Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

May 15, 2009

Bodoh punya ulama.

Gerak: Ambil berat teguran ulama PAS

Jimadie Shah Othman & Abdul Rahim Sabri | May 15, 09 3:29pm
kemaskini 4.52pm Gerakan Rakyat Integriti dan Anti Rasuah (Gerak Malaysia) menggesa pemimpin PAS memandang berat teguran ketua Dewan Ulama terhadap amalan politik wang pada musim pemilihan tahun ini.
Masalah yang didakwa tak selesai, tapi muncul masalah lain. Tu pasal gua cakap. Ulama Melayu ni hanya penghafal yang jujur dan lurus. Tapi sangat bodoh dalam dunia reality. Macam tikus baiki labu dah gua tengok.

Tambahnya, tawaran Gerak kepada PAS untuk memantau amalan politik wang sempena muktamar parti itu, awal bulan depan, "masih terbuka".
Dah alang2 damage ni, PAS pelawa jer la SPRM dan Gerak ni pantau pemilihan. Macam TGNA alu2kan BPR siasat Kelantan 25 jam sehari. Ni jer damage control yang ada.

Tapi macam biasa. Tipikal IQ penyokong PAS.
  • Itu hanya akhbar musuh.
  • Jangan percaya akhbar musuh.
  • Yang ko pergi petik sumber musuh tu buat apa?
Wa jijik sket nak ulas IQ jenis ni. Jenis sama dengan ulama mereka. Akhbar musuh tu la yang mempengaruhi 60% muslim. Nak harapkan Harakah?

5 comments:

jiwamelayu said...

bro AT ada formula lain ke?

AdukaTaruna said...

formulanya ada pada pemahaman gua. Tapi susah la.

formulanya ialah, menghapuskan budaya taksub Melayu kepada gelaran.

Gantikan dengan taksub pada tajuk. Kalau gelaran ulama ke, dato ke, tan sri ke, silap jer, seluruh Melayu akan belasah. Ikut tajuk lah.

Kalau ulama /tan sri A intelek bagus, tapi akhlak aout, maka intelek kita puji, akhlak kita belasah.

kalau ualam / tan sri akhlak bagus, tapi intelek macam lembu, mengunyah 24 jam, maka, puji akhlak, belasah intelek.

Taksub2 pada gelaran ni hanya manusia spesis bangang jer beb.

Pewaris nabi la, ulama la, tan sri la, jaksa pendamai la.

Taksub ikut tajuk ma. kalau ulama jenis bangang intelek, takan lu tak berkata benar kot?

Xenan said...

Sokongan padu wa kasi kat lu At,

Tapi jgn la belasah bahasa cam lu..hahaha.

Naya budak kecik baca.Ingat tadak ke budak kecik baca blog politik.kacau kalau diorg balik umah bercerita ngan bapak die "Ulamak bodoh".

hehe

ki said...

hang kalau nak kutuk pada tajuk je , jangan sebut macam kata xenan tu.. " ulamak bodoh .. bla..bla.."

Kata je la si pulan otak lemau..habis bateri.. bla.. bla..

Fokus pada isu beb..

Apa pun aku memang suka orang muda yang kritis dalam berfikir..

Anonymous said...

Baguslah kalau Gerak atau SPRM datang.boleh pantau kemungkinan berlaku rasuah.sekarang ni,kita bercakap JIKA ADA rasuah.SPRM boleh buat pendakwaanlah.jika x ada,x adalah.buat apa nak takut.kitakan parti islam.mustahil parti yang dianggotai manusia boleh disisihkan daripada berlakunya rasuah. Bagi saya,ketua dewan ulama bagi statement tu kira oklah.dia ketua ulama,dia ada rasa responsibility untuk tidak mau partinya mengamalkan lobi melobi dengan unsur rasuah.apa nak ditakutkan jika kita xamalkan rasuah.parti kita bukan datang dari langit.ditakuti,ada segelintir pimpinan yang nakkan kedudukan dan mencari kebendaan dalam pas boleh amik peluang ni agar dapat mnjayakan misi masing2.jadi statement yang dibuat adalah usaha untuk jaga parti dan bukannya jaga individu.

Bagus ketua dewan ulama..mudah2han usaha kamu diredhai ALLAH taala.

-yamin