Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 12, 2009

Kurang tokoh berkarisma

Malaysia kurang tokoh berkarisma dalam setiap bidang. Dulu dalam bidang bola, ada Mokhtar Dahari. Tak tahu la betul ke tak dia terer dan berkarisma. Maybe orang zaman dia setuju. Sebab gua tak dapat tgk.

Dalam bidang politik pun agak kurang. Cuma skang ni bagi PAS, dah ada tokoh baru yang bersinar terang. Bestnya tokoh ni boleh himpunkan semua agama dan semua bangsa macam TGNA yang hari2 rakyat Malaysia lawat tuh. Nizar.

Tapi dalam hoki dan dalam imej, gua minat sekor ni beb. Cool jer. Disiplin. Tak banyak publisiti. Ada iras2 macam gua tak? Hahaha. Kan Kak Memot kan.

6 comments:

maymot said...

A ah..ada iras lu la duka..
tang tocang rambut tu...kuang3



Mokhtar dahari mmg bagos...

Cam tu gak ngan team yg lain zaman mokhtar dahari tu cam santokh singh,soh chin aun..
penjaga gol da lupo nama dia..

Tu la antara nama2 yg akak ingat sebab akak bkn gila bola pun..
gila tgk pemain bola jek..miahaha..

mmg bagos la disiplin,patriotisma diorang,,
bab skill main bola tu x dapek la den nak ulas tapi rasa bagoss la sbb ngan korea pun zaman tu kita leh menang..

Zaman skang jgn harap la...

Badminton ke,apa ka..sume cam sakit ati jek tgk pencapaian mesia..

Hmm..macam2 dah dak duka kutuk pengurusan bola semua ni...

ssiap bg plan lg cane nak manthobkan sukan mesia..

Harap2 ekau jadi mentri sukan la..
sekian harapan dr kak memot yg mulia...haha

Zaman buta politik dulu bangga gaks ada PM cam mahadeyy..

Skang nak bangga apa pun tatau..

Keindahan mesia?
U@pendidikan??
makanan?
pakaian?
pembangunan?
tokoh??..sebaik ada TG nik aziz,nizar..lim guan eng pun leh di banggakan...

Cahaya~ said...

mokhtar dahari tu bukan pemain badminton ke?
ceh, tetiba terigt kena tipu dulu,,
haha

tak ensem la the guy on that pic,
ganas semacam je muka..

**kiling 2birds with a stone,
haha

Anonymous said...

xsalah wa chua boon huat ni da tua da..sebab dia batch ngan mirnawan nawawi dulu...wa terkejut gak tetbe hoki malaysia naik balik..

sebenarnya malaysia ramai je pemain berbakat, esp budak2 kampung..
masalahnya semua yg dtg dari kg kena culture shock, lepas tuh disiplin tah ke mana...tambah lagi dengan pengurusan yang bingai, hancuss lah jadi..

lu tengok nicol, mana nak duk bawah persatuan sangat..jurulatih pun carik sendiri..sebab dia tau kalau org carikkan, mmg dia xkemana..
xsalah gua pernah atlit angkat berat ke apa tah nak hire coach sendiri, pastuh persatuan dia maki cakap lu ingat lu bagus sangat nak amik coach international...(lebih kurang camtu ah, xde ah dia guna bahasa wa ngan AT ni..haha)

so lu orang pikir lah sendiri...

-orang jauh-

Anonymous said...

Chua Boon Huat baru umur 29thn... sama ngan wa... dulu dlm thn 1998 dia main TNB JUNIOR ngan member wa.... wa tgk dari luar padang jer..Uih...dah lama x main hoki... nk main xde geng...

Anonymous said...

sori menyibok, teruja pulak tengok nama2 bintang bolesepak dolu2, penjaga gol yg sgt best sezaman santok singh, soh chin aan tu ialah arumugum (bukan arumugum alley cat yg meninggal sbb cancer tu), dia meninggal eksiden kereta dulu, sian. nama2 lain yg sengakatan dgn depa: bakri ibni, shukor saleh, isa dan ali bakar, sapa lagi eh lupa plak.

uma said...

ada skit mcm lu,
cume bdn mamat tu mantap..
lu perut makin besooo...hahaha