Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 31, 2009

Tranungkite memalukan.

Oleh : AdukaTaruna

Memula gua terbaca poll yang Tranungkite buat. Sejauh mana keterbukaan Tranungkite. Hak dialah nak bebas mana. Dan hak dialah nak dakwa dia bebas mana. Tapi, gua test la sket. Dari semalam gua try register. Tapi tak dapat. Takder email TKO yang masuk ke email baru gua.

Hari ni, masih tidak berjaya register juga. Tidak mengapalah. Gua guna ID Fansuri, salah satu krew Projek Langgar Hadi. Dah bertahun-tahun dia guna ID tu. Gua submit artikel Surat terbuka Presiden PAS kepada Tun Dr Mahathir ke TKO.

Perenggan asal artikel gua tu gua cilok dari kenyataan sebenar Presiden sendiri. Rujuk sini. So, sesiapa IQ jenis tahap normal, mesti kena trap punya. Gua pun submit kat TKO. Tapi untuk kekalkan prinsip pro sedaya upaya gua, meletakkan sesuatu itu pada tempatnya; maka, gua masukkan artikel gua dalam kategori Rencah. Lihat gambar di bawah.



Dan dalam sejam gitu, artikel gua lulus terbit! Memula gua buat keputusan, poll TKO terbuka itu adalah terbukti benar. Wahh..... TKO dah tak macam dulu.


Tapi selepas seminit, dan dibantah oleh seorang reader bernama gill, artikel tersebut ghaib. Wah... ni dah sebijik macam Hadi. Wali bab ghaib-maib. Mujurlah seorang lagi kroni gua berjaya prinscreen artikel tersebut as bukti.


Memalukan dalam dunia media.

Bab tarik gua tak jadi hal punya. Gua just sindir2 manja jer. Tapi bila hak asasi dirampas bagi cover malu individu, maka, ini adalah isu besar. Privacy pengguna adalah satu-satu yang perlu dihormati.

Apabila TKO mengambil alih ID Fansuri dan mengelurkan satu watak baru ID Fansuri seperti bawah ini, terdapat 2 isu besar :

1. Kerahsiaan, keselamatan pengguna TKO.
2. Fitnah terhadap identiti Fansuri yang asal.




Adakah ini sifat-sifat tarbiyah PAS Terengganu? Adakah ini sifat pengamal media di bawah PAS Dungun? Sampai bila anda mahu membuktikan kepada dunia golongan ulama adalah bodoh dalam penetapan falsafah?


Tariklah semula artikel asal gua. Tidak mengapa. Gua tidak kecewa. Gua menghormati hak anda sebagai pengamal media. Lu punya syarikat, lu punya hal lah.


Tapi JANGAN sesekali mencabuli hak pengguna dan memfitnah pengguna.



Memalukan..

Tuntutan gua.

Jika pihak TKO sendiri yang melakukan khianat terhadap pengguna asal Fansuri, maka, sila mohon maaf secara terbuka. Dan kembalikan hak itu kepada Fansuri sebenar.

Jika pihak TKO tidak tahu menahu berkaitan hal ini, bermakna sistem anda adalah masalah kepada isu ini. Sila keluarkan kenyataan mohon maaf dan menyelesaikan kelemahan sistem dengan kadar segera. Kembalikan semula hak pengguna Fansuri.

Gua mahu submit artikel ini ke TKO dalam kategori aduan@luahan. Memandangkan gua tiada ID di TKO (AdukaTaruna 1 hingga 5 sudah diban), dan ID Fansuri pula sudah dikhianati TKO, gua berharap ada pengguna TKO yang prihatin dapat submitkan artikel ini untuk kami.

27 comments:

Penembak Babi (ori) said...

sungguh memalukan..TKO betul2 dah hilang thiqah! hilang kepercayaan pembaca bhai...

gua cabar Songkok Putih jawab isu ni dalam blog ni..gua tunggu respon lu SP!

Anonymous said...

gua dah kata acuan Pas Ganu memang macam tu..luar macam bagus, tp dalam Allah je tau...

depan mata tangan salam DAP PKR,
belakang jari berkait Umno,
dulu 'kau kafir',
sekarang 'anta lah sahabatku'...

"Lembu yang berak di tengah jalan tidak boleh diambil tindakan undang-undang kerana tidak mempunyai otak dan fikiran. Tetapi manusia yang mempunyai otak sanggup melakukan perbuatan yang menyalahi agama, apatah lagi dalam keadaan berpakaian melambangkan Islam (kopiah atau berjubah)." -Nik Aziz

kapt_SHITqaqi ikon Pas Ganu Kite.

Anjing Kerajaang Perpaduang Makang Ikan Masing Dengang Pinggang....
muahahahaha......

p/s: bro uma, bg gua can la..hehe

-penembak burung unta-

Tukar Tiub said...

Kah! Kah! Kah!

Ini sudah kes lawak!

Kah! Kah! Kah!

jiwamelayu said...

Bro AT,
Gua dah submit lu punya artikel dengan id muih.
Lu tunggu je la. Kahkahkahkah

Niamakahai punya geng Terengganu.

AdukaTaruna said...

wahhh... cayalah jiwamelayu. gua upah lu dengan no tepon rosmoh.

hihi

Anonymous said...

dah la kantoi. tak mo ngaku.

uuuuuu tak maluu..
weeeekkkkkk...

suar dah terlondeh, baru sebok carik daun bunga nak kaver.

piiirahh lu geng pas ganu.


*yg tertentu sahajerrrr

Anonymous said...

GUA DAH LAMA BLAH DARI TRANUNGFAKAP.NET TU , KEBEBASAN BERSUARA? WTF? LU SILAP LA MASUK LUBUK RUSILA TU, TU LUBUK RU SIAL KAH KAH KAH . . . WA KENA WARNING SEBAB SOKONG KERAJAAN DAN HEMTAM BN, CIBAI NIAMANGKHAI PUNYA TKO.

Anonymous said...

Gua nak jual ID TKO kat AT. Berapa mahu beli?

Fansuri said...

Kah...kahh.kahhh
Lu apa peduli sama tko, lu punya blog lagi hebat dari tko, duka cool, ini kecik punya hal....kah....kah....selalu lu kaow kaw kasi tiaw,,, lu hangin ke?

wa apa peduli, wa punya id pun lu kebas,

Fansuri said...

ok duka, lu angkat semula wa punya id Fansuri, wa dengan rasa penuh kasih dan penuh sayang, lu kasi hentam kaw-kaw sama tko.kita sama sama k.pls dunt hangin ma, lu cool lor....

User Id : Fansuri
Password : 09oiut563ertnb5612109

Lu angkat itu pass, kasi sipam betul-betul dan lu post artikel ini skali lagi, wa caya tko siarnya lu tolisan yang baik dan bagus utk sakit kapla dan demam selsema...kah...kah..kah...kah...kah

Teluk Bakong said...

TBO dah lame dah tak baca TKO-memualkan gang UG ni

Anonymous said...

plz la AT...
Tak yah dok layan TKO tuh..
Lu blogger yg de pendirian maa...
Mane same ngan geng2 UG/TKO..
_bodek lagi...._

he2

gengkilang

MaLin_0ri said...

senang cerita, kalo Lu xcaya dgn tko xperlu susah-sunah nak minta publish kat tko bang.xperlu merengek-rengek mcm pondanla bang?! itu pun jika Lu rasa hebat sgt dgn Lu punya artikel cukup tulis kat blog CELAKA Lu dah. huhuhu

siapa kita said...

Salam,
penyelesaian kemelut ummat,
Buat kerana Allah,

w.ww.nuruliman.com.my

Taliban said...

malu la geng ostat TKO buat fitnah macam ni

Anonymous said...

