Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 18, 2009

UMNO & PAS : Hadi ulama anjing!

Oleh : AdukaTaruna

Lu kenal seekor anjing?

Anjing ni kalau ikut kepala otak jumud Shafie, binatang haram. Peduli apa gua sama Shafie, yang wa rasa betul, wa akan kata betul, yang wa rasa jumud wa akan kata jumud. Namun, lebih baik korang ikut Shafie dari ikut gua. Setakat gelaran dan title, gua tak goyang nak sanggah. Setakat hari ni la. Sebab hati gua Allah pegang gak.

Lu kenal seekor anjing?

Anjing ni setia kat tuannya. Tapi setia IQ seekor anjing la. Hadi sebijik macam anjing beb. Dia setia pada PAS dan Islam, tapi IQ sama macam anjing.

Anjing setia kat tuannya, mempertahankan tuan dan harta tuannya. Tapi main belasah jer. Takda taktikal, takda pengimbangan. Salakan dan gigitan kepada penyamun sama dengan salakan dan gigitan kepada budak2.

Hadi sebijik macam anjing. IQ sama. Cuma anjing tak pakai serban jer. Dia setia pada jemaah, setia pada Islam. Tapi main semborono jer. Cedok hadis A, dia terus pukul hadis A. Cedok dalil B, dia terus pukul hadis B.

Lu kenal seekor anjing?

Kerana seekor anjing, tuan boleh selamat. Kerana seekor anjing tuan boleh tak selamat. Dipulau, dipenjara, dipandang hina. Hadi sebijik dan saling tak tumpah macam seekor anjing. IQ sama level.

UG memang bagus, dan memang tidak haram. Tapi bangang kalau salah pertimbangan dan salah promosi. Salak dan gigitan memang bagus. Tapi bangang kalau salah pertimbangan dan salah promosi.

Hadi = anjing dalam bidang politik.

18 comments:

lanchaw lu la aduka!!! said...

bersedia la ko untuk bertukar menjadi anjing..
dah tak lama dah..
selamat menjadi binatang...

jalak said...

celaka lah mereka yg menggelar ulama itu 'anjing'...

semoga Allah menerima taubat mu AT

Anonymous said...

jangan terlalu melampau dengan emosi anda.selepas ini ketenangan ada akan hilang melebihi jiwa kacau anda ari ni.fikirkan

Anonymous said...

at sebenarnya anda sendiri adalah anjing perosak jemaah.tak ketahaluan kepala ekoq kira nak menyalak je

Anonymous said...

aduka akan menjadi anjing xlama lagi.kalau rupa x anjing.perangai dia dan kelakuan dia akan jadi anjing.

-karem-

Anonymous said...

tergelak aku baca AT merapu dalam blog.macam orang gila,duk maki TGHH.aku rasa jadi gila gak AT ni akhir2nya.

yang jadi masalahnya dia sorang2 syok yang idea dia the best.kakakakah.padahal idea kepala lutut je.duk la nko sorang2 dalam semak tu.xde sape kacau ko.

Anonymous said...

jundullah mana?x defend tok guru lu kena hina?atau sembunyi ats nama karem dan anonymous?hi3x

komen anonymous di ats smua ms dkt2.nmpk sgt org yg sm.hi3x.

zargus said...

aduka , wa rase elok gak kalu lu hentam skali name2 mcm nasha , stopa ali , n puak2 fraksi umno..

sian plak aku tgk hadi tue,bkn ape,aku rase kebanyakan damage2 yg dibuat oleh hadi disebabkan pembantu2 die..

anyway,aku sokong ko punye idea..

Anonymous said...

Dah la tu bro aduka..
Lu maki org sama gak mcm lu kotorkan hati lu..
Lu xsetuju dgn idea Hadi, tp xpyh la maki dia mcm tu. Kalau dia salah biar Allah je balas.. bukan lu! Gua pun xsetuju dgn UG..
-org kecil

Anonymous said...

ulama bukannyer maksum pun.. nak 'sentuh' pun takleh.. apo lahh... tapi bab anjing tu aku tak nak komen..

Anonymous said...

at woi, better lu tuka anjing kpd kucing ke, ok gak la. kucing pun setia pd tuan.

-orang utan-

Anonymous said...

welcome to be yahudi,aduka taruna.

rosul said...

...sial aduka teruna...lu ingat gua tak kenal lu ka...lu jangan melampau...lu nak mampus ka...lu ingat lu boleh selamat kaa..lu bukan saja kepala anjing kepala babi badan anjing ada la...puki mak punya AT...gua akan cari lu sampai lubang babi...u nak menyorok..

Anonymous said...

Alamak ni blog pasal anjing ke??

Anonymous said...

a ah, yg bc pun anjing belake

-orang utan-

Anonymous said...

bro jangan kasar sangat bro..

sinner said...

semoga Allah memberi kamu,aku dan kita semua hidayahNya..

aminn..

anyway,hujah ape yg menunjukkan TGHA anjing? yg ko tulis tu lansung xsampai utk letakkan benda tu..

SearchForHeaven said...

Sahabat.. jgn dihina orang sebegini.. jika kelak tiada mahu dihina..

Jika betulpun isi tuan, tapi telah dikotorkan dengan makian yang melampau..

Ingatlah.. sebelum ajal sampai di kerongkong..
Dosa kepada Allah boleh diampun secara terus..
Namun, dosa kepada makhluk, makhluk itu diberi keistimewaan oleh Allah utk memegang ampunnya itu...

orang yang bijak, orang yang ingat akan ajalnya..