Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 10, 2009

Punyalah celaka si ulama (2)

man said...

Bro, apa pendapat lu ttg yg membawa usul pula (PAS Shah Alam xsilap gua...)?
Kan gua dah nyatakan, apa hak perwakilan dalam muktamar. Dia berhak lontarkan usul. DAP ke sesiapa ke, sama ada perwakilan muktamar juga, atau di luar, juga berhak bantah atau bahas.

Tetapi, perwakilan yang lontarkan usul tu perlu bersedia dengan homework la. Perlu berani. Lu bikin satu benda, lu kena berani selesaikan. Kalau tak jangan claim diri lu pejuang.

Jangan jadi macam ulama si celaka, Hadi. Dia lontar usul UG, dia ghaib bila DAP tanya. Semoga Allah laknat atas kebaculan dia. Allah laknat atas kerosakan jemaah yang dia lakukan.

Bila dia ghaib kira2 2 minggu lepas dia lontar idea UG secara media, TGNA terpaksa cuci tahi tersebut dengan kenyataan. Berlaku damage selepas damage besar. Yakni Mursyidul dilagakan Media Prima.

Kemudian, kerana kedudukan politik orang2nya goyah dalam pemilihan, ulama celaka ni boleh muncul semula jelaskan UG. UG ditarik balik, ahli PAS malas baca, etc. Memang seorang politikus bangsat.

Kemudian, Nasha menang. Kelihatan menang besar tetapi jenis bodoh nak tahu pembolehubah jumlah undi pecah Husam dan Mat Sabu. Bila dia ingat perwakilan sokong UG, maka, di luar muktamar, melalui sidang media, ulama celaka ini promosi semula UG.

Penyudahnya semua berkecamuk. Kesimpulannya, tak kira perwakilan mana, berani usul, berani hadapi soalan awam, perbahasan awam.


Satu lagi bro, mahu berlawan hujah dgn SIS ni ibarat lawan UMNO la. Padang senget sebelah.

SIS diberi ruang seluasnya2 dalam media massa (baca: media UMNO-BN). PAS handicap bro.

Dengan keadaan masyarakat Islam yg terlalu jahil agama, kita nak berhujah ttg agama, mana masyarakat paham.
1. Anjurkan debat. Cabar SIS debat.

2. Perbicaraan terbuka oleh Majlis Fatwa. Buat macam DUN Selangor kes Balqis.

3. Keluarkan senarai dakwaan penuh dan minta SIS jawab.

4. Muslimat PAS boleh cadang muzakarah dengan SIS. Untuk memastikan tahap mana sesatnya SIS. Live kan muzakarah atau umumkan secara terang2.

Jangan buat macam ulama bangsat Nasha dah, skandal gelap, tak ngaku, ugut saman, kantoi, terus bagi dalil dan hadis. Barua punya ulama.

Kalau mahu seribu jalan. Kita boleh guna banyak cara untuk bertembung dengan SIS secara hadapan dengan hadapan, bukan melalui media.


Lu baca tak statement syarizat dlm paper? Dia kata perjuangan SIS ni dlm kerangka perselisihan (ikhtilaf) pendapat dlm Islam. Perkara qath'i, macam mana ada perselisihan pendapat pulak?
Itu normal. UMNO dan medianya kacau normal. Yang penting hantar muslimat dulu. Pompan sama pompan. Step 1. Ziarah muslimat PAS ke SIS.

Step 2 buat dialog terbuka dan live. Muslimat gak. Pompan sama pompan. Hantar Hadi pon boleh gak sebab dia jenis pompan gak dalam isu UG.

Lim Guan Eng mohon perincian dia ghaib tak bertelur.
DAP dan PKR nafi dakwaan UG, pun Hadi ghaib tak bertelur.

Step 3, debat. Muslimat boleh, Dewan Ulama boleh. Sapa2 ulama kaki poligami tak perlu. Kang fokus debat tentang akidah Islam terpecah 2. Kepala otak ingat nak poligami jer. Nabi poligami pilih janda, ulama poligami pilih amoi Kemboja. Lepas tu cerai, lepas tu claim diri pewaris nabi.

Punyalah celaka si ulama.


