Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Nov 1, 2009

Babi sungguh Anual Bakri. Setpol Nik Aziz!

Oleh : AdukaTaruna

Babi sungguh Anual Bakri, Setpol kepada Nik Aziz. Barua punya manusia. Lu tahu kenapa? Mesyuarat getir dan penting PAS Pusat tahun lepas, 19 hb Jun 2008 dihadiri semua pimpinan tertinggi dalam hiraki termasuklah Nik Aziz.

Then, lepas mesyuarat, Nik Aziz dan semua pimpinan bersedia untuk sidang media. Si babi tu boleh enter frame belakang Nik Aziz gua cakap lu. Niamakahai punya manusia. Lu Setpol kepada; satu cabang dalam di bawah hiraki. Bukan pemimpin pusat. Barua!

2 kali ganda barua bila dia boleh tuding kat Ketua Pemuda PAS time tu, Salahudin; untuk berdiri di sebelah sana. Terperosok sedikit ke sana. Yang dia dengan gah duduk belakang Nik Aziz. Babi punya Anual Bakri. Mesti orang Anwar mamat nih. Kompom punyalah.

Ini buktinya. Lu klik dan tengok pada minit 0:21

20 comments:

Anonymous said...

Bhai,
lu tau tak sapa mamat tuh.
Itulah "ular besar" dalam serban dan jubah geng Ganu.

Anonymous said...

itu setpol hamid karzai yg ganti syed azman.

ikhqoi said...

lu pkai bahasa sindir, lu nk kutuk s/u presiden, lu perli s/u mursyidul am.
kasar perli lu ek

Anonymous said...

Elok perbaiki susunatur tulisan, ada manusia terima bulat bulat ikut tajuk (Wala'lah katakan) Takut bawa salah erti dan kecilhati. Boleh faham kan... Sesekali kena tegur bolehkan AT.

Anonymous said...

Aduka

Aku tak faham benda ko tulis ni. Tulis elok-elok la. Orang tak faham tahu.

Mana ada Nik aziz dalam PC tu. Dan Anual Bakri pun tak ada. Yang ada Dr Shamsuri, Setpol TGHH. Cuba ko cerita, benda yang ko tulis nih.

renzo said...

wa x nmpk nik aziz pu ndlm tuh

Anonymous said...

Salam, orang yang kau bulat masa PC TGHH selepas meeting khas tu namanya ialah Dr Shamsuri. Nak tahu siapa dia tu? Dr Shamsuri adalah adalah Setiausaha Politik TGHH. Beliau adalah bekas Pensyarah di UPM. Dr Shahmsuri dilantik bagi menggantikan Dr Syed Azman sebagai SU Sulit TGHH.

Konspirasi memastikan kesemua orang di keliling dengan TGHH adalah mesra UMNO dilakukan oleh beberapa kerat geng Terengganu. Selain nama yang korang biasa sebutkan, Mustaha Ali, Ust Nasha dan Hasan Ali, seorang lagi tokoh penting di belakang tabir ialah Dr Kamaruzzaman Yusof atau nama glamernya Dr Kayu. Orang Terengganu. Pensyarah di Jabatan Sejarah, UKM.Selalu keluar di Astro Awani. Beliau mencaturkan pemecatan Dr Syed Azman dan melantik Dr Shamsuri sebagai SU Politik TGHH sebagai memastikan cita-cita politik peribadi beliau agar PAS buat kacau di dalam Pakatan Rakyat, berlaku. Dr Shamsuri adalah anak usrah beliau yang paling setia dan hanya menerima arahan daripada beliau. Dr Shamsuri bertanggungjawab membasuh pemikiran TGHH agar sentiasa mengikut halatuju golongan yang anti Pakatan Rakyat di dalam PAS.

Selain itu, beliau juga mencaturkan pemecatan Dr Dzulkifley Ahmad daripada Pengarah Pusat Penyelidikan PAS dan digantikan dengan Hj Wan Abd Rahman (ada orang kata dia ni Doktor la, prof madya la, sebenarnya dia tak pernah dapat Phd, phd dia tak lulus kat Australia dan tak pernah dapat Prof Madya, membohong semua tu). Hj wan Rahman adalah rakan karib Dr Kayu. Oleh itu, beliau berjaya mencaturkan kesemua orang di keliling Hj Hadi, orang yang mesra UMNO dan anti Pakatan Rakyat.

Itulah konspirasi jahat geng-geng terengganu-ukm, untuk memecahkan Pakatan Rakyat hasil irihati mereka kerana Negeri Terengganu tidak menang dan negeri lain yang PAS lebih lemah, boleh memerintah.

Maklumat Dr Kayu boleh didapati di sini.

http://diskopi.wordpress.com/2009/03/11/pensyarah-ukm-tidak-bermutu/

Gambar dia boleh google aje kat Kamaruzzaman Yusoff.

Anonymous said...

Suhaimi Embong adalah PSU PAS Terengganu. Memang la dia cenderung nak defend bos dia Mustapa Ali. Dia dengan Dr Kayu UKM dan lain-lain memang anti TGNA dan anti Anwar dan Anti Pakatan Rakyat. Tugas diorang tidak perlu sampai bawak PAS masuk di dalam UMNO, tetapi cukup dengan PAS buat kacau di dalam Pakatan Rakyat melalui agen beliau, Hasan Ali. Sehinggakan Pakatan Rakyat menjadi haru biru dan hilang keyakinan rakyat. Sehingga PR kalah di Selangor pada PRU 13. Dan jalan ke Putrajya terbantut. Itu misi diorang. Dan sekarang ini misi diorang hampir berjaya dengan keputusan di Bagan Pinang.

