Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Oct 30, 2009

MSK vs Ajijoi.

Oleh : AdukaTaruna

Ni gua ulas sket bab 2 ekor yang bertekak bab kopipes n plagiat. Sekor MSK, sekor lagi Ajijoi. 2-2 gua tak kenal batang tubuh. Kenal kat alam maya jer.

Atas dasar prinsip Ajijoi gua anugerahkan babi kelas pertama.

Kopi paste, bagi la sumber. Berprinsip la sket. Kalu terlupa, apa salah minta maaf. Ni baru kena sound atas salah sendiri, terus melenting. Ego tahap ulama. Macam gampang. Smol metter tak bleh ke?

"Alamak MSK. Sori la. Gua terlupa siot. Lain kali gua akan bagitau sumber."

Kan settle? Barua punya ahli PAS. Ingat dia sorang penghuni syurga ke hape? Orang lain susah payah buat kerja, dia tukang susun dan dapat nama. Itu atas tajuk prinsip.

Atas dasar benda remeh-temeh pun nak gaduh, MSK gua anugerahkan biawak kelas ekonomi.

Lu dah tua, buat cara tua la bro. Kasi respek sket kat bebudak. Ajijoi tu, walau bukan tahap budak2 lagi, tapi budak2 junior yang follow lu orang tu penting. Kasi contoh sket. Biar lu pakai jeans dengan selipar jepun, tapi perwatakan cool dan berprinsip lu mesti tegak menjulang ke langit.

Sekali lu sound atas dasar prinsip, dah la. Yang lu layan bergaduh hal2 bodoh ni buat apa. Pergi mampos la aku dapat nama ke tak. Janji lu dah sound hal prinsip, then... cool. Releks.

Cer lu tgk kalau TGNA layan Ibrahim Ali keterlaluan sangat. Balas membalas. Sindir menyindir. Nampak down habes maruah dan level TGNA. Sekali dua sound hal prinsip dan tajuk, sudah. Yang lain teruskan hal2 yang rumit dan utama.

Sekali lagi lu 2 ekor memekak hal2 bangang, gua hantar jin gua tempeleng lu orang. Bodoh macam Nasha nak tegakkan bulu ketiak yang kerinting pun ada. Ceh.

12 comments:

Anonymous said...

Kan dah kene sound. den pon cukup meluat bila terbaca komen2 dlm blog masing. buat malu jek. bertekak n melenting akan benda2 mcm nih. sound sikit je sudah la. nih nak meleret2. hangin tak sudah. cool je la. nih tak.. membebel cam pompuan. wat malu jek. ingatkan kalau status blogger glemer nih, prangai leh cool cam otai2. nih serupa jek blogger hingusan nyer perangai.

Anonymous said...

muaahaha ha.. oh.. aduka.. muahaha

BRIGED MP SEGAMBUT said...

muaahaha ha.. oh.. aduka.. muahaha

bumblebee said...

dua2 nih patut dapat anugerah 'pinky'.. wakakakaakak

Anonymous said...

nih bukan pasal credit bagi ker tak. tapi masalahnya 'cara handle masalah tu'. dah sound sekali, sudah la. bawak2 la bertenang. org pun respek. nih cam budak2 berebut gula2. wat malu je kat org lain tgk.

Anonymous said...

Bhai,
Gua bagi lagi lu satu teori. Teori ni gua bebas bagi lu pilih nama. Semua pasal "three stoges".

Punca masalah.
- Hasan Ali nak jadi MB (UG)tapi disekat oleh TGNA.
- Stopha Ali anti Anwar dan ditegur oleh TGNA.
- Nasha Isa (baca Ali) nampak perpaduan Melayu Islam tapi ditempelak oleh TGNA.

Strategi
- Hasan Ali timbulkan masalah dalam negeri yang DAP meminta perkara yang bukan-bukan. Contohnya; DAP minta Shah Alam sebagai Bandar Pelbagai Budaya. Hasan Ali counter dengan isu arak.

