Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 18, 2009

Bukan UMNO cakap : Sekali lagi Anwar cuba memperbodohkan penyokong.

BUKIT MERTAJAM: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata calon yang akan dipilih untuk mewakili parti itu pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) kawasan Penanti mestilah 'orang cukup kanan' dalam parti.
Oleh : AdukaTaruna

Lu orang tak terasa ke maruah lu orang dicabar? Lu orang tak teringatkah mak ayah kat kampung yang diperbodohkan? Mana maruah lu sebagai anak? Sebagai bapa, sebagai ibu? Langkah mayat dulu la kalau nak memperbodohkan keluarga kita.

Cukup kanan kepala otak dia. Dia fikir kita ni terlalu bodoh ke? Kalau cukup kanan, kenapa tak menjadi calon PRU12 ari tu? Kita akan tgk, sama ada calon kalah PRU12 atau calon baru.

Kalau calon baru memang sah Anwar memