Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 21, 2009

UMNO (Baru) Baru : Pesta kencing rakyat.

Oleh : AdukaTaruna

Dengan mengenepikan tanggungjawab pemimpin membina intelek rakyat / pengundi, Anwar terus berpolitik atau memimpin cara UMNO yakni hidup dan tegak atas kebodohan pengundi. Mari kita melihat pesta kencing dan memperbodohkan pengundi.

Anwar rakam terima kasih pada Fairus
Mohd Sabri Said
Mon | Apr 20, 09 | 9:46:02 am MYT

PENANTI, 20 April (Hrkh) - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (KeADILan), Dato' Seri Anwar Ibrahim mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih pada bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti, Mohamad Fairus Khairudin kerana melaksanakan tugas dengan baik sepanjang perkhidmatannya.

Jasanya terang beliau, tidak akan dilupakan malahan dikenang sepanjang masa sebagai Adun yang berjaya menewaskan Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh, Dato' Abdul Jalil Abdul Majid pada pilihanraya ke 12 lepas.

"Bahkan namanya juga terpahat sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 (TKM 1) termuda pernah dilantik dalam sebuah kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang," kata Anwar

Jasanya tetap di kenang kerana pengorbanan dan istiqamahnya dalam perjuangan apabila melepaskan jawatan secara terhormat dengan alasan menyambung pelajar ke tahap lebih tinggi, menumpukan perhatian pada keluarga serta membersihkan namaya akibat difitnah.

Apa yang laksanakan sepanjang menjadi TKM 1 dan Adun akan disambung oleh individu lain yang bakal memenangi pilihanraya kecil kali ini.

TKM1 boleh tiba2 terfikir nak letak jawatan sebab sambung study. Dan paling lawak, Anwar anggap semua penyokongnya taraf stupid apabila meletak jawatan kerana mahu memberi tumpuan kepada keluarga.

Terabai ke keluarga kalau jadi TKM1? Lu sendiri bila nak letak jawatan? Kang terabai plak keluarga kang. Persoalan dari xenan. Siapakah Super Stupid dalam kes ini?

3 comments:

lelaki_ini said...

Setahun jd TKM 1, keluarga t'abai, nak further study. Karut punye alasan.

Jd org besar negeri, well-known kesibukan. Knpa amik risiko?

Punye la sibuk dgn Negeri, tetiba dtg minat nak further study, tros letak jwtn TKM & ADUN.

Alasan yg dia bg kalo betul pun, menunjukkan attitude Fairuz yg short-term thinking. Perancangan hidup kelam kabut, huru hara.

Terang lg b'suluh, alasan tu smua topeng.

Anonymous said...

sapa nak ngaku berak tak pam ..korang tunggu jela depan tandas

Xenan said...

Yg si TKM1 tuh kompom lah berak nyer bro,

Pokok persoalan nyer,

Si Pak ketua n grombolan sebok2 baking pemberak nih apesal.Ingat org tatau ke die berak.

Apo lah nak di buat kat si ketua n grombolan nyer nih?