Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jul 17, 2009

Teori Pembunuhan Teo Beng Hock.

Oleh : AdukaTaruna

Teori 1 : Mati dalam soal siasat. Memang adat mana-mana ahli DAP yang ditahan oleh mana-mana penguatkuasa bawah UMNO akan menerima siksa yang lebih. Akibat kesuntukan masa, kepanikan, etc, maka; mangsa dirancang mengalami kemalangan.

Peranan BR : Pedulikan PAS yang berpresiden lembab dan bodoh itu. Hanya komuniti bodoh yang melantik panglima zon perang yang bodoh. BR perlu berpadu upkan semula kenyataan pemimpin UMNO yang mendakwa SPRM menyiasat dengan ganas dan kejam beberapa ketika yang lepas.Teori 2 : Mati dalam pergaduhan ketika menunggu pengangkutan pulang. Sebarang pertembungan atau terserempak dengan mana-mana pemuda UMNO (dengan DAP) hanya akan terjadi 1 peristiwa. Yakni pergaduhan. Peristiwa Karpal di parlimen dan DAP di pasar malam Melaka adalah rujukan.

Peranan BR : Pedulikan PAS yang berpresiden lembab dan bodoh itu. Hanya komuniti bodoh yang melantik panglima zon perang yang bodoh. Siasat jika ada mana-mana kumpulan pemuda UMNO yang memasuki bangunan SPRM pada malam kejadian.Teori 3 : Mati di bunuh kongsi gelap dan mengkambinghitamkan SPRM. Mungkin mangsa ada menyimpan fail yang membabitkan kongsi gelap. Mari ikuti kronologi.

1. Azmin Ali meminta exco Selangor dirombak. Gua percaya Azmin tujukan kepada Ketua Kongsi Gelap, Ronnie Liu.

2. Taktikal tipikal PKR yang perlu lu orang ketahui, pemimpin PKR akan membuat kenyataan umum untuk satu2 maksud yang rumit. Dan blogger pula akan menjelaskan isu dengan teliti dan tepat. Untuk ini, kenyataan Azmin Ali serentak dengan isu kongsi gelap Ronnie Lui hingga menggunakan pjabat rasmi oleh blogger2 terkenal.

3. Susulan dari turutan di atas, SPRM menyerbu kesemua exco Cina Selangor. Ini adalah plan UMNO untuk damage BR melalui penglibatan kongsi gelap Ronnie Lui.

Penglibatan kongsi gelap Ronnie Lui sudah lama. Tetapi UMNO tidak dapat berbuat apa2 kerana kongsi gelap Ronnie Lui turut melibatkan kongsi gelap pemuda UMNO. Datuk2 UMNO.

Jadi, di bawah Najib, SPRM diperlukan bagi mengasingkan yang mana fail kongsi gelap DAP, yang mana fail kongsi gelap UMNO.

4. Teo Beng Hock ditemui mati.

Peranan BR :Pedulikan PAS yang berpresiden lembab dan bodoh itu. Hanya komuniti bodoh yang melantik panglima zon perang yang bodoh. Siasat Ronnie Lui.

3 comments:

Anonymous said...

"Gesaan yang sama juga dibuat oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon."

www.malaysiakini.com

bangsa Cina; sungguh berlainan ideologi politik namun amat prihatin terhadap kelangsungan bangsa mereka. mereka sebenarnya yang layak digelar genius. demi survival anak bangsa di tanah orang, mereka bersatu dan sanggup ketepikan kepentingan masing-masing.
malangnya bangsa Melayu di tanah air sendiri berpecah belah dan merempat bahana ketaksuban yang tinggi terhadap fahaman ideologi masing-masing. Melayu jauh ketinggalan dari bangsa lain dalam bidang pendidikan, ekonomi dan taraf hidup.
ambillah pengajaran wahai bangsaku. bersatulah demi menghadapi kehidupan mendatang yang semakin sengit. bersama kita berganding bahu dan menyokong sebarang bentuk usaha ke arah persatuan bangsa yang tercinta. agar bangsa Melayu tidak terjajah di tanah air sendiri.

~ anak kecil main api ~

Anonymous said...

lu igt lu pandai..
lu xpandai sebenarnya, lu gelojoh je lebih..

lps kene sanggah br lu nk pikir pasal ronnie liu..

blah la..

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體