Gua rasa, cara meminta Majlis Fatwa wat keje ni macam strategi yg baik juga... Gua rasa la... Biar Majlis Fatwa yang decide, PAS cuma menggesa dikaji kedudukan SIS, MF yg decide..
Yup. Memang bagus. Sebab tu wa sokong. Dan sebenarnya isu SIS ni takan jadi kontroversi kalau berlaku tanpa damage UG oleh ulama celaka Hadi. Isu mudah.

Skang nampak tak mengapa word bangsat dan celaka ditampal kepada ulama2 itu? Menjahanamkan umat Islam, menjauhkan kemasukan mualaf. Genetik stupid.

Apa komen ttg statement Ust Din Tantawi tth isu ni?? Dia minta SIS tukar nama je. Dia nak teruskan perjuangan dia, tu hak dia.
Ketetapan falsafah yang tepat.
Pemilihan taktikal yang cerdik.

Syabas dan teruskan.

26 comments:

Anonymous said...

tERUSKAN BRO MAKI ULAMA'...GUA HENTAM ULAMA'. LU HENTAM GUA...LAJU LAGI BRO..GUA BAGI KAN KUDA ITU PADA LU BRO..TERUSKAN MAKI BRO..

Anonymous said...

Bro...teruskan maki ulama... hebatlah bro...teruskan maki ulama dengan perkataan celaka ! hebattlah bro... ! Para Malaikat akan bersuka ria mengucapkan tahniah kepada anda kerana maki ulama...!! Hebatlah berada....gua rasa perkataan celaka tu tak kaw lah ... gunakanlah perkataan lain yg lebih hebat untuk mendapat keberkatan dan god's pleasure ... selmat mengutuk semoga success ...

Anonymous said...

Bro...teruskan maki ulama... hebatlah bro...teruskan maki ulama dengan perkataan celaka ! hebattlah bro... ! Para Malaikat akan bersuka ria mengucapkan tahniah kepada anda kerana maki ulama...!! Hebatlah berada....gua rasa perkataan celaka tu tak kaw lah ... gunakanlah perkataan lain yg lebih hebat untuk mendapat keberkatan dan god's pleasure ... selmat mengutuk semoga success ...

Anonymous said...

Bro...teruskan maki ulama... hebatlah bro...teruskan maki ulama dengan perkataan celaka ! hebattlah bro... ! Para Malaikat akan bersuka ria mengucapkan tahniah kepada anda kerana maki ulama...!! Hebatlah berada....gua rasa perkataan celaka tu tak kaw lah ... gunakanlah perkataan lain yg lebih hebat untuk mendapat keberkatan dan god's pleasure ... selmat mengutuk semoga success ...

kulatlapok said...

Aku nak bagi salam ke tidak kat ko ni??

sebab ko hentam semacam je, tanpa ada sedikit ruang, ko ibarat sebagai paderi yg menghukum ikut kata sendiri. kan diaorang kata haramkan SIS tu JIKA TERBUKTI ADA MENYIMPANG DAN MENGELIRUKAN.

tAHNIAHLAH BRO IKUT SUKA KO LAH TUHAN DAH LAHIRKAN KO MACAM TU NAK BUAT CAMNE?? PAS TU NANTI SELEPAS NAFAS KO BERHENTI, KO JAWAPLAH SENDIRI.

uma said...

AT
atas sebab diaorg x suke perkataan ulama dihentam
elok lu tukar pd nama org tu.
klu hadi,
bubuh hadi..
klu nash
bubuh nash.

so mcm ne?
ada bangkangan dari ahli pbaca blog AT?

aqilfarihin said...

hebat lu bro...celaka, bangsat dok merata!bagi lak kat tok2 guru!wa kurang stuju gak...tp apa yg lu criter tu 200 % mmg tepat nyer!itu wa lawat gak blog lu....sbb adea lu bernas....cuma kalu leh kurang skit bro bangsat,celaka tuuu...wa caya sama lu

Anonymous said...

Bila yang kena hentam tu dari golongan ulama, cepat2 mengumumkan ulama kena hentam! Bila golongan profesional yang kena boleh pulak kata PAS kena hentam! Macam bebudak la ustaz2 ni! Sendiri kena hentam sendiri le tanggong pehal dok kaitkan orang lain pulak? cenggini nak perintah Malaysia? satu persoalan, betul ke depa ni layak di gelar ulama? perasan!

akupun blog said...

bro bangsat...cayalah..lu mmg besh laa..mmg cilake gile la ayat ayat cinte lu..sial tol la lu bro...

teruskan usaha bro cilake...
hehe

SearchForHeaven said...

Dgn Nama Allah yg maha pemurah Lagi Maha Penyayang..

Untuk AdukaTaruna yang Genius dan rakan seangkatan dengannya..

Kalian bimbangkan lontaran Idea UG ini kerana takut pecahbelahkan Pakatan Rakyat??
Kalian takut Kemenangan PRU12 menjadi sia2?

Tetapi.. di sebalik lontaran Idea UG ini.. adakah anda faham tersurat dan tersiratnya??
Sebaik anda genius.. patutnya anda fikir Tersirat dan tersuratnya..

pada anda.. yang tersurat anda gemburkan.. yg mana tersuratnya.. Pakatan rakyat Mungkin Goyah dgn idea UG ini..

TGHH bercakap sebagai Presiden PAS..
Yang dipertanggungjawabkan Mememimpin PAS dgn Ilmu Agama..Sudah tentu yg dilontarkan adaalah Idea tentang kelangsungan ISLAM secara tak langsung!!

Cuba fikir dalam2.. kenapa UG dilontarkan tika ini..
Kenapa tidak Ketika Pakatan Rakyat Menguasai Parlimen??

Kenapa ya?

Kerana TGHH telah jauh memandang ke hadapan!!

Jika pakatan rakyat Menang.. Dan sudah tentu UG ini dipraktikkan sesama pakatan Rakyat..

tetapi tika itu.. Di mana PKRnya, DAPnya.. PASnya.. sudah tentu berlaku perbincangan memungkinkan konflik sekiranya PKR dan DAP tidak setuju dgn Dasar ISLAM PAS..

Itu objectifnya.. Kita ingin melihat sejauh mana Pakatan rakyat boleh berbincang..
Kemenangan Kita tdk diuji lagi...
Kejayaan Kita tidak diuji lagi..

Tapi kalian sudah bermaharalela menuduh itu dan ini..

Sudahkah kalian bermunajat?
Beristhiukarah..??
Jika kalian menghormati TGNA, menyanjungi TGNA.. sudah tentu kalian melakukan apa yg TGNA amalkan..
tetapi.. yang anda ambil, hanya kata2 TGNA yg seolah2 menentang.. itupun dimainkan media ketika sidangh media..

Jadi.. siapa mengguna siapa utk Dunia??

Kita ingin Ulama memimpin kita. supaya kita jelas tentang dunia ini dan jelas tentang akhirat akan datang...

PAS perjuangkan ISLAM..

cuba kita perhati suara PAS akhir2 ini??
Suara2 ISLAM akhir2 ini?
Di mana kita??

Isu SIS?

isu BIN??

di mana stand kalian??

kalian hanya tahu membantah Ulama tanpa hujah aqli dan naqli yang kukuh..

Hujah aqli anda mungkin betul.. tapi di mana hujah naqli yg menyokong hujag aqli anda??

nanti sambung... wa ada kije plak..

SearchForHeaven said...

Bila Diungkit presiden PAS, TGHH dari terengganu..

Kalian mengungkit:
1-Camana nak jaga malaysia, Ganu pun Kalah?
2- Anda bandingkan di zamana TG Fadhil, tetapi di mana adilnya?

3- kalian menuduh TGHH duduk dlm aircond, perut boroi, poligami dan sebagainya..

Pernahkah anda terfikir..

Ini semua Kerja ALLAH!!

Di zaman Tg fadhil, anda pernah berjuang?
rata2. bloggers hari ini adalah pejuang yang lahir dari zaman reformasi...

tetapi lantang menuduh pejuang dahulu bodoh..

Kalian mengukur kejayaan Presiden dgn kejayaan Negeri sahajakah??

Jika begitu.. TGNA yang paling layak.. tetapi kenapa TGNA memberi baiah kpd TGHH??

Jgn Kita terlebih sudu dari kuah..

Bagaimana Kayu ukur almarhum TG Fadhil..

sebenarnya kalian bermain polimek yang kasar..

