Skip to main content

Fairuz lompat UMNO : PKR buat bangsat lagi?

Cuba lu baca blog Perunding.

1. Tiada kenyataan Fairuz pun yang mengatakan dia letak lawatan. Kes serupa macam Perak. Kenyataan dikeluarkan oleh PKR negeri.

2. SPR dalam proses mengesahkan kerusi kosong, bukan mengesahkan tarikh PRK. Kes sama macam Perak.

3. Fairuz ghaib. Kenyataan terakhirnya ialah dia disabotaj.

4. Anwar puji2 Fairuz. Apa kejadah? Takut Fairuz lebih nekad melompat?

5. ura2 mengatakan SPRM mengesahkan Fairuz bersih.

6. Lim Guan Eng 'lawan' SPRM dengan hasil siasatan kerajaan negeri terhadap kuari.

Politik untuk ahli politik. Anwar serupa UMNO. Rakyat terus menjadi mangsa dan tenggelam dalam harapan. Bangsat!

Comments

  1. Bro. lu jgn buang maso laie. Lu bukak kotak lu tuh. Bentang ketas keje nyekolahkan PKR. Sama2 baca & bahas. Tambahbaik. Final paper, kita sama2 implement.

    ReplyDelete
  2. "ura2 mengatakan SPRM mengesahkan Fairuz bersih"

    ura2 nate gapo...dah kuar paper pon SPRM kata faruz bersih.

    Prediction wa ada salah sikit.Wa ingat fairuz akan jatuh salah oleh SPRM sbb terang2 salah utk malukan anwar.

    Sekali Najib nak main lagi rupernya through SPRM n SPR.Si najib pon ,dpt penanti bukan leh dpt penang pon.Dua2 sespecies politik animal menyusah rakyat!teringin aku nak starlight kepala 2 ekor ni.

    ReplyDelete
  3. lu org bentang paper x bgtahu wa pon yeaa...hampehhh..
    mentang2 lu org geng anti kerajaan ppaduan...haha

    ReplyDelete
  4. penerangan tuan aduka lebih jelas.
    mengenai pujian anwar tu jika diterjemahkan kedalam bahasa melayu berbunyi,
    "Fairus jangan lah awak masuk umno walaupun ditawar lumayan."

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste