Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Jun 18, 2009

Cabaran debat kepada puak ulama PAS.

Oleh : AdukaTaruna

Gua bukan penyokong TGNA. TGNA takda penyokong tak berakhlak macam gua. Dan gua pernah beberapa kali langgar orang tua tuh. Gua juga bukan balaci Husam atau Mat Sabu. G jahanam sama mamat 2 ekor tuh. Tapi gua adalah penegak idea. Gua bebas dan sendirian.

UG bagus. Tapi sebab dikeluarkan oleh manusia bangang, maka jadilah bangang. UG tanpa homework membuat PAS menjadi sadis dan ngeri seperti ini. Hasil kerja ulama jenis anjing dalam bidang siasah. Satu senario yang mustahil berlaku di zaman Ostad Fadhil.

Kerana UG, TGNA terpaksa control damage bapak besar, dan memilih damage kecil. TGNA terpaksa memilih damage sebilangan dari kelompok 800 000 ahli PAS, berbanding damage 22 juta rakyat Malaysia.

Bila puak ulama pro UG langgar TGNA, gua terpanggil untuk fight. Gua fight sebab mempertahankan idea anti-UG di fasa ini. Gua fight bukan sebab gua penyokong TGNA, tapi sebab sama dengan idea TGNA. Kalau tak, lantak la sama lu orang, apa gua peduli.

Puak ulama UG....

Gua tak kira berapa kitab lu hafal, berapa university lu mengaji, gua akan fight, gua akan jawab satu-persatu. Gua akan tunjukkan level reality lu.

Tak kira apa level hujah yang lu guna, gua berjanji kali ni, gua akan turuti desakan memember gua supaya bersihkan ayat, dan ketepikan ego. Tapi kali itu jer la.

Sebut tarikh dan kaedah dan format, gua akan sahut. Insyaallah. Cuma :
  • Tidak mahu live muka. Gua takan korbankan privasi hidup gua. Gua aman dan selesa hidup jauh dari dikenali. I'm nobody and lonely.
  • Tak boleh berbahasa Inggeris dan Arab. Gua memang terkial2 bahasa nih.
Gua bagi tempoh seminggu. Kalau takda gua tetapkan sendiri tarikh dan petik mana-mana blogger atau forumer yang pro UG. Gua cabar secara rasmi orang itu. Kalau dia ada jantan, sahut. Kalau dia betina macam Hadi, buat tak tau jer.

Sekali lagi, mana-mana individu atau kumpulan, tak kira ulama atau pro atau mana2, berapa kitab lu hafal, berapa tinggi lu study, yang menyokong UG atau Hadi atau Nasha, sila tampil sahut seruan debat ini.

Kalau tak, gua petik nama dan cabar lu.

9 comments:

Anonymous said...

KEPALA LANCAU LU.......
WAKAKAKA

KENAPA NI ADUKA?KENE RASUK IBLIS KER?

MAK KO JUMPA KO DALAM SEMAK MANA HAH?MERAPU MERABAN NI

PAS Gurun said...

agak2 ar bro...
gua pn xskong ug gk.tp agak2 ar word lu tu...
kalo hadi anjing, lu babi...
sbb lu ikut ska ati lu je sondol..hehe..
oi babi...
aduka babiiiii,
aduka babiiiii,
aduka babiiiiiiiiiii...
babi aduka,,
ababiduka

Anonymous said...

Salam .. gua sokong lu bro ... xder org yg brani cam lu ... kalau tidak puak nie xsedar diri .. rasa bagus

zargus said...

bagus aduka,aku pun nk tgk gak puak2 ug nie brhujah..

harap2 ade la yg mnyambut cabaran lu..

jgn lari ke luar negara mcm hadi sudah la..hehehe

Anonymous said...

kalau lu orang nak debat biar wa jadi ala² Agus.... amacam ok tak.....

-abanghensem

Anonymous said...

Ada sesiapa ada anak dara or adik perempuan utk dijadikan isteri kepada si AT ni? Jiwa dia tgh kacau tu, maklumla dia ckp "I'm nobody & lonely". Pening kepala aku dgr dia melalak...

Anonymous said...

igt puak ulama' tkt ke

Anonymous said...

aku cdg nama jundullah@kpla mrh brjambul.hebat budak tu.blh reka situasi debat,mmg real.mujur aku dpt trace IP mrk sm,kantoi,wakaka.duka oi,debat la dgn budak tu klu kau brani.aku cbr kau,wakaka

-karem buang-

Ibnu Ali said...

Aduka, wa tak nak debat ngan lu. Ngan lu ni wa nak sepak terajang jer..

Tunggu gua balik mesir gua carik lu!! Debat dengan otak kemetot macam lu ni buang masa dohhh..

Baik gua debik muka lu 70x..

Tulis dalam diary: IBNU ALI nak debik!