Kalian cuba bandingkan Tg fadhil yg kita semua hormati..

Ana tdk sanggup mengulassnya jika tiada terpaksa,..

Biarlah mcm itu.. mungkin itu pendapat kalian...

tetapi,.. sebagai ISLAM, pendokong ISLAM, penyokong ISLAM dan sebagai manusia amnya.. kita memahami manusia itu pelbagai..


uhhhhhh... x sempat... nanti sambung..

Anonymous said...

aku nak kencing dalam blog ni kejap.ceececceceeccecceeeceeeeee...

bestnye.harap aduka dapat minum air kencing aku.

Anonymous said...

ayuh duka..laju lagi maki ulama'..pastikan stiap artikel lu maki ulama'..baru power.ayuh duka..laju2...

Anonymous said...

Akhi Searchforheaven,

Ana cabar anta kembali ke TKO berpencak silat melawan penentang-penentang PAS yang hidup bertebaran umpama cendawan selepas hujan...Anta tebus kembali kesilapan anta yang lepas di TKO...Beribu mata melihat, beribu tubuh menjadi saksi...Semua tidak akan lupa sikap anta yang berpeluk tubuh apabila PAS dicerca dan pejuang-pejuangnya dipijak-pijak di forum TKO, sedang anta mengambil sikap berkecuali...Jangan hanya berani berhujah di blog yang mana tuannya langsung tidak membalas hujah...Anta dijemput kembali ke TKO....Ana menunggu hujah anta di sana...Tafaddhol masykuro.

Ibnu_Ismail said...

Salam Bro,

Terima kasih la reply soalan gua.

Gua cuma nak respon satu part je dalam tulisan lu ni:
"Skang nampak tak mengapa word bangsat dan celaka ditampal kepada ulama2 itu? Menjahanamkan umat Islam, menjauhkan kemasukan mualaf. Genetik stupid."

Gua suka baca tulisan2 lu. Bagi gua, ia kritikal dan wajar dipertimbang.

Walaupun gua kurang bersetuju dengan cara lu memaki Hj Hadi, Ust Nasha, YB Husam etc, tp gua minat membaca point yg lu lontarkan. Lu maki orang, itu antara lu, org yg dimaki dan Allah. Gua tak terlibat.

Pun begitu, wa tetap extract point2 yg lu lontarkan tu. Tanpa emosi diantara point lu dengan gua.

Sedikit tentang UG. Info sedikit yg gua tahu ttg UG ni, ia cadangan yg berjiwa besar oeh Hj Hadi. Penyelesaian jangka panjang dari kemelut politik tidak matang Malaysia. Ia mampu membawa kebaikan pada PAS dan Islam khususnya. Tentang perlaksanaannya, mgkn masih tidak sesuai sekarang ni.

Personally, gua tak leh terima org yg menolak UG ni kerana bayangan PAS ditendang dari BN dulu. Gua berpndpat, ia hujah emosional. Pndpt gua la. Org yg tak lihat sendiri PAS ditendang.

Tu pndpt gua sebelum dakwaan UG ni cdgn askar mana ntah (gua tak ingat nama dia). Ia politik UMNO, katanya. Selagi tiada bukti konkrit dakwaan ni, gua berpegang pd pndpt gua di atas. Jika terbukti, gua akan review semula pndpt gua tersebut.

Tp, gua setuju dgn tulisan lu yg dulu2. Persoalan ttg UG, penerangan ttg UG ni boleh dikatakan tiada. sebab tu caca merba.

Gua harap sgt2, pimpinan belajar dr kesalahan. Dah buat silap, harapnya belajarlah darinya. Hrp tidak berulang kegagalan menerangkan sesuatu dasar/idea.

Teruskan menulis (bukan memaki ye...).

p/s: kdg2 gua malas nk type password gua yg pnjg, so gua letak nama 'man' je.

uma said...

bro.ibnu ismail,
cadangan idea ni
lebih sesuai masa PR perintah msia.
disaat umno tergolek2
lg berguling2.
masa nie,
bg wa kureng sesuai..
kang senang lenang je
umno manipulate
utk kepenting mereka aje.
PAS dikambeng itam je.haha

moto "kami rela kalah
asalan islam menang"
tu cantek..
tp timing tarak tul laaa...haha

timing bior lah kene,hehe

anakharon said...

bodoh punya ulama..

