu jumud

    ReplyDelete
  8. Yang Baik dijadikan Teladan, yang buruk dijadikan sempadan.

    Jom Jual Jus Jambu
    ==> Rahsia Jus Jambu

    ReplyDelete
  9. bro jiwamelayu...

    ko nak bela org camnih...ko bela la ek...nyatanya...kenyataan ko ni bleh menimbulkan sangsi org...tapi hakikatnya..

    kalau aku tak masuk pun sebelum nih...so aku kena biar la kalau org hina pun?

    cakap biar menunjukkan ko betul betul nak bela hakikat yg ko sayangkan Rasulullah n ahlil bait...

    cuba kalau org hina MAK KO satu masa dulu...and ko baru tau skarang? ko tak rasa marah ker?

    pikirkan guna otak bro...bukan guna lutut...

    unless ko memang tak kisah org hina keluarga ko...cakap keluarga ko bangang...

    kalau ko tak kisah...aku tak tau la camner tahap sayang ko tuh...

    ReplyDelete
  10. ape ape pun...tak guna kite nak bertikam lidah pasal samada benda tuh dah lama atau tidak...yg penting...the damage has been done...

    penulis penghinaan tuh takde mintak maaf pun pasal dier cakap Aisyah bangang...

    so...

    benda tuh yg buat org marah...

    takde guna cakap berdegar degar dekat blog sendiri pasal nak bela nasib melayu...kalau org mengata Rasulullah pun nak bela lagi...

    org yang memang nak meruntuhkan Islam kat luar tuh tengah happy sebab adanya org yg membela golongan yg duk menghina keluarga Rasulullah nih...

    so think about it wisely...

    ReplyDelete
  11. woit bolehblah..
    Lu berapi kat sini jer..
    X nmpak lu pon kat guttermalaysia..
    Bek lu blah pi sane..
    Komen baru hampir 400...
    Mane cukup..
    blah la lu....

    ReplyDelete
  12. Rentetan dari tulisan AT yang dikatakan 'menghina' Almarhum Tuanku (spt panggilan mesra rakyat), ramai dikalangan sahabat baik dan teman blogger tak senang duduk. Petang Sabtu (sy pun dah tak ingat hari dan masa), AT hantar SMS pada saya, minta pendapat apa yang perlu dilakukan. Saya nasihatkan supaya buat segera kenyataan minta maaf. Be a man, and embrace your mistakes.

    Ramai rakan blogger yang juga menggesa AT memohon maaf. Ini kerana, siapa saja yang mengetahui AT dalam dunia maya, tahu betapa 'celupar' dan 'loud' nya AT nih bila menulis.. AT akur, mengakui kesilapan beliau, dan redha akan ujian yang bakal ditempuhi beliau. Kisah seterusnya, anda boleh baca di laman Topeng Perak. AT sempat call sekitar pukul 4 semalam, sejurus sebelum beliau di'reman'. Bila saya try call semula, HP beliau sudah pun dirampas.

    Tp apa yang buat saya sangat sebak semalam bila isteri AT, menghantar SMS sekitar tengah malam. Beliau bagitahu HP AT dah dirampas. Beg tangan beliau juga digeledah oleh pihak polis, kononnya untuk membantu siasatan. Apalah salah si isteri dilayan begitu oleh pihak polis? yang dikehendaki adalah suaminya.

    SMS isteri AT pada saya..

    "Evelyn, wife Khairul ni.. HP dah kena rampas polis. Tadi polis datang dan geledah handbag. Dia cakap no hp tu dah hot sbb ada msg masuk, tapi no tu saya mengaku saya yang punya. Sorry msg u tgh malam ni, I feel so down.. tak tahu nak macam mana dah.."

    "Sorry la susahkan u, xenan dan lain2. I pon dah tak sanggup tgk blog tu, nak bukak TV pun dah tak kuat. buat lah apa yang patut, korang lebih arif. Ari ni nak gi court, dengar kes dia. Xpelah lagipun dia cakap dia redha. i cuma bleh doakan.. Sementara ni ok kot. Lepas2 ni tak tahu la.. Sekali lagi, sorry susahkan u.."

    Sy cuma mampu reply minta beliau banyakkan sabar dan doa, rakan blogger dan sahabat setia memberi sokongan dan membantu untuk pembelaan. Adalah hak At untuk mendapatkan pembelaan dan sebagai sahabat, kami akan cuba memberi sokongan pada beliau.

    "Ya Allah, sesungguhNya padaMU lah kami sandarkan segala harapan dan keampunan. Lindungilah sahabat kami dari kejahatan manusia-manusia yang hasad, dan dari kesilapan dirinya sendiri..Ameen

    ReplyDelete
  13. ala hai Aduka Taruna penderhaka ni,

    Baru terasa ke kalau olang lain buat dan hina lu ats penahanan lu punyer isu?

    alamak..sian nya,gua ingat lu tarak perasan..

    Lawyer mana yg sekutu dgn mu ye??

    Moga2 ke syurga la mu berdua ye..
    tp syurga mana ye..emm..impian tak jd kenyataan kot...

    Wakakakakaka....

    ReplyDelete
  14. Aku rasa, perkara sebegini pernah jadi kat aku dulu.aku penah hentam ketua jabatan aku, tapi aku sedar dan minta maaf.
    Jadi aku bukan nak sokong ke ape, takpelah, aku terima kemaafan yang diterangkan oleh Aduka,
    dia manusia, memang lah buat salah, aku pun buat salah.
    ..jadi, aku pun nak minta maaf atas2 komen2 sebelum ni. aku tanpa pk main hentam kromo jugak Aduka ni.
    Nih bukan ape, just dia manusia, dia sedar silap, bab dia hina ke ape tu, maybe dia jugak tersilap.just aku maafkan dia la kot.kemaafan terbuka diterima.
    Just yang penting, dia sedar dengan sesungguh2nya apa sebab Allah turunkan mcm ni kat dia.
    So, guys who side with Aduka or don't , aku rasa, aku nak maafkan dia.just, as human, kita boleh bertaubat jika ada masa. dan Alhamdulillah, dia disedarkan sekarang.bayangkan jika tak sempat . time kutuk2 sekali mati sakit jantung.tak ke naya tu. Allah sayangkan dia dan nak dia insaf la ni.
    jadi terima kasih.itu sahaja.kesian la atas famili dia bile dengar sms camtu. biarlah dia dengan Allah dan juga dengan pihak yang dikutuk tu. Sultan johor skg pun takde nak bagi respon ape pun.so, i forgive him for that permohonan maaf terbuka.

    ReplyDelete
  15. good luck pal.

    your are blogger of the decade hahah. so femes now make me jeles.

    ReplyDelete
  16. aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

    ReplyDelete
  17. ...saya da bace post yang dikatekan.. >>da mampos buat cara da mampos>> n <>>..

    AT..sama ade ni ujian atau hukuman (rsenyer hukuman ker???)awak kenelh terima ..bb ini yg harus dibayar kerana kelantangan awak.. aper pon dosa mereka yang telah pergi tu antara ALLAH dgn diorg. kiter y kt dunia ni kene amik iktibar maner y baik n burok..(pastinya isu awak ni y buruk lh)..kiter ngumpat org y hidup pon blum tentu nk minx maaf nikan mengata org y da xder..mak sy ckp kiter wajib minx maaf klu wat slh..t'pulg org nk terima maaf kiter @ x bb ALLAH da sedia kiter bhgan masing..

    saya bkn menyebelahi saper..hati sy sbg anak jati jb pon sakit giler..saya ni anak jati johor.. saper2 pon akan bertindak sperti blogger len y mnghentam awak ni..sume ats smngat kenegerian y tinggi..sy rase awak pon akan buat y sama...sume org pon akan marah cume y membezakan penyampaian isi hati tu gune otak ker guna tapak kaki..jdkn ni pnegalamn hidup awak dan istri supaya lbih matang di mase dpn..

    AT..sy xknl awak tp awak msti der kluarga kan..m'baca luahan hati istri awak pada cik evelyn m'mbuat sya t'pk..pe ni y t'jd kpd kluarga selpas isu b'jln ader kh ujian atau hukuman...amik pengajaran dari per y berlaku..

    semoga ALLah melindungi awak sekeluarga.

    ReplyDelete
  18. ala..blog juak2 UMNO pon apa kurangnya..mengata kat org cm xda batasan..mcm hampas

    ReplyDelete
  19. masa ni la ingat ALLAH masa kutuk tak ingat tuhan,,, cakap biar tahu undang2 jangan men belasah ja kan dah kene baru nak insaf

    ReplyDelete
  20. Salam..

    Bro.. gua de idea baek la utk lu..

    Apa kata.. buat siaran rasmi kat Tv..
    dan buat interview akhbar berita..

    Buat penyesalan dan pengakuan serta mohon maaf kat semua rakyat je..

    Pastu.. kira kes ni settle kosong2..

    xyah la nk saman2 sana sini..
    Gua rasa buang masa je kita wat camtu..


    Gua PK blk.. ada nmpk cam makin mempecah belahkan sesama bangsa je kalo terus camtu..


    Kalo idea gua tarak guna.. lu tolak tepi je..


    Citer lebih > http://dakmuo.frenzyfm.my/

    ReplyDelete
  21. salam.. dah buat salah tuh terima jer la.. buat per nak bising-bising..

    mintak maaf nie kepada org yg masih hidup.. kalau dah arwah, mana ada cerita mintak maaf lagi...

    Islam Tulen? nabi ada ajar ker buat lagu nie???

    ReplyDelete
  22. Kena minta maaf kat Sultan Johor sekarang & keluarga. Mohon mengadap dan minta maaf secara ikhlas. Terpulang kepada keluarga Sultan Johor nak maafkan ke tidak. Buat apa minta maaf secara terbuka kepada rakyat jelata. Bukan hina rakyat jelata pun.

    ReplyDelete
  23. pandai pun logammaut...

    tuh yg aku pelik tuh.. AT punya notice mintak maaf.. dengor nya ada degree agama (kalau salah mintak maaf)... Kalau betul, malu wei.. Bab hukum hakam pun tak reti.. Then, ada hati pulak nak reformasi PAS.. Reformasi diri sendiri la AT..

    Syor saje..

    ReplyDelete
  24. hina thru blog...maaf thru blog gak le... macam paper fitnah...mintak maaf dalampapergak ler..

    lagipun... tarak sebut nama punnnn...

    ha ha ha....

    moga AT dilindungi Allah swt....

    ReplyDelete
  25. Kalau kena rm 10k pun.. saya rasa dah kira besar rahmat tuh kat AT..

    jgn ada yg dtg pukul sudah la..

    ReplyDelete
  26. malu la wei, kate orng islam...
    tapi prangai lain mcm je...

    islam ade sruh hina orng lain ke.???

    korng yang skong tu pe hal plak??

    aku rase korang ni sje je nak malaysia jd cam palestin kot...

    ckup2 la dngan ahli plitik malaysia yg talam 400 mke..

    korang x pyh nak mnghuru-harakan lg keadaan...

    Malaysia blum merdeka lagi la rupenye...

    ReplyDelete
  27. BOHONG !!!!!!!!!!!!!!!!


    korang jgn nak BOHONG aku...


    aku tau ape yang Berlaku !!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  28. salam...

    AKu hanya melihat selama ni rasa tertarik nak posting.. kenapa perlu emosi hentam AT? Kebanyakkan anda mrah bila AT menghina Sultan,teapi anda semua menghina dia semula sedangkan dia orang ISLAM seperti anda.Anda semua mnghina mengutuk dan mengeji sikap buruk AT.Tapi adakah anda baik? Anda sama je dgn AT bila anda menghina AT,sedangkan AT telah memohon maaf dan menjalankan tanggungjawab dgn menyerahkan diri kepada pihak berkuasa.Secara Gentleman dia mohon maaf dan terbuka. Sekiranya kelurga Almarhum memaafkan hilang dosa AT.Tapi adakah anda semua bole memohon maaf secara terbuka dgn kutukan,hinaan dan fitnah terhadap AT?adakah AT akan memaafkan? kalau tak jgn harap nak cium bau syurga la kan.

    Kita ni manusia biasa.Sedangkan Rasullullah pon maafkan musuh apa lagi kita ni yang kerdil. Biarla AT dengan nasib nya. Kita berdoa semoga dia berubah dengan dugaan dan menjadi blogger yang tak laser dan tidak celupar lagi .

    ReplyDelete
  29. Emm.. mengutuk org yg dah mati, takde dtgkan sebarang keburukkan kpd si mati tp lebih menyedihkan ahli keluarga yg masih hidup...

    Sebarang kebaikkan yg Almarhum baginda lakukan akan dibalas kebaikkan oleh Allah.. Kejahatan pula jika bebas di dunia tp akan di balas dgn hukuman keras dr Allah.. Allah maha Adil..

    walaupun almarhum sultan Johor tu bukanlah sultan yg aku sukai tp aku harap sebelum dia meninggal, dia dah mintak maaf dan bayar diat kpd keluarga si mangsa (kita jer kot yg x tahu)..

    Aku juga harap Sultan Johor baru adalah jauh lebih baik dr bapanya.. Anak yg soleh adalah anugerah yg terbaik bg bapa yg dah meninggal.. Harap Sultan Johor memaafkan Aduka Taruna (Seorg sahabat lama).. Sedangkan Nabi memaafkan Ikrimah Bin Abu Jahal yg semasa sebelum islam adalah musuh islam yg utama..

    Memaafkan itu lebih baik sbb sudah tentu baginda berharap rakyat juga memaafkan ayahanda baginda. Boleh juga tetapkan syarat kpd Aduka supaya lebih menghormati Ulama, bertaubat sbb pernah hina Aisyah (dosa hina aishah lebih besar dr hina sulatan) dan kena baca yassin utk almarhum baginda 4o hari berturut.. hahaha..

    Kpd sesiapa yg pernah anti giler kt aduka dan pernah berdoa atau semayang hajat supaya Allah dtgkan bala kpdnya (aku agak ramai kot yg marah kt aduka)>> lepas ni berdoa dan solat supaya Bala Allah turun kpd golongan yg nak marahkan aduka tp terang2nya menghina Ni Aziz dlm blog ni...

    Kpd sesaper yg buat laporan polis sbb sultan dihina>> maka buat laporan polis juga bila islam atau ulama dihina.. Sultan tak boleh bg syafaat bila kita mati nanti...

    Dan akhir sekali kpd aduka>> Semoga ini jdkan pengajaran supaya lebih beradat dlm berblog.. Bykkan bertaubat.. wa kecewa bila lu ada hina isteri nabi dulu.. harap jgn ulanginya.. Apapun, Wa byk sokong lu terutama dlm projek reform pas tu.. Cuma method jer yg wa kureng setuju skit.. Klu wa sebut nick wa nescaya lu kenal..

    harap isteri dan family lu terus tabah... Bila dah bebas nanti, harap teruskan perjuangan... Jgn jd pembodek UMNO plak yer.. hahaha

    Sebenarnya wa baru tahu lu dah kawen.. Sebenarnya ngikut tilikan wa, kesilapan terbesar yg lu buat ialah nama "AdukaTaruna" dah x serasi ngan lu.. Dulu okey la nama tu, lu buat apapun x kena tangkap.. Nama lu yg sesuai skrg ialah "AdukaTakTaruna".. :)

    p/s: Inilah dunia... ikan bilis wat silap sikit terus kena tangkap, ikan jerung buat jahat besar manapun tetap selamat... Tp takpe akhirat nanti, tiada undang2 manusia, tiada polis, tiada sultan tiada VIP.. Yg ada hanyalah syurga dan neraka...

    ReplyDelete
  30. Emm.. mengutuk org yg dah mati, takde dtgkan sebarang keburukkan kpd si mati tp lebih menyedihkan ahli keluarga yg masih hidup...

