Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 6, 2009

Masalahnya Ronnie di bangsat, bukan jahil.

Oleh : AdukaTaruna

Kalau babi punya hal, gua takda masalah apa. Masalah paling jauh pun, masalah alam sekitar. Yang arak kat Selangor pun, gua takda masalah punya. Yang gua masalah ialah Ronnie bangsat nih.

Ronnie ni bukan jahil, tapi bangsat. Orang kalau jahil, dia buat masalah satu-satu tajuk jer. Selalunya just melibatkan kefahaman jer. Macam Jeff Oii. Kefahaman dia mengatakan syariah extreme. Itu jahil. Idealogi. Takda masalah. Just ajak dia dialog, debat, forum, dakwah jer.

Tapi bab Ronnie ni dah bukan masalah jahil. Tapi masalah bangsat. Arak satu hal dari hal2 dunia gelap. Bila terbabit dunia gelap, kemain banyak tajuk lu damage, lu masuk campur. Niamasohai.

Okeh kita masuk tajuk kecil. Arak. Apa mati ke non muslim kat kawasan majoriy muslim apabila tidak dijual arak? Kita nak jaga modal insan muslim. Aset muslim masa hadapan. Modal dan aset bukan muslim masa depan, lu jaga la. Gua tak masuk campur pun.

Undang2 dah ada. Tapi UMNO just bukukan jer. Tak berani nak tegakkan. Datang PAS, dia tegakkan. Itu sahaja. Bukan haramkan arak untuk kegunaan bukan muslim. Tegakkan untuk muslim. Yang bukan muslim tak kena apa. Kalau non muslim duduk kat area tu, nak minum arak, beli di kawasan lain. Apa ada masalah.

Pendidikan, beb. Pendidikan. Bukan suruh lu nyorok atau musnahkan arak macam nampak hantu. Bukan suruh lari menyorok atau bunuh babi kalau nampak babi. Malu la sket kat babi. Sampai babi pun kompius aku ke diorang yang babi?

Kita nak implankan dalam kepala otak muslim terutama Melayu bodoh tukil ni, bahawa yang itu haram digunakan, tidak haram dipandang, tidak haram dibahaskan. Dan oleh kerana terdapat peruntukan enekmen sekian2, demi pendidikan muslim, di kawasan majority muslim, maka, kita tegakkan enekmen itu. Ini semua sebahagian dari pendidikan.

Peniaga - Tidak boleh dijual kepada muslim. Kalau ingkar kena tindakan.

Pembeli - Yang muslim tidak boleh beli. Yang bukan muslim terpulanglah.

Dan PAS hanya mengantikan UMNO yang bacul untuk menegakkan hukum dan enekmen kepada ORANG ISLAM SAHAJA.

So, apa masalahnya? (Hujah gua tak boleh dijelaskan kepada awam oleh pemimpin stail macam ni la. Kena la ilmiah dan pro sket.)

Amaran kepada Hasan Ali.

Dalam kes ini, gua nak warning jugak kepada Hasan Ali. Dalam isu Ronnie bangsat ni, lu kena ikhlas. Kalau setakat lu warning MB pasal lu jaki dengan MB, tak dapat jadi MB, memang wa chopping kick lu.

Isu Ely lu ambil kesempatan belasah MB. Lu memang jiabauk.

Bab rasuah lembu, lu ambil kesempatan sound MB. Lu double jibauk.

Bab isu kereta, lu ambil kesempatan sekeh MB. Lu triple jibauk.

Bab Ronnie, kalau lu sound sebab lu dengki, tak ikhlas, lu memang celaka.

10 comments:

MUJAHID ULAMAK said...

HANCUR KUFFAR!!
HANCUR AGENT ERDOGAN!!!
HANCUR ISLAM LIBERAL!!

HIDUP ULAMAK ISLAM!!
HIDUP TUAN GURU PRESIDEN!!

HIDUP KERAJAAN PERPADUAN MUSLIM!!
HANCUR KERAJAAN PAKATAN MUSLIM-KUFFAR!!!

ANA ISYTIHAR PERANG KE ATAS KUMPULAN HALUAN KIRI DALAM PAS YANG CONDONG PADA KERJASAMA DENGAN KUFFAR DAP TAPI MEMUSUHI MUSLIM UMNO.

KITA RELA KALAH ASAL ISLAM TAK KALAH. APA GUNA PEMERINTAHAN TANPA REDHA ALLAH!!

HIDUP HIDUP!
HIDUP ISLAM!

MUJAHID ULAMAK said...

JANGAN DIHINA DATUK DR. HJ. HASSAN ALI. DIA PEJUANG SEJATI. DIA TAK SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN KUFFAR DAP. SEBAB ITU DIA SANGGUP BERTEMU DENGAN UMNO SECARA SULIT SELEPAS BERJAYA MERAMPAS NEGERI SELANGOR.

SUPAYA KERAJAAN MUSLIM-KUFFAR PAKATAN TIDAK TERBENTUK, TETAPI MEMBENTUK KERAJAAN MUSLIM PERPADUAN UMNO-PAS.

LIHAT APA SUDAH JADI? RONNIE KUFFAR BERANI MENGHALANG PERLAKSANAAN ISLAM. JEFF OII BERANI MENGHINA SYARIAH ISLAM. KARPAL SUDAH LAMA MENGHINA HUKUM ISLAM.

HIDUP ISLAM!!
HIDUP KEPIMPINAN ULAMAK!!!!
HANCUR ERDOGAN AGENT ANWAR!!
HANCUR TALIBARUT DAP!!

PAS-PKR-DAPigs said...

Apa macam dengan kes Jeff Ooi di P Pinang? Tara marah ka?

czackPY said...

AT beragama islam ke? Tak ada apa, cuma saya nak buat pengistiharan beliau sebagai ketua kepada semua yang dia calunkan penerima anugerah Babi Negara.

Kawan-kawan yang kenal AT kena pie nasihat beliau (itu pun kalau dia beragama islam) Ulasan beliau macam org tak beragama pun. Yang pastinya dia bukan ahli PAS. PKR mungkin

Anonymous said...

apa raa komen2 katak bawah tempurung semua kat atas ni..pemikiran tak terbukak langsung.kahkahkah!korang mesti tergelak jugak kan?

czackPY said...

Patutlah kena sebagai penaja anugerah babi negara gambar kat profail lu pun gambar bogel

Anonymous said...

Aduka Taruna ketua Sami..
Dia xminum arak, tp dia bencikan Ulama..

perasan hero xabis2..agak2nya lu ni suke tgk cite kartun..

Tinta Hitam said...

layari blog saya utk ulasan lanjut mengenai isu yang sama.

http://tintahitammy.blogspot.com/

Anonymous said...

pergi jahanam PR.
pergi mampus DAP....

Anonymous said...

Masalah lu gila, bukan bangang..
azienmat