Saturday, October 31, 2009 2:55:00 PM MYT
Anonymous Suhaimi Embong said...

Lagi satu, minta Suhaimi Embong bersumpah dengan nama ALLAH SWT, bahawa beliau tidak ada kena-mengena dengan pembikinan blog kontraversi antihusam.blogspot.com . Dan, kamu semua akan dapati bahawa beliau tidak akan berani bersumpah. jeng,jeng jeng.

ikhqoi said...

apa hal lu all sengal ni..
dia kan nk perli group presiden tapi ber basi-basi

ibarat, pukul anak sindir menantu

saye said...

kali ni gua nak sangka baik lak

mungkin masa start pc diorang tak sedia lagi, tgh blur maklumka dah time tidur. or diorang tengah tak puas hati... so sambil tunggu dipujuk mamat ni dok la kat situ pasal badan ia besar nampak penuh sket he he

Anonymous said...

Oiit..bangal...dah tak de isu ke???

Setpol TGHH pun ko nak libasss...

Bodo punya syiah sesat...

Anonymous said...

Adukataruna,
Komen-komen yang dibuat tu ada benarnya.Kalau nak perli pun,biar kena tempat.
Satelah melihat video tu,nampak jelas siapa pengarah(director)wayang ni.Walau pun yang bercakap tu Hadi Awang tapi "otaknya" dari Mustafa Ali.Siapa nak nafikan kenyataan ini,sila tonton kembali dan teliti betul-betul.Tak salahlah kalau lu nak lawan dia.

Shannaro said...

bagus laa. klu lu lantik tn ibrahim tn man jd presiden, lg cepat lingkup. tg hadi bulih melambatkan proses lingkup. wakaka....

bukan sonang nak jd pemimpin. wa yakin kalu presiden kasi tukar, tunggu dan tgklah, lu org akan rindukan tg hadi semula. sama mcm ostad fadzil. masa dia ada, biasa je. kalo ade blog2 mcm skang, wa yakin lu mangkuk taruna akan maki ostad fadzil kaw2 punya. lepas dia xde, lu orang puji2 pulak. tak caya tunggu dan tgk la. wa x heran lu orang bingai. lu genetik melayu maaa...

Anonymous said...

Aduka,

Pada pandangan gua, presiden parti PAS tidak boleh dikutuk atau dihina diatas sikapnya yang lemah lembut sehingga orang lain ambil kesempatan diatas dirinya.

Lagi pula presiden tidak cukup maklumat untuk bercakap pada wartawan maka terpaksalah orang dikiri dan kanan ambil peranan sebagai presiden parti PAS.

Lu tidak boleh marah Setpol yang enter frame itu kerana orang itu cuba mengingatkan kepada seluruh ahli PAS dalam Malaysia bahawa dia bersama Mustaffa adalah orang penting dalam parti. Tanpa dia orang, presiden pasti jadi bisu.

Kalau gua ada kat situ dan gua pulak ada lebih maklumat mengenai hal yang berkaitan mesyuarat dari pada presiden.... gua akan aturkan semua orang ikut cara gua dan gua akan bercakap macam gua presiden.

Lu nak marah gua..? Tak ada hal punya kerana gua peduli apa dengan kemarahan lu... yang penting presiden akan guna mulut gua bila ada sidang akhbar. Apa salahnya kalau gua jadi tok dalangnya...?

Lu nak tahu kenapa orang itu lebih sudu dari kuah...? Kalau dibiarkan orang luar akan lihat presiden PAS macam tidak tahu apa-apa mengenai mesyurat. Dan orang luar akan tuduh presiden PAS sebagai bodoh sombong.

Kesihan presiden parti PAS.....

Anonymous said...

Ustaz Fadhzil tak pernah aku dengar suara tak puas hati ahlib semasa hayat beliau.

Anonymous said...

wei .. lu arr lahabau ..
lu tgk sikit betul2 ... lu salah org la ...

Anonymous said...

aduka,selain dri isu2 pemimpin PR khususnya pas.bole tak blog lu nie,ulas gak isu2 semasa,cthnye insuran keta nk naik,myak thun depan nk ditiadakan subsidi,pemeriksaan puspakom utk keta tua dll..

takpun lu ulas la gak psal bola,liverpol asik klah,klantan msuk final,n dlm lu ulas tue bole gak selit2 cite politik..

gitu la gamaknye...

-zargus-

Anonymous said...

ikhqoi..org lurus bendol memang payah nak paham walaupun jawapan dah terhidang.

~KOPI JANDA

Anonymous said...

Kes tunding jari arah berdiri kat situ pun jadi satu artikel. Tak salahpun suruh gitu, presidenpun aku boleh suruh duk kat mana-mana.

Konon nak suruh pimpinan tawadduk.

Dahlah teknik tulis artikel tiru pembohongan ala UMNO.

Anonymous said...

ADUKA TERUNA,hang kalau jahil sekalipun,jgn lah terang2 tunjuk dkt org,buat malu hang dan keluarga hang saja.Kalau hang tak reti dgn adab dan cara org agama berhujah dgn dalil dan ilmu,lebih baik hang duk diam,jgn duk tulis,mengata,maki hamun alim ulamak.Itu bukan cara org yg beragama islam.