Anonymous said...

mamat AT ni saje je nak publisiti lebih... walhal point2 dia tu bole aje ditulis tanpa maki hamun.

kulatlapok said...

salam Bro:

Aku rasa aku dah tolong publishkan blog ko pada post aku. sila gi kat www.kulatlapok.blogspot.com. Rasanya rating blog ko akan naik setinggi KLCC.

Tapi satu yang aku puji kat ko ni Bro. Ko publishkan semua post komen yg blogger hantar. Tak kira yang menyokong ko atau yg menghentam ko. Tak macam TUAN PUNYA BLOG 'ANTI PKR'. Tak ada satupun post komen yg mengentamnya atau menegurnya yg dia publishkan. Yang dia postkan semuanya yg mengampu dia.

Syabas dan tahniah atas sikap KEJUJURAN ko tu Bro, walaupun aku memnag tak setuju dengan gaya bahasa ko yg termatlah sangat hinanya. Jangan marah Bro..!!

kulatlapok said...

salam Bro AT

Ada pembetulan, bukan blog Aku Anti PKR tapi BLOG GERAKAN ANTI PKR.
hampeeh blog tu. semua komen aku tak pernah disiarkannya.

seliparjambansaiz10 said...

Wa rajin baca blog lu pasal point2 yang lu bagi memang menerajang minda wa yang Melayu ni..
Heh, cuma bahasa lu memang mcm sial..
Teruskan dgn pandangan peribadi lu!
Tulis lagi, biar para pengundi atas pagar cam gua ni lebih terhentak sikit otak keMelayuannya..
Anyway, lu tetap BodoH sebab melampau sangat maki & mencarutnya..
Yang lain2 wa x de hal..
Ok blah dulu, chow bro!

Anonymous said...

alo...tarak tau ka itu aduka taruna sama bro uma Hizbut tahrir punya org la...itu pasal kutuk ulama' pas...

alo AT,

le memang best...
kutuk bebanyak lagi ulama...
lu tak tau macamana tuhan kutuk lu...
lu pondan punya org la...
kat intenet bole la sembang...org tak kenal lu...

tapi wa yakin..Allah pasti aibkan lu kerana niat lu nak aibkan ulama pas...

sori....hari lu sampai nanti...
mungkin bukan di sini....
tapi di mana-mana pun boleh jadi...

jangan ghairah dan seronok sangat bro...
Allah memerhati..

Anonymous said...

good evening aduka.
gua ada baca postings lu dari mula nama tu ada kat i'net dulu. satu habuk pun tiada yg berkualiti, macam ANJING menyalak bukit. menembak cara gerila. dedahkan identiti tu, baru orang respect.
anyway terus makian lu kepada ulama2 tu, malaikat sedang mencatit KEBODOHAN lu.
buang masa betul layan si BANGANG ni, layan "kecederaan" di dada manohara lagi baik. KHHAAK PPTUIIH!!!

Anonymous said...

ALO ADUKA TARUNA
PALING MUKA SINI....
NGANGA MULUT TU, OKAY...
KHHAAAK PPTUIIIH !!!

al-aman said...

Saya rasa sedih. Walaupun anda tak sependapat dengan mereka, janganlah melaknat mereka.

Anda tahu hukum tentang laknat? Saya nasihatkan supaya delete tulisan anda yg melaknat mereka. Islam melarang laknat kafir kecuali secara keseluruhan, bukan secara indidvidu kerana mungkin dia memeluk Islam.

Apatah lagi jika seseorang yg dilaknat itu ialah orang Islam, haram melaknat mereka.

Laknat bererti terbuang daripada rahmat Allah. Laknat ialah satu perkara yg TERLALU berat sebenarnya. Sebab itu Islam melarang laknat secara indidvidu. Saya tidak mampu untuk menghuraikan betapa beratnya laknat ini.
Sila jaga adab dan akhlak. Kita akan dipertanggungjawabkan.

Pastikan ilmu mendahului gerak geri kita.

Ya Allah, aku telah menyampaikan.

Farhan said...

lawk la komen2 korg dlm ni..tp apapon aku tetap respect adukataruna..berani!