Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jan 26, 2010

UPDATED: Berita Palsu di Berita Harian Online

TV3 menerusi Buletin 1.30 sebentar tadi menyiarkan berita palsu yang sama seperti yang dilakukan oleh BHarian Online. Mengatakan bahawa AT di TAHAN!! Saman!

Keluarga AdukaTaruna sebenarnya Jutawan

oleh ali :

Salam satu Malaysia. Pagi ni den baco Berita Harian Online. Den terkejut campur kagum dengan kebodohan Berita Harian kerana boleh menyiarkan satu berita menipu. Berita malafide. Berita yang sebenarnya bermaksud jahat kepada AdukaTaruna. Yang salah tetap salah, yang benar tetap benar. Itu prinsip asas den dan semua orang. Tapi takkan penulis Azida Shaharuddin menjadi lebih mangkuk dari den. Dia penulis dari paper yang besar dan ternama. Utusan Malaysia lebih jujur menyiarkan berita tentang AdukaTaruna. Malah gambar Aduka pergi menyerah diri dah pun tersebar sejak malam tadi. Takkan Azida tidak mengetahui itu semua. Menyembunyikan diri ?? Ditahan Polis ?? Nampak sangat nak melariskan paper Berita Harian dengan berita sensasi tetapi menipu rakyat Malaysia. Di mana integriti anda wahai Berita Harian.

Kepada Keluarga AdukaTaruna

Jadi nasihat den kepada famili Adukataruna, sila saman Azida Sharuddin dan paper Berita Harian. Mereka berniat jahat memalukan Aduka dan keluarganya. Saman malu dan ganti rugi perlu untuk menebus maruah keluarga Aduka dan Aduka sendiri. Jangan biarkan Berita Harian memalukan anda sekeluarga. Saman RM101 juta. Yang satu juta tu bagi kek den. Den nak buek amal jariah. Ha Ha Ha. Sebelum ini ada kes yang individu tu menang saman terhadap media massa arus perdana. Den dah lupo. Takpo. Yang penting sekarang famili Aduka mulakan prosiding menyaman Berita Harian. Jangan tunggu esok hari.

Click for enlarge. Keratan yang memalukan dan menipu tentang penangkapan AdukaTaruna.[link]

Korang tengok tu bai. Ado 20 Polis mengiringi Aduka. Bergari bai. Bekas Mufti Perlis pun takdo seteruk itu ditahan Jais + Polis.

48 comments:

amir said...

memang berita mangkok

Harris said...

Gua rase ape yg blaku ni ada hikmahnye.Buat kuarga A.T hrap tbh n bykkan sbr.Moga2 xde ape2 yg buruk blaku thdp A.T..

nzarin said...

yela tu..masalah sume paper ckp si pengecut ni menyorok..takan sume newspaper salah,kalau sume newspaper ni slah, tolong saman, aku nk tgk korang saman atau tak..kalau tak, konfirm betul..korang tak payah nk bgtau yg AT korang tu bagus sgt..

bolehblah said...

ape ape pun...terima la akibatnya... berani buat berani tanggung...semoga AT terima balasan seberat beratnya sebab berani menghina isteri Nabi S.A.W... kalau rasa diri tu bagus sangat sampai boleh menghina isteri Nabi S.A.W.... cuba la lari dari kesalahan macam nih...
ini baru balasan kat dunia...belum balasan kat akhirat... aku gembira dengan berita dia kena tangkap (walaupun korang nak cakap dier menyerah...nak cover maruah la tu konon)...
padan muka...n kepada keluarga AT...terima la hakikat...anda telah menerima org yang TAK BERGUNA dalam family anda...adakah anda masih berbangga dengan org yang boleh menghina isteri Nabi S.A.W.... tapi kononnya mengakui bahawa Nabi Muhammad tu ikutan?
renungkan semula...

P/S: kalau mod rasa nak delete benda ni...maknanya memang mod ni same jer ngan geng2 berita hairan...menyembunyikan kebenaran dan suka mengada adakan cerita...

Evelyn said...

nzarin, u believe everything u read in the paper. fine.. so be it. Hehe.

bolehblah,
Moderation only utk komen yang menfitnah (terutamanya yang mengaitkan AT dengan PAS), ataupun yang mendedahkan maklumat untuk tujuan berniat jahat. Komen lain takde masalah.

Wassalam.

Xenan said...

brader,

menyerah diri adalah tanda niat baik at untuk menyelesaikan masalah.Sgt berbeza dgn di tahan

yg betul tetap betul, yang salah tetap salah

Miss Lula said...

banyak-banyaklah bersabar menghadapi segala cabaran hidup.

nzarin said...

Evelyn ko mmg tak percaya newspaper, sbb ko percaya blog AT lagi..so be it la..

tok ggawo said...

salam semua !

gang aku yang nyuruh AT ke KB, sampai 10 pagi bersama isteri, sesampai kami berbincang cara terbaik dan kami semua mengambil keptusan menyerah diri, tengah hari selepas makan tengahari gang kami mengirngi AT dan dengan rela hati menyerah diri di IPD KB, polis KB aku tabik profesional, kami beredar sehingga 8 malam selapas kami menghantar nasi kepada AT untuk sarapan malam di IPD, setrus nya kami menhantar isteri AT kerumah ibi isterinya yang tak jauh dari IPD.

Tiada serbuan dan berkas, kami dan AT datang sendiri ke IPD.

media perdana mengarut dulu dan kini, benar tetap benar, salah tetap salah, AT belum berslah sebelum mahkamah menjatuh hukum bersalah.

Aku secara peribadi tak setuju sestengah artikel AT dalam bolg nya, tapi atas dasar AT yang menjadi MANGSA KEADAAN, aku turut memberi sokongan moral.

zargus2702 said...

-nzarin, lu bru brjinak2 dgn dunia blog ke?..xkan lu x bace kt blog2 lain dulu sblm lu bace paper ksyangan lu tue ttg AT serah diri kt balai polis?..arghh, tipikal sngguh pemikran lu..

DIN said...

sebenarnya ini baru sikit balasannya.

apa rasa ko bila kene tulis macam tue.

ini juga apa yg di rasa oleh kerabat Almarhum Sultan Johor dan rakyat johor atas tulis ko tue.

lain kali kalau nak tulis tue biar ada fakta atau bukti bukan ikut hati aje.

Pak Teh said...

yang benar tetap benar.
janganlah kamu membenarkan perkara yg palsu dan janganlah juga kamu memalsukan berita yg benar.
ini menyebabkan kamu mendapat balasan dikemudian hari diatas perbuatan dirimu sendiri
http://www.zoompanas2.com

bAbybEe said...

jap ea... kalau stakat salah berita camni korang nak saman 101 juta... abis dengan penghinaan die terhadap almarhum sultan dan kepada mazhab2 dan kepada isteri Rasulullah S.A.W. , yang tu nak suh disaman berapa? RM10101010101010 Juta ke????? Mampu?


takpe laa... kalao korang rasa korang tak salah... Tuhan maha mengetahui segala2nya....

Siapa Bangsat said...

korang yg amik alih blog ni pun sama bodoh mcm aduka tuh..buat org makin gelak je tgk gelagat korang ni..bingai ..

DaKMuO said...

Salam..

Camne korang boleh buktikan..
Yang betul si ADUKA TARUNA tu,
menyerah diri?

Ada mana2 bukti yg betul dia menyerah diri?

Lagipun.. gambar tu SNAP dari blakang..

Kat google pun leh dapat kot gambar camtu.. hehehe..

Anyway.. bagi la bukti kukuh..
Sedap sket nk update blog aku..


http://dakmuo.frenzyfm.my

Junuh said...

Penulis blog hina Almarhum Sultan Johor direman 4 hari
26/01/2010 2:19pm

Oleh WAN NORHAYATI WAN ALIAS

KUALA LUMPUR 26 Jan. – Penulis blog yang didakwa menghina Almarhum Sultan Johor telah direman selama empat hari bermula hari ini untuk siasatan mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Koh Hong Sun ketika mengesahkan perkara itu berkata, suspek akan dibawa ke ibu negara untuk siasatan .<=== 2:13 pm ..haha padam muko mung budak bodo koya nak jadi hero ..kalau family mung mapus org kutuk macam maner kau rasa?

cengal_kayu said...

Nilah blog paling bodohh dan paling celaka yang penah aku tgk..

membela si celaka mangkok..pastu salahkan Berita Harian.!!
Aku tiap2 hari doa moga budak mangkok dan kawan2 mangkok Aduka ni ditahan dan dihukumm!!

kalau kali ini maaf bodoh mnafik ni diterima..tkmustahil 10juta orang lg dalam Malaysia ni trdiri dr penjilat Nik Ajis, Penjilat Anwar dan Penjilat si pemakan babi Kit Siang n Son akan huru harakan Malaysia..

Kena pulak sorang Menteri pagi ni buat keputusan lebih awal dari mahkamah mengatakan tidak perlu ambil tindakan pada si mangkok yang mintak maaf terbuka itu..