    Sebarang kebaikkan yg Almarhum baginda lakukan akan dibalas kebaikkan oleh Allah.. Kejahatan pula jika bebas di dunia tp akan di balas dgn hukuman keras dr Allah.. Allah maha Adil..

    walaupun almarhum sultan Johor tu bukanlah sultan yg aku sukai tp aku harap sebelum dia meninggal, dia dah mintak maaf dan bayar diat kpd keluarga si mangsa (kita jer kot yg x tahu)..

    Aku juga harap Sultan Johor baru adalah jauh lebih baik dr bapanya.. Anak yg soleh adalah anugerah yg terbaik bg bapa yg dah meninggal.. Harap Sultan Johor memaafkan Aduka Taruna (Seorg sahabat lama).. Sedangkan Nabi memaafkan Ikrimah Bin Abu Jahal yg semasa sebelum islam adalah musuh islam yg utama..

    Memaafkan itu lebih baik sbb sudah tentu baginda berharap rakyat juga memaafkan ayahanda baginda. Boleh juga tetapkan syarat kpd Aduka supaya lebih menghormati Ulama, bertaubat sbb pernah hina Aisyah (dosa hina aishah lebih besar dr hina sulatan) dan kena baca yassin utk almarhum baginda 4o hari berturut.. hahaha..

    Kpd sesiapa yg pernah anti giler kt aduka dan pernah berdoa atau semayang hajat supaya Allah dtgkan bala kpdnya (aku agak ramai kot yg marah kt aduka)>> lepas ni berdoa dan solat supaya Bala Allah turun kpd golongan yg nak marahkan aduka tp terang2nya menghina Ni Aziz dlm blog ni...

    Kpd sesaper yg buat laporan polis sbb sultan dihina>> maka buat laporan polis juga bila islam atau ulama dihina.. Sultan tak boleh bg syafaat bila kita mati nanti...

    Dan akhir sekali kpd aduka>> Semoga ini jdkan pengajaran supaya lebih beradat dlm berblog.. Bykkan bertaubat.. wa kecewa bila lu ada hina isteri nabi dulu.. harap jgn ulanginya.. Apapun, Wa byk sokong lu terutama dlm projek reform pas tu.. Cuma method jer yg wa kureng setuju skit.. Klu wa sebut nick wa nescaya lu kenal..

    harap isteri dan family lu terus tabah... Bila dah bebas nanti, harap teruskan perjuangan... Jgn jd pembodek UMNO plak yer.. hahaha

    Sebenarnya wa baru tahu lu dah kawen.. Sebenarnya ngikut tilikan wa, kesilapan terbesar yg lu buat ialah nama "AdukaTaruna" dah x serasi ngan lu.. Dulu okey la nama tu, lu buat apapun x kena tangkap.. Nama lu yg sesuai skrg ialah "AdukaTakTaruna".. :)

    p/s: Inilah dunia... ikan bilis wat silap sikit terus kena tangkap, ikan jerung buat jahat besar manapun tetap selamat... Tp takpe akhirat nanti, tiada undang2 manusia, tiada polis, tiada sultan tiada VIP.. Yg ada hanyalah syurga dan neraka...

    ReplyDelete
  31. Salam.. Aloha bro & sis..

    Gua tolong sampaikan PESANAN / KOMEN / PENDAPAT salah seorang geng lepak skodeng kat blog gua di http://dakmuo.frenzyfm.my

    Kata2 beliau..

    E-mail: kurosaki_alif@yahoo.com
    Pengkomen: aelll

    1) …lg mau nk dibela AT ni..aku malu bile ade orang kate kate dia orang islam..orang islam boleh kutuk2 kuarga nabi dan hina kuarga nabi??aku x kisah dia kutuk sultan sngt…tp masalahnye skarang dia hina kuarga nabi??dia mau mintak maap pada sape kalo dh hina kuarga nabi yng lame dh meninggal??dhla orngnye dh xde pastu hina bukan sebarang orng..Siti Aisyah???Rasulullah memangla memaap kan musuh tp masalahnye ini dari kalangan orang islam!bukannye kafir!..aku tengok permohonan maap dia pun macm x ikhlas!..mane letaknye perkataan isteri nabi dan sultan?dia nk mohon maap pasal pe??nmpak sangt dia mohon maap sebab takut..bukannye sebab insaf…aku boleh yakinla kalo dia dibebaskan..dia akan wat lg..tp bukan di alam maya tp di realiti..dia mesti akan hina nabi2la apela..

    2) maslahnye…aku bukan pki pasal tanggungjawab aku…aku pki pasal umat islam kita!kalo seorang islamni boleh hina2 isteri nabi…ko rase xkan xde orang akan ikut??ko x raseke dia boleh pengaruhi umat2 islam yng len?yng masih mentah dengan agama islam??sedangkan orng yng murtad pun dihukum bunuh diri sebab x mo bg dia memburuk-burukkan islam…apetah lg ni yng hina kuarga nabii….kalola blog dia ni dipahami oleh antarabangsa…ko x rase ke dia leh jd macm pelukis katun nabitu??lg satu..ko x rase malu sebagai rkyat Malaysia yng pernah jd pengerusi OIC sume tp rakyatnye yng beragama islam….ntahlah…ko taukan ulama islam sape name dia ade kate halal bg kita membunuh pelukis karikaltur nabitu…jd ape beza dengan maslah dia ni??ape yng dia buat,kite sbgai beragama islam perlu bg tekanan pada dia..biar dia betol2 insaf bukannye hanye berserah selepas hanye sedikitje nasihat dia..aku sedih..

    ReplyDelete
  32. tau pun takut. masa tulih tak takut pun. kenapa tutup muka bila pemberita nak tangkap gambar?? tayang la muka ko tu...bagi makbapak, sedara-sedara ko & bini ko tengok kat dalam tv. myusahkan keluarga sndiri. dah kantoi, nak saman orang plak. yang ko perangai macam barua maki-maki tak hingat tu, takpe plak?? yang aku heran ada plak monyet-monyet seangkatan yang nak bela bangkai ni... untuk AT..gudluck with your 4 days 'VACATION'!! hope somebody teach you a very good lesson to your bitchy mouth.. ROT IN HELL, DOUCHEBAG...!!!

    ReplyDelete
  33. Berita Sensasi..
    Berita panas hati..
    Berita sakit ati..
    Cerita sana sini..
    Cerita giler babun..

    Sume kat dlm ni> http://dakmuo.frenzyfm.my

    ReplyDelete
  34. dakmuo..

    ikut suke hekau jek promote blog kat sinih.

    meh wa masukan dlm list blog jer la..

    lu geng mana bro..tatau section nak masuk nih

    ReplyDelete
  35. "AT ada kah kamu melayu? bukan.."

    buat apa jadi meLAYU, doh?

    patutlah lembap nak mampos!

    wakaka...


    *p.s. 1) aku keturunan menyegar.
    2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP...

    ReplyDelete
  36. patutkah aduka taruna mohon maaf padahal dia tak buat salah apa pun cuma ada yang terasa dan buat laporan pdrm palsu pasal menghina sultan johor pula?

    GUNAKAN HAK ANDA UNTUK MENGUNDI DI SINI SEKARANG!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

E wallet rupanya voucher potongan harga.

Abam setuju imbuhan wang bagi galakkan rakyat buat sesuatu. Macam download app untuk mudahkan kerajaan. Untuk kesejahteraan rakyat sendiri. Ianya sama macam paksa bayar wang (saman) bagi galakkan rakyat JANGAN buat sesuatu. Tapi pundek apakah imbuhan dalam bentuk potongan harga ini?   Ada si bangang kata e wallet PH dulu bangang sebab ada tarikh luput. Tarikh luput la sebab nak galakkan download dan guna e wallet. Pengguna dan peniaga. Bukan suh simpan RM30 tu dalam almari macam Armada. Tapi, ini lebih bangang. Imbuhan dalam bentuk potongan harga. Bagi jer la terus. Dia beli barang apa pun bernilai RM50.