- Stopha Ali gagalkan puak "erdogan" semasa pemilihan PAS. Peranan dan tugas beliau sebelum SU adalah besar dalam politik dan Muktamar.

- Nasha Ali bergayut di bawah janggut ulamak iaitu Majlis Syura. Majoriti Ahli MS terpengaruh dengan kertas kerja Haron Din pasal Melayu Islam.

- Setelah PRK Bagan Pinang (sebelum itu Manek Urai). Pengundi non-muslim sudah jauh dari PR. Strategi Hasan Ali nampak berjaya. Stopa Ali mengawal Presiden lembik. Nasha Ali selamba badak.
- Muncul surat Prof. Aziz Bari. TGNA yang sudah lama hidu ambil peluang daripada surat itu dan cadangkan EGM.
- Kelam kabut seantero PAS dengan cadangan EGM. Mesyuarat khas bincang pasal EGM.

Taktik
- Hasan Ali panggil bloggers (PAS UG & UMNO) cerita semua masalah dalam Selangor yang berpunca dari DAP dan PKR tentang halangan menjalankan syariat Islam.

- Stopha Ali merangka agenda untuk mesyuarat khas. Maklum balas diterima mensasarkan Hasan Ali.

- Nasha Ali gagal memujuk MS. Bersekongkol dengan Hasan Ali panggil blogers dedahkan Selangor sebagai "kad laporan".

- Kad laporan ini sebagai bukti bahawa UG perlu untuk menyelamatkan Islam daripada diganyang "Malaysian Malaysia" DAP. Andainya pemimpin PAS memecat Hasan Ali bermakna PAS telah membuat kesilapan besar kerana Hasan Ali memang berjuang Islam dan rakan PR telah mengambil peluang ke arah Malaysian Malaysia". Inilah slogan yang akan digunakan untuk meraih sokongan.

Apa terjadi?
- UG di Selangor sedang marak. Kalau tidak jadi sekalipun PAS akan dilihat tunduk kepada rakan PR dan BN akan kembali berkuasa.
- UG juga sedang marak di Trengganu dengan diketuai "ular" Haron Taib (baca Ali).

Penutup
- Melayu PAS (baca geng GANU) tidak confident memerintah negara kerana halangan "Malaysian Malaysia".
- Lebih baik dalam UG kerana dapat memberi "nasihat" berkaitan Islam.

Apa mesti buat
- Gerakkan pemimpin PAS aliran profesional melingkupkan geng GANU.
- Pertahankan TGNA dan "erdogan".
- Sebarkan pada blogers.

Gua tak sihatlah, kalau lu rasa nak tambah mana-mana bahagian lu bikin sendirilah.

Anonymous said...

nih bukan pasal credit bagi ker tak. tapi masalahnya 'cara handle masalah tu'. dah sound sekali, sudah la. bawak2 la bertenang. org pun respek. nih cam budak2 berebut gula2. wat malu je kat org lain tgk.

Anonymous said...

kah kah kah keoh, kah kah kah keokkah kah kah keok Bee end

Anonymous said...

bagi wa..

dua2 cam hampeh..

rilek arr..
gado2 cam bebudak kecik..

ilang respek waaa..

kulup said...

aahh ajijoi mcm gampang .. main copy n paste je .. ada lagu buat MSK ... aku buka2 terus ada lagi ntah pape ..
bila buka web dia mesti laptop aku alert je .. mcm gampang.

Hanz_Azdi said...

Anonymous Friday, October 30, 2009 1:38:00 AM MYT...lu ni team think tank mana hah? Idea lu byk releven & juga spekulasi..hehe...nanti lu kena chop sebagai pemecah-belah PAS atau 'musuh dlm selimut'... kalau lu ahli PAS, lu dah kira derhaka, tak wala'...hehe

apa pun lu sabo aje ler...jom reformasi!

Taliban said...

Cilakak lu AT,
patutla org komen dlm blog lu, lu x nak balas!
haha