Skip to main content

UMNO (Baru) Baru : Pesta kencing rakyat.

Oleh : AdukaTaruna

Dengan mengenepikan tanggungjawab pemimpin membina intelek rakyat / pengundi, Anwar terus berpolitik atau memimpin cara UMNO yakni hidup dan tegak atas kebodohan pengundi. Mari kita melihat pesta kencing dan memperbodohkan pengundi.

Anwar rakam terima kasih pada Fairus
Mohd Sabri Said
Mon | Apr 20, 09 | 9:46:02 am MYT

PENANTI, 20 April (Hrkh) - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (KeADILan), Dato' Seri Anwar Ibrahim mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih pada bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti, Mohamad Fairus Khairudin kerana melaksanakan tugas dengan baik sepanjang perkhidmatannya.

Jasanya terang beliau, tidak akan dilupakan malahan dikenang sepanjang masa sebagai Adun yang berjaya menewaskan Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh, Dato' Abdul Jalil Abdul Majid pada pilihanraya ke 12 lepas.

"Bahkan namanya juga terpahat sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 (TKM 1) termuda pernah dilantik dalam sebuah kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang," kata Anwar

Jasanya tetap di kenang kerana pengorbanan dan istiqamahnya dalam perjuangan apabila melepaskan jawatan secara terhormat dengan alasan menyambung pelajar ke tahap lebih tinggi, menumpukan perhatian pada keluarga serta membersihkan namaya akibat difitnah.

Apa yang laksanakan sepanjang menjadi TKM 1 dan Adun akan disambung oleh individu lain yang bakal memenangi pilihanraya kecil kali ini.

TKM1 boleh tiba2 terfikir nak letak jawatan sebab sambung study. Dan paling lawak, Anwar anggap semua penyokongnya taraf stupid apabila meletak jawatan kerana mahu memberi tumpuan kepada keluarga.

Terabai ke keluarga kalau jadi TKM1? Lu sendiri bila nak letak jawatan? Kang terabai plak keluarga kang. Persoalan dari xenan. Siapakah Super Stupid dalam kes ini?

Comments

  1. Setahun jd TKM 1, keluarga t'abai, nak further study. Karut punye alasan.

    Jd org besar negeri, well-known kesibukan. Knpa amik risiko?

    Punye la sibuk dgn Negeri, tetiba dtg minat nak further study, tros letak jwtn TKM & ADUN.

    Alasan yg dia bg kalo betul pun, menunjukkan attitude Fairuz yg short-term thinking. Perancangan hidup kelam kabut, huru hara.

    Terang lg b'suluh, alasan tu smua topeng.

    ReplyDelete
  2. sapa nak ngaku berak tak pam ..korang tunggu jela depan tandas

    ReplyDelete
  3. Yg si TKM1 tuh kompom lah berak nyer bro,

    Pokok persoalan nyer,

    Si Pak ketua n grombolan sebok2 baking pemberak nih apesal.Ingat org tatau ke die berak.

    Apo lah nak di buat kat si ketua n grombolan nyer nih?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen berbentuk fitnah, ugutan dan ancaman akan dipadam. Segala tulisan komen adalah tanggungjawab pemberi komen. Blog ini tidak bertanggungjawab keatas komen-komen diruangan ini.

Popular posts from this blog

Betul ke Islam yang kau anut?

Betul ke versi Islam yang kau anut sekarang ni? KALAU KAU NAK VERSI PENUH BERVIDEO, KLIK SINI: https://youtu.be/KmJOEreKp6o Sekarang abam nak bagi anti thesis kepada thesis yang dah establish sekarang ini. Bila ada yang kemukakan hujah balas, akan ada spark ilmu yang dapat dikutip dan dinilai. Islam sekarang ni banyak versi. Nak2 pula versi politik parti. Kecilkan lagi skop, Dulu UMNO kafir, kekalkan perlembagaan kafir adalah kafir, tak boleh bayar zakat pada ulul amri yang tak laksanakan hudud. Macam2. Naratif dan kebentukan agama itu bergerak ikut survival parti politik. Kita ambil skop besar. Begitu juga kumpulan Islam selepas Muawiyah-Aishah memerangi ulul amri Ali as. Kumpulan2 berkembang dan terus berperang merebut kaabah. Dapat kaabah, dapatlah pengaruh agama. Dalam proses peperangan, pergaduhan merebut pengaruh itu, kau bayangkan berapa banyak hadis, naratif, kata2 mutiara, kitab2, fatwa2, pandangan2 telah dicipta. Untuk dapatkan pengaruh. Sama macam abam cakap dalam skop n

Ulasan gua PRK Kajang

Try ulas buat kali terakhir untuk PRK Kajang. Ini pendapat gua atas premis perbahasan yang boleh ditolak. No prob. Small matter. 1. Gua menolak logik MB, Putrajaya, Mahathir vs Najib, tangisan Rafizi, bla bla sebagai alasan PRK Kajang. Sebenarnya, pendapat gua, kehadiran Anwar secara rasmi dalam DUN Selangor adalah satu mandat tanpa rasmi mengambil Pengerusi PKR negeri Selangor dari Azmin. Di Selangor, wujud ketidak selarasan kuasa. MB vs pengerusi negeri. Seumpama MB Kelantan adalah Nik Amar. Tapi PJ Kelantan adalah Husam. Anwar tak berani mengambil pengerusi negeri dari Azmin secara rasmi. Sebabnya banyak spekulasi. Azmin ada 12 orang yang akan lompat / bebas, Azmin ada video, Azmin ada fail, anak Azmin ada DNA Anwar (hujah seks UMNO) bla bla bla. Sidang media Azmin pun menyaksikan kenyataan berunsur sinis. Seperti Anwar bukan sahaja diperlukan di Kajang, tetapi dunia seperti Timur Tengah (Malaysiakini). Dengan Anwar di dalam DUN Selangor, maka pengimbangan berlaku antar

Simpang Renggam adalah University Jenayah Malaysia.

Oleh : AdukaTaruna Ada 2 tajuk berbeza pada gua dalam isu Simpang Renggam. Mekanisme pencegahan rekrud baru Pusat Tahanan itu sendiri Mekanisme pencegahan rekrud baru. Yang ini gua rasa KDN perlu ambil serius. Memang terjadi dan berleluasa rekrud-rekrud baru muncul dari dalam suasana penjara. Golongan penjenayah persendirian akan berbaiah dengan kumpulan gangster dari dalam penjara. Dan membentuk kumpulan yang besar apabila keluar. Kita tolak sebentar dahulu kes untuk bangsa India, kita rujuk satu sejarah Pak Long Burung Pengasas 36. Kumpulan Gangster Melayu. PEKIDA dan gangster Cina adalah satu entiti yang berbeza sebenarnya. Gangster Cina mempunyai fahaman komunisme, mempunyai sistem pengenalan diri komunis, buah-buah komunis, etc. Manakala PEKIDA menyerapkan budaya Arab dan berfahaman Islam (sekarang sudah sesat). Pak Long Burung (arwah) adalah pangkat 'Abang Besar' dalam PEKIDA. Akan tetapi, apabila berada dalam penjara, dia direkrud dengan unsur-unsur gangste