So..come on lah..Malaysia ni kena tungggu huru hara..xterkawal lagi baru terhegeh2 nak kuat kuasakan undang2..

hal ni aku respect mantan PM dlu..dia tau dah perangai org Malaysia esp MElayu ni...main2 selagi tk kena katok!!

Plss la Menteri2..janganlah letak undang2 dlam poket anda..yang SALAH HUKUM laaahh.!!

cengal_kayu said...

DakMuo.. ko ni bel;a sgt Aduka ni sbb ape??? dia kasi ko bape Juta???

Ko mampos esok dia leh kasi ampun syafaat kat ko ker??? mangkok punya manusia..

dayus lagi pengecut!!

bolehblah said...

"tapi atas dasar AT yang menjadi MANGSA KEADAAN, aku turut memberi sokongan moral."

so... dier menghina isteri Nabi tuh kirenya dier jadi mangsa keadaan la ek?

oooo..kire ko sokong la tindakan dia tuh?

maknanya ko tu sama la dengan dia...

cukup la membela dia...dah memang jelas dia mengutuk org tahap tak hingat!

yang aku cukup marah...mengaku Islam...tapi hina isteri Nabi... and tak pernah berniat nak buat akuan maaf...

bila org buat laporan polis...tau lak takut...buat entry mintak maaf la konon...selama ni tak pernah nak mintak maaf...

nampak sangat mamat AT ni tak menyesal akan perbuatan dia...selagi hukuman berat tak kena...dier takkan insaf...lepas ni tak mustahil dia buat lagi...

cepat cepat la mampus....dapat rasa azab lagi cepat...

MalasMenulis said...

berita hairan tu memang berita pak kadok...lama dah aku boikot berita haram bin jaddah tu...jangan hampa baru sedar...pembohong no satu di malaysia ...lu percaya sama itu berita lu sama macam umno yang bodoh tu.

Legacy said...

lah yeke... lau paper na tipu ker..apa aku kisah..yg penting dia dah kena tngkap... yg lain aku tak pedli.... siapa yg bersalah hina sultan aku, pasti dapat balasan yg setimpal... bodoh punya aduka...

tok ggawo said...

salam sekali lagi !

DakMuO dan pengkomen2 lain, baca biar habis comment kat ats tu, aku dah bagi tau tu, nih ! lagi satu berita yang mula2 sekali kat 1Msia, link http://pinkturtle2.wordpress.com/2010/01/25/28070/ , sumber gambar terawal pun semua blogger kutip kat link nih.

laju skit bro DakMuO, tertinggal bas kang, maaf gurau, aku juga bersama2 tuan punya link tuh.

harap maklum.

mountdweller said...

nzarin

Aku ada bersama Aduka. Jangan jadi mangkok hayun, pinggan besi karat!

FZY said...

Salam.

Caci maki dah x boleh ke? Mazhab mana ni (mazhab Aduka kn boleh caci maki)?

Jgn marah ea. Ini adalah balasan Allah terhadap kesilapan kau sebelum ni.

Masa maki hamun Tok Guru Hadi Awang dulu bukan main sedap. Selamba je. Bila kena batang hidung sendiri (fitnah), menggelupur satu badan. Ini sunnatullah.

Ada masa kita kata ke org, ada masa kita pulak kena. Hadap la. Semoga lepas ni beradab dan beretika semasa menulis.

Harap2 lepas ni boleh la berguru dgn Hadi Awang pasal Akidah dll.

Wallahu'alam.

rAzor said...

Aku pun taktau nak kata ape lagi
memang penulis blog nih main hentam aje tanpa fakta.
kepada wahai penulis2 blog yg menyokong Aduka,
kalau makbapak korang mampus, pastu orang kutuk, korang marah tak?sebabnya yg tahu makbapak korang adalah korang sendiri.ke korang kutuk mak bapak korang?camtu sila bgtau aku kalau ada dikalangan korang mampus.aku nak kutuk.
logik la skit. mengaku aje Islam tapi sengal ubi.
brother,pk la skit.
otak ade, korang percaya blog, blog tu betul ke?ape buktinya betul?
dah korang tak berani kuarkan surat khabar sendiri, pasti lah susah.skg aku lega sgt la dia masuk penjara.reman 4 hari.LOL.

isk, asik pk sape betul sape tidak aje.otak terpengaruh dengan blog aje.gi la baca Al-Quran sehari sejuzuk ke sehari.

aku rase semua rakan seangkatan aduka nih same aje kot otak n tahap pemikiran.

ade berani accept?

Xenan said...

tak marah..tapi kesian tgk lu.

Pengikut TGHA berseronak dgn musibah org.

Kalau benci sgt pon, perjuangkan la hak dia dpt pembelaan yg adil.

simple jek.

=MissRynn= said...

reti lak nak wat saman malu.. dah tu maki Sultan..rasa2nya Sultan bleh x saman malu??

FZY said...

Xenan berkata:

1) Pengikut TGHA berseronak dgn musibah org.

2) Kalau benci sgt pon, perjuangkan la hak dia dpt pembelaan yg adil.

Jawapan:-

1) Bukan berseronok, tapi sebagai pengajaran kepada Aduka dan kengkawan dia yg tersangat cerdik, supaya jgn ulangi keceluparan mcm ini. Itu saja. Diri sendiri pn x terbimbing nk bimbing orang lain. Ambik peringatan.

2) Nk perjuangkan hak Aduka.. Hak Ulama' yg anda hina dan cerca kenapa x nk bela. Masa Aduka menghina isteri nabi, sahabat, ulama, mazhab, ulama'2 semasa., mana anda? kenapa x bela? Jgn jadi munafik.

p/s: "Wahai Aduka Taruna dan kegkawan, sebelum projek lu “Langgar Hadi”, lu sudah dulu kena langgarrr. Muhasabah diri., hajat lu melanggar ulama. Hj hadi tak perlu berdoa, malaikat dan sekelian makhluk di bumi yang menjadi saksi perjuangan atas nama Allah turut berdoa laknat terhadap musuh2nya. Ya Allah, ampunkan dosa kami. Jgnlah jadikan diri kami tergolong d kalangan orang2 atau kaum2 yang membenci mereka yang berjuang di jalanMu! Amin"

Wallahu'alam.

eXception said...

Walaupun mangku hayun bertingkat-tingkat kebodohannya itu menyerah diri, dia tetap ditahan Polis untuk siasatan lanjut. jadi betullah kenyataan akhbar. lain le kalo dibebaskan tanpa syarat... bangang melampau-lampau... kang sorang ;lagi lak kena humban dalam lokap. nak menghasut je keje... hati tu kalo dah busuk, mmg xleh terima hakikat...


eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Adif Firdaus said...

nak tumpang lalu..

Kalau nak tahu cara buat jus jambu batu yg enak dan berkhasiat, sila klik kat bawah ni:

=> Resepi Jus Jambu

zarreq said...

tapi boleh tanya... aduka taruna org pengkalan cepa ke....katanya dia memang bukan org yg tinggal di Kelantan. jadi kenapa menyerah diri di pengkalan chepa.. apa rancangan aduka disana.. adakah cuba menyeberang sempadan sebagaimana Raja Petra dulu. itulah kemusykilannya.

queen.kus said...

nnt saya cadangkan dekat berita harian..mintak maaf jerk...kan senang keje tuh....ko buat org leh...org buat ko tak leh lak...per hal kan

DaKMuO said...

Salam..

Skang kemarahan gua.. dah bertukar pada orang lain gamaknya..

Kepada lahanat bernama cengal_kayu yg post comment kat atas tu.. lu apa kes baruah sangat tiba2 nak sound2 gua?

Gua kaco mak lu nk berak ke??

Tiba2 plak lu target gua ni apa kes??

Kepada lahanat nickname cengal_kayu.. lu jangan tunjuk hero kat cni bai.. gua dtg lepak blog AT ni sbb gua nk tau KES beliau.. bukan gua nk cari musuh.. bukan gua nak cari pasal.. tapi tiba2 plak lu cari pasal ngan gua ape hal?

Lahanat lu ni cengal_kayu...

DaKMuO said...

Salam..

Artikel menarik tentang Aduka Taruna

Layari http://dakmuo.frenzyfm.my

Artikel Terbaru!Gempak! Aduka Taruna Terlepas!

sungai said...

queen.kus jgn bg muka kat team2 penderhaka AT tu,mereka tu silap citer tp apa2 mmg betoii pun AT tu sembunyi kan?
kalau tak sembunyi takkan tak reti-reti pi Balai Polis Chepa tu awal2?
Konon nak mintak nasihat konon..Bole blahh..Publisisti punyer murah AT ni..ha..akibatnya 7 keturunan ko ler kena maki...

Moga apabila jejak kaki ko AT kat Johor ini,ko tahu la bagaimana budi pekerti org Johor drp engkau punyo
bahaso..

wakakakakaka..

ibnu marzuki al firdaus said...

aku takut jika AT mati dikerjakan orang JHR, keturunan AT pasti berdoa macam mahsuri then tak pasal2 kena serang dengan singapork (tanpa indon back up pasti MY tumpas sebab mereka lebih maju teknonya tambahan wali kita tak kan cover lagi bak dulu ada pedang berjalan sendiri di BP) pulak sepertimana langkawi kena lanyak dek siam... nauzubillah min zalik. so, pakai otak bukan telur untuk berfikir! kenapa sukar sangat nak belajar dari sejarah revolusi perancis, rusia, china & lain2 bagaimana raja mereka kena penggal kepalanya + kejatuhan empayar kesultanan melaka serta sultan mahmud mangkat dijulang?

Faithnomore said...

Awat nya bangang sangat depa nih...bebal tu menyerah diri pastu ditahan dek polis, tak betul ka berita tu???abih nak cakap apa??disita dek polis..klu nak jadik bangang pun agak2 lar..........

GGK said...

ai bingai ke apa..takkan selepas menyerah diri POLIS ajak si mangkuk berkaraoke? mestilah kena tahan..itu pun nak belit ke?

lepastu apehal lak nak citer pasal keluarga millionair ni..belagak...patutla kurang hajar.

GGK said...
This comment has been removed by the author.
~ madeeha ~ said...

harimau mati meninggalkan belang,org mati meninggalkan nama..kalau busuk org tu di dunia, maka busukla nama yg ditinggalkan..renung-renungkan..selamat beramal~

nzarin said...

lawak betul aku tgk pembela2 AT ni..taksub sgt..haha

Anonymous said...

Hehe.. mampuslah kau Aduka Taruna... aku doakan supaya bini kau, anak2 kau, mak bapak kau, keluarga kau dan mertua kau,.. ikut mampus bersama kau oh...oh.oh Aduka Taruna.. semoga semua nya mampus dengan tragis.. heh heh heh.. contohnya kena langar dgn lori balak ker, jatuh dalam lubang najis ke.. heh hehe hee..

aku minta maaf?... heh hehh hehe
-----------------------------------
pecah kaca, pecah gelas,... lepas baca harap balas ta!.. hehhehh

mat togE said...

kalau dia tak serah diri pun polis tetap akan pi bubuh gelang besi..apa beza serah diri org bersalah dengan ditangkap kerana bersalah..habaq mai sat cerdik pandai pas pkr kat kami org kampung ni..

Anonymous said...

padan la dengan muka hang tu mangkuk hayun woi....

kalau orang tulis silap sikit nak saman..(hang ni sebiji cam anwat albelakangi la...)
selama ni hang dok letak cerita fitnah dan pembohong dalam blog ni takpa pula...

ibnu marzuki al firdaus said...

"AT ada kah kamu melayu? bukan.."

buat apa jadi meLAYU, doh?

patutlah lembap nak mampos!

wakaka...


*p.s. 1) aku keturunan menyegar.
2) depa kata kita tak boleh hidup tanpa sultan. habis melaka & sarawak tuh apa kes? indon pun boleh survive! dasar bangang otak masih pakai keris untk bertahan, keldai untuk bergerak & burung merpati untuk berhubung BERBANDING pistol, kereta & HP...

ibnu marzuki al firdaus said...

patutkah aduka taruna mohon maaf padahal dia tak buat salah apa pun cuma ada yang terasa dan buat laporan pdrm palsu pasal menghina sultan johor pula?

GUNAKAN HAK ANDA UNTUK MENGUNDI DI SINI SEKARANG!

Silent said...

tak kisah la dia tuju dkt sapa2 sekali pun walaupun dia tak sebut nama sapa2 dlm penulisan dia. yg penting HORMAT!!! HORMAT ORG YG DAH PERGI! BAGI PENGHORMATAN! SEDEKAHKAN AL-FATIHAH BG YG ISLAM! DOAKAN PEMERGIAN SI MATI! APA PERLU KE KITA MENGHINA ORG YG DAH MENINGGAL WALAU SAPA PUN ORG TU??? ADAKAH ISLAM MENUNTUT UMATNYA BERSIKAP MCM TU??? pemerhati bebas yg kunun2 "Islam" tp FAIL menjalankan kehidupan sebagai org Islam.. -.-

ibnu marzuki al firdaus said...

"tak kisah la dia tuju dkt sapa2 sekali pun walaupun dia tak sebut nama sapa2 dlm penulisan dia. yg penting HORMAT!!! HORMAT ORG YG DAH PERGI! BAGI PENGHORMATAN!"

x hairanlah ekonomi negaraku masih jauh kebelakang. rupa2nya ramai lagi orang berfikiran macam di atas, kasihan... dah tkdr.