Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 4, 2009

Lu agak2, boleh ke Hadi dan ulama lain seteguh Ahmad Awang?

Ni adik gua yang bagi persoalan kat gua.

"Ngah, satu soklan. Hadi PJ Perak, tapi Nizar yang jadi MB. Agak2 Hadi cool macam Ahmad Awang atau Hadi mukobolah dengan UMNO?"


Soklan adik wa tu. Wa jelaskan sket. Kang ada plak yang tak dapat tangkap.

Senario sebijik macam Perak. PAS menang ciput, PKR punya calon MB pulak malaun ntah kutip dari mana. DAP takleh sebab bukan Mleayu Islam. Nak tak nak, Nizar yang level bawah hiraki PAS dicalonkan MB. Hadi plak tak bleh. Sama ada kalah atau sultan tak kompiden atau apa sahaja sebab.

So, lu agak2, Hadi cool macam Ahmad Awang, atau berlaku mukobolah secara gelap dengan UMNO?

Lu orang jawab la dulu..

9 comments:

kisahbenar said...

Keraja Bodoh Nik Abduh Dan Kerja Jahat Pembantu Presiden

Siapa dak baca tulisan sensasi anak Nik Aziz, tapi sayang tak lebih dari menepuk air di dulang, muka sendiri jugak yang kuyup.

Dulu orang dak bercakap pasal kereta CRVnya, pasal dia makan gaji buta dok jadi ahli majlis MPKB dan komisyen balak, hari ini semua dah habis dicerita orang.

Nik Abduh dah pusing lalat. Bukan kerana banyak bersembunyi kat Kedai Lalat (Tak jauh dah dengan rumahnya), tetapi pening lalat pasal bau busuk jadi banyak lalat dok mari.

Nik Abduh buat pendedahan waktu Tuan Guru Nik Aziz mengerjakan umrah menunjukkan dia ada agenda busuk.

Terus terang, orang dah tahu Nik Abduh nak tunjuk hero belasah Husam. Dulu Nik Abduh halau Husam dari Kijang dalam Pengkalan Chepa. Hari ini Nik Abduh dengan sokongan moral pembantu Presiden di Selangor dan Terengganu nak bunuh karier politik Husam lak.

Kenapa ya?

(Baca seterusnya di http://kisahbenar.wordpress.com)

Char Koay Tiow said...

Nik Abduh nak takhta diwariskan kpdnya kot....

Nik Abduh beraso dia bukan ulama mee celuk.... dia mungkin ingat dia ulama mee goreng kot.... mee goreng ingat dia lebih kaw dari mee celuk....

zaminc said...

wa pikir soklan lu tu lebih kepada provokasi, tidak untuk penambahbaikan.

perunding said...

soalan tak relevan.
hiriaki organisasi tak sama hiriaki pimpinan kerajaan.

pas ramai hero,
cuma superhero tak muncul lagi.

ramai superhero pun boleh menyusahkan..

pkr ada satu superhero,takde ramai pulak hero..

apa yg pr perlu buat ialah pergi buat marketing!!!!marketing!!!markerting!!!
macam tabligh tak give up buat marketing.

uma said...

apa2pon... pimpinan PAS
kene tarbiyah lebih mantap lagi..haha
akhlak kene mantap lg...haha

tu baru skit citer pasai bab
pimpinan ni...haha

sapa2 yg dah join & aktif..
klu x kuat, leh masuk UMNO jadi nya...hahaha.

apa2pon,
kepimpinan bengong dlm PAS
masih idup lagi...haha

klu kepimpinan PAS pon BENGONG
macai2 bawahan lg lah BENGONG..haha

tu kesimpulan ringkas...haha

sabooo je laaa..
tu lah adat pjuangan..hehe

Suhaimi Said said...

Jangan jadi tukang laga. PAS takkan dapat perintah Malaysia kalau tak bersama DAP dan PKR, begitu juga DAP dan PKR.

Takut2 ada orang syok sendiri.

Dan kita jangan jadi tukang laga, sesetengah tempat kerjasama antara PKR, DAP dan PAS cukup baik, jadi jangan ada kawasan-kawasan yang syok sendiri, takut nanti perpaduan ini pecah, yg untung UMNO.

Xenan said...

hehehe..

Bro..baik lu tanyer.Kalaulah dikatakan PRU08 pas menang banyak kerusi tapi tak cukup kerusi nak wat gomen.Sama banyak ngan UMNO.Apakah yg akan terjadi pada PR?

Kene2 terengganu plak tuh 50-50.hehehe..

lelaki_ini said...

Uma, lu kalo ckp mesti ada 'haha' hujung. Apo kono?

uma said...

tu tanda gelak
ckp tarak seruis sgt...hehe