Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 4, 2009

Seminar khas 7 Nov : Siapa ada telor?

Oleh : AdukaTaruna

Seminar Khas (konon) 7 Nov akan berlangsung tak lama lagi. Menjelang seminar, Prof Aziz membuat satu lagi analisa yang pedih. Adakah Prof akan dibatalkan jemputannya? Adakah masa untuk Prof dipendekkan? Adakah team Kelantan lemau kerana lebih fokus pada final Piala Malaysia? Adakah seminar khas itu menjadi seminar khas tertutup? Tanpa media, tanpa rakaman?

Seminar tu menatang apa?

Seminar tu komunikasi pelbagai hala atau stendet ceramah PAS? Sekor dok atas pentas bercakap, yang lain diam. Ada yang kusyuk, ada yang tidor, ada yang ke tandas, ada yang beli kacang rebus. Then selesai seminar ada sidang media. Setpol Hadi kompom takkan berani cam bagos enterprem lagi, sebab gua dapek trace ip dia masuk blog gua [1x8 3x4 1x7 2x8] [1x5 2x3 3x7] (pepandai la luorang pecahkan kod gua).

Sidang media tu, cam biasa. Hadi dan Mustapha Ali duduk depan. Kali ni Mustapha control sket nak backup Hadi. Hadi terpaksa menyerlahkan blur2 yang dimilikinya. Sebab Prof dah umumkan kelemahan Hadi dalam menangkap soalan wartawan. Terpaksa dibantu Mustapha.

"Kami terus komited memperkukuhkan Pakatan Rakyat." Sambil angguk2 kepala. Jubah bahagian bawah bergoyang2 sebab goyang2 kaki.

Tangan Hadi akan pegang kertas kecil. Bila selesai baca satu point dalam kertas tu, wartawan akan ambil kesempatan soal. Then Hadi akan blur dan hang kejap. Mustapha plak nak bantu dah segan.

Bila soalan dah semakin kendur, Mustapha akan tampil mematikan acara. Skill dan kemahiran tu Hadi takda. Bukan sebab takda, tapi sebab blur nak baca suasana.

"Okeh yer." Mustapha Ali akan berkata sambil senyum, sambil angkat kedua tangan. Acara pun tamat. Esok media baru lapor :

Seminar mencapai hasrat memperkukuhkan Barisan Rakyat.

Buang masa........ 2-3 bulan lepas tu team ulama buat hal lagi. Tindakan2 bangang. Pastu TGNA masuk campur lagi. Pastu mesyuarat lagi. Pastu sidang media lagi.

PAS berazam teruskan kerjasama kukuhkan Barisan Rakyat.

2-3 bulan lepas tu team ulama buat hal lagi. Tindakan2 bangang. Pastu TGNA masuk campur lagi. Pastu mesyuarat lagi. Pastu sidang media lagi. Senang cier lu baca la karangan budak skolah nih.


TGNA jadi alat.

TGNA dah jadi alat bersihkan imej politik dah gua tengok. Eli PKR didamagekan imej dengan gambar tido, jumpa TGNA pakai tudung. Then sebarkan gambar jumpa TGNA.

Imej politik Mustapha Ali damage, terus jumpa TGNA. Terbaru Hadi plak buat kunjungan mesra. Pelok TGNA. Hadi damage bukan sebab jahat, tapi sebab bodoh. Mana nak kena.

So, tahun depan, insyaallah. Lepas kita langgar Hadi di Rusila, kalau semua tak cedera parah dek bebudak Batu 6, kita terus ke rumah Nik Aziz. Cuci imej politik.

Gua bergambar cium TGNA, xenan bergambar cium Nik Abduh. Pendi bergambar cium MSO. Cantet.

7 comments:

Anonymous said...

hahaha..... bagi wa tak perlu la team PAS kelantan campo tangan.... cukup jadi pemerhati jer...... nantikan tak pasal² idea UMNO yang wujudkan erdogan tu akan timbul plak sambil di aminkan oleh sesetengah ahli PAS.... bukan apa.... malas nak layan..... bukan wujud pun team erdogan tu....

-abanghensem

Anonymous said...

Seminar 7.11.09 ini merupakan perjumpaan ahli-ahli PAS untuk buang masa saja.Gua setuju pandangan Adukataruna tentang Seminar ini - buang masa dan wang peserta saja.Lebih baik wang tambang,hotel dan makan tu buat korban - lebih manufaat.Percayalah tak ada apa-apa yang akan diperolihi dari seminar ini.Sebenarnya yang diperlukan ialah EGM bukan seminar.EGM ada kuasa untuk menyelesaikan "masaalah" tapi seminar untuk buang masa saja.

Anonymous said...

Aduka Taruna (Baca Akukah Tarakguna)

Mu pong tak ada telur. Kalau mu ada telur tunjuklah muka kat blog mu nie

Mu blogger tak ada telur

Anonymous said...

Aduka Taruna (Baca Akukah Tarakguna)

Mu pong tak ada telur. Kalau mu ada telur tunjuklah muka kat blog mu nie

Mu blogger tak ada telur

Hanz_Azdi said...

Seminar ni cam nak bagi team UG buying some time to absorb pressure; nanti depa spin, mind-blowing the truth a.k.a. cam Nasha punya reasoning la bila terpaksa defend bila disoal press pasal kredibiliti dia...seminar bukan dapat selesaikan apa apa masalah yg sedia ada pun. Tapi kot daripada seminar boleh dapat buat EGM pasni..cantiklah!

Anonymous said...

ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Org bukan islam jer yg tak hormat dan memuliakan ulamak.Hang aku taktau lah..

Anonymous said...

Nasha,mustapha ali,hassan ali jelas jenis manusia yg munafik.Guna agama untuk kepentingan dunia..kalau ikhlas berjuang untuk agama,sila letak jawatan dgn cara terhormat..