Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 31, 2009

Projek langgar Hadi.

Oleh : AdukaTaruna

Motif, visi dan bla bla projek ni, gua dah terangkan dalam N3 yang lepas. Sapa yang follow akan tahu. Cuma gua tak pandai nak karang ayat tahap pro punya. Siap dalam versi omputeh skali. Tu nanti gua akan minta tolong bumblebee buatkan. Ala2 profile syarikat la. Heeee...

Status kitorang skang tengah buatkan forum. Itu kerja xenan. Sian dier woo.. sapa2 yang terer, minta tolong la bhai. Dah ok nanti, bila xenan suruh gua promosi jer, gua akan promosi kat blog gua.

Kemudian, kitorang tengah kumpul anggota. mikhail16 bertugas untuk pantau identiti2 yang boleh dipercayai dan berkelayakan dalam trip langgar Hadi nanti. Sapa2 nak join buleh. Nanti bila kitorang lancarkan, sila hantar resume memasing.

Dana.

Skang masuk bab dana plak. Dana akan dipegang oleh xenan. Nak lancar kutip dana skang memang tak boleh. Sebab kitorang tak tau lagi masa depan cane. Buatnya gua mati ke, atau Hadi mati ke, atau gua terbolak-balik hati ke, atau Hadi dibukakan hati menyerahkan jawatan kepada yang lebih layak ke, dah batal misi tu nanti. Tapi derma dah kutip. Dah jadi satu hal nak buat apa dengan dana tu nanti. Payah.

So, gua ingat gua nak 'niagakan hasrat' dulu. At least lu beli barang, bukan derma kosong. Nanti menjelang projek tu, baru open derma kosong tanpa barang. So :

1. Gua akan buat T-Shirt. 1 type lelaki lengan pendek dan berkolar punya. 1 type muslimah punya. Yang polos, lengan panjang dan labuh tu. Tak dapat imagine jenis yang muslimah? Takper, nanti gua suruh pendi jadi model.

2. Design t-shirt lu orang yang reka sendiri dan email kat gua. Bagitau nama yang design. Then, cukup beberapa design, gua akan buat poll. Korang undila mana suka. Design mesti kena dengan konsep langgar Hadi demi Islamic State la. Kalau ada yang design T-Shirt ala2 jersi Man U, gua terajang guna kaki kiri.

3. Ikut majority dan popular, t-shirt itu akan dicetak dan dijual dengan harga yang berpatutan. Maybe mahal sket sebab ada iras2 konsep derma. Ngeee... Mahal sket jer lah. CD mekel jeksen lu boleh beli plak. Tionaseng.

4. Urus niaga, duit-muit, akaun-maun diuruskan oleh xenan. Gua tak boleh lagi pegang2 duit nih. Hahaha. Kang tak pasal2 gua beli tikam.

Haa... amacam?

20 comments:

Anonymous said...

Adukataruna,

Gua sokong idea lu tapi jom kita lihat dulu masaalah yang menyelubungi ahli-ahli PAS ni.Selain dihinggapi penyakit "wala",begitu ramai yang tak tahu apa yang berlaku dalam PAS - lack of information flow.Ramai ahli PAS buta-internet.Jadi langkah pertama dan utama lu nak cari jalan bagaimana informasi dan maklkumat yang ada dalam internet/blogg-blogg ni dapat dsampaikan kepada ahli PAS.Kalau ini boleh dibuat,gua caya T-Shirt lu akan laku macam goreng pisang panas dan Geng UG ni sama dengan Hadi Awang sekali akan gulung tikar.

FZY said...

penyakit wala' x pernah dgr lg, penyakit al-wahn (cintakan dunia takut mati ada la.

ahli PAS ramai yg buta intertnet?? mana data dan sumber kau ambil? adai beradik kau pun ramai yg x pandai intertnet betul x??

Hanz_Azdi said...

jual online jo AT...bagus gak idea cari dana tu.

Tulih kat baju tu :

PAS+UMNO = rosak
UG = Perpaduan = Khianat

noname said...

Gua ingat nak senang, start enjin kereta, langgar ke bro.

Xenan said...

Idea wa nk tmbh sket bro.design kne cool,kalu dak wa tanak print.wahahaha.

cdgn lain wa nak tubuhkan satu hate group.anti korupsi.siap dsgn tshirt yg sgt kool.target group org muda.nak kasi membenci korupsi adelah cool di mata remaja.

kasi byk dsgn pon tpr..wa print semua.hahahaha

Anonymous said...

baju muslimah tuh,,

kalau dapat muslimah lg
semangat kental.. jiwa cool cam kak elyn, dapat gak teman kak elyn karang
hehe,,


nur

LaBa™ said...

bro

pasal wat forum tu
wa tringat kat bro doraemat
dlu penah wat forum underground
protes sama g**** tko kot

lu try riki² sama dia la
ala² hacker gak tu

kehkehkeh

Evelyn said...

haha nur.. kite belakang tabir jer nur. bio org laki jer g melanggar. den tulun goreng bihun jek. kah3... ngan sediakan ubat2an. plaster koyok, bandage, handyplast. kot ler kene belasah ngan bodyguard kat rusila tu.. hihi..

anti FZY said...

FZY,
ko xpayah komen ble tak??
ko ni bodo la...zde point lgsung..
stp kali tgk komen ko msti skit hati...

bita0206 said...

kalau boleh harga jangan mahal sangat..... nak tempah 5 helai untuk adik beradik

Evelyn said...

ok siap.. 15 pun boleh. nak beli tok org kampong boleh jugak.. sepupu sepapat, makcik pakcik anak buah sumer bagus pakai baju nih nanti.. ngeee..

Anonymous said...

Nampaknya tak sempat ana nak balas komen FZY dah ada yang belasah dia.Ana harap FZY luangkan masa sikit coba bertanya mereka yang pegang jawatan peringkat Kawasan diLembah Kelang ni(kalau tinggal diLembah Kelanglah)tanyakan berapa ramai dikalangan mereka melayari internet.Ada kelebihan kerja ini dibuat diLembah Kelang sebab dianggap sebagai "urban"(perbandaran) dan mencakup pula 2 negeri - WP dan Selangor.Buat cara rambang saja.Anda akan tahu dan faham maksud yang ana sebut "ramai buta internet".Kalau masyarakat dikawasan "urban" ini sudah begitu,bayangkan keadaannya dikawasan "rural"(perkampungan).Ana secara sambilan dan "random" dah lakukan hal ini maka itu sebabnya berani kata.Anta macam mana? Adakah sekadar pandai "menyakitkan hati orang saja".Atau tak mau melihat ahli-ahli PAS jadi orang yang bermaklumat.

AdukaTaruna said...

gua nak paksa jin tontoya, jibam, lyn, bukan calon, che, zaminc, ikhqoi, org jauh, c++, beli secara paksa. Haha

sape lagi nama gua belum sebut angkat tangan!!!

Berg said...

kak memot bro.. dia boleh beli 13 lai...

Evelyn said...

camtuh kena buat saiz bebudak jugak.. hehehe

dizz said...

uih ada muslimah jugak ka kat sini, salam nur ngan evelyn, selama ni dok balas kat blog ni pakai anonymous ja.. tak de geng, saya makcik semangat kental gak ni.. aktif lam forum internet sejak awal 90an lagi sampai ada org karat biru masuk pas @ pkr, dah terbukti, tapi bila era blog melanda, low profile lah pulak, dah ramai org dok belasah geng sana.
masa almarhum us fadhil noor ada lagi, selalu jugak salurkan maklumat dr internet kpd dia melalui seseorg.

Anonymous said...

ceh mik.. kak elyn tuh selalu je lepak sini leh mcik buat2 tak nampak lak,, ;

haha baju muslimah dah leh jual 2helai..
(jangan tanak beli lak mcik dizz)

**nur curious bab muslimah je hee..



nur

Anonymous said...

salam kembali nur... buat2 tak nampak pasai tak berani/malu ahaks.. sorilah..

hehe.. suka nur dah respond,
.. panggei kakdiz boleh lah kot, terasa tuanya bila nur panggei mokcik haha..

pasal baju muslimah tu... mungkin kendian kot, sori sbb dah ada, takdak rancangan lagi nak tambah, apa2 pun kita sokong muslimah, susah nak cari muslimah yg celik dan bersemangat.

-dizz-

Hanz_Azdi said...

kita buat replika aje ler...nak? hehe...cam replika jersi MU, Barca dll yg depa gantung dlm kete tu...kiut apa? murah? hmm...20 rogok gak ler.
oh ya..stiker kete Xenan oii..laku brader...lu buat tgk...mesti laris ..hangat di pasaran....tulih situ...

"UG? u must be kidding me? HELL no!"

hehe

Evelyn said...

bab sticker keta nih den tak berani nak lekat. tak pasal2 kena pecah cermin. keh3... kalau baju ok sket. takkan org nak suh bukak baju lak kan. ngeee...