-utk projek langgar hadi,wa nsihatkan AT,kna hati2 bro mnerima bntuan dr geng2 rusila..bab2 khianat dan lnggar jnji nie , diorang main redah jer..sbb diorang pegang pd ijtihad 2 pahale..

-pd pmikran diorang, ape la sgt jika wat khianat pd krew geng lnggar hadi brbanding dgn mmpertahankan maruah ulama' besar spt hadi..diorang akan gune hujah memilih mudharat yg kcil lbih syariee..

-zargus-

dulu pas skg pun pas said...

woi AT, wa masuk tko sejak zaman batu dulu lagi sebab dia punya links kat bawah banyak terutama yg otai2 punya tapi ikut perasaan sejak kes UG ni wa tak hingin nak masuk lagi jadi wa cadangkan lu buat la link byk2 sikit,boleh wa buat lu punya blog homepage wa.

pemerhati said...

Aduka Taruna,

Gua rasa lu dah buat kerja yang betul, sebab lu sendiri test ketelusan tko.

Sebenarnya tko adalah salah satu kumpulan yang memperjuangkan ug dan mereka juga yang terlibat menggunakan kedudukan presiden demi kepentingan kumpulan mereka.

Bagus, sekarang lu dah nampak salah satu diantara seribu hantu rusila.

Ada banyak hantu dalam PAS yang akan lu ternampak nanti. Hantu-hantu ini yang mengelilingi Hj. Hadi. Semuga lu berjaya mengatasi kehebatan hantu-hantu itu sebelum lu boleh laksanakan projek langgar Hadi.

"Selamat bertemu hantu-hantu PAS .... sungguh celaka blog itu....."

uma said...

wa setuju AT
wat link byk skit..
so blog AT ni jadi hub
ala airport singapore di changi tu..
or ala pelabuhan singapore
yg mjadi hub utk kapal2 dagang.haha

dah jadi hub
lu leh demand skit laaa nanti....hahaha

CgLyn said...

Sampai begitu sekali? Apa reaksi Fansuri ori?

CgLyn said...

gengkilang,

kena usaha masuk ke TKO juga untuk dapat lebih sokongan. Ambe pun kenal AT kat TKO.

Anonymous said...

looo... same le kite!
Tu dulu, tp skang gua dh kaleh..
Say "tak nak utk TKO"..
Yes to AT..
Wat jer lint AT, baguih kepala hotak dulu pas skg pun pas tuh..
Begeliga betul otak lu.. bleh wat batu cincin da...

gengkilang

Xenan said...

haha,
ayat lu org dah cam nk lawan ngn triad members la plak.hahahaha.

teringat zaman sekolah dulu.hahaha

btw chill bro..stick to the plan jek.no worry

AdukaTaruna said...

lu org ni macam2 la suh blog gua buat itu ini. wala' jer dah la. kuang3...

Fansuri said...

CgLyn,

Reaksi gua, baisalah. Ambik la nick tu kalau kemaruk sgt. Org gila kuasa mmg macam tuh. Puak2 yg kononnya boleh dipercayai, menjaga amanah, tp perangai busuk dan keji.

Kalau ada silap, sila ban nick Fansuri dari memasuki forum. Admin juga boleh block IP Fansuri terus. Tapi mengambil alih dan mengaku bahawa Fansuri adalah milik dia adalah tindakan kurang ajar dan bodoh sekali.

Untuk admin berkenaan, bertaubat lah dari perangai busuk hati. Cakap tak serupa bikin. Memalukan.

Anonymous said...

apa nak jadi la ngan parti Islam ni.... dah makin sama perangai dah ngan parti sekular..... yang haram jadi halal...... yang berdosa jadi pahala... fitnah sesama sendiri dah jadi rutin harian..... kalau orang lain buat semua salah.....

-abanghensem

bumblebee said...

wahahaha. abgensem, lama gua tak nampak lu. gua ingat lu sakan main mercun sempena tahun baru.