Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Aug 12, 2009

Jika Al Banjari mati..

Oleh : AdukaTaruna

Hanya orang2 terpilih jer buleh dapat alamat nak ajal beb. Wak punya posting bab perasaan terbaru dia memang buat gua goyang. Memola gua ingat wak kena penyakit angau. Tapi keseriusan wak buat gua terpana sket.

So, wak kena sediakan perjalanan hidup wak di dunia ini untuk disambung oleh mereka yang didunia; selain dari bekalan wak di sana. Ceh cakap2 orang sekali gua plak jalan dulu. Huhu.. amal tak cukup nih. Tunggu gua kat pintu syurga wak. Kalau wak dapat bidadari lebey, bagi la gua sebarang dua.
  • Paswot blog wak kena stanby kat sesapa. Nanti suruh anak wak sambung. Jenama dan tulisan hidup sampai alam dunia hancur wak. Berzaman2. Yang lain semua sementara jer.
  • Router tm-nut wak tu wasiatkan kat gua. Panjang pahala wak nanti gua kutuk sini sana.
  • Kete2, rumah2 harta benda, kena wasiat gak wak. Kalau boleh biar la wak pergi tanpa mencetuskan perbalahan seisi saudara. Jangan bangang macam Melayu wak oiii.
Tapi wak, gua ingat la... wak punya emosi kena sihir la. Maybe owner toyol tu berbulu dengan wak tu. Maybe wak paling menonjol dalam misi tangkap toyol. Mana tau wak. Kena ikhtiar la wak. Tapi jangan guna jin lawan jin dah la. Macam tikus baiki tikus. Hilang pangkal, hujung timbul.

Kalau wak mimpi jer, takda sampai dengar suara panggil, gua ingat memang mimpi semata la. Tapi bila sampai wak dengar suara panggil, teori gua, wak dah masuk tahap halusinasi dah nih. Pengalaman member gua yang kena jin-jane nih,asal Asar jer dia sakit. Asal sakit jer Asar. Cer wak perati sket.

Tak rugi wak. Wak berubat la kepada yang ahli dan betul. Jangan jumpa bebudak standard gua dah la... cari la yang elok2 sket.

1 comment:

ALBANJARI said...

Salam aduka,
kalau lu risau, wak lagi goyang beb! Wak nekad,kena berubat jugak ni, lain macam sangat, taubat lahum wak tak join dah tangkap benda halus tu, kena pulak yang jin lagi lahabau dari aprit, kau boleh bayang ker, tengah matahari terpacak, bulu roma wak leh berdiri tetiba ajer.

Nampaknya tak boleh eksyen sangat dgn geng 3 sekawan ni,(pelesit,toyol,hanturaya)..jiwa boleh jadi kaput.

(*) Kalau setakat ilmu boleh baca al-Fatihah aje, wak nasihat tak payah sibuk2 join team tangkap 3 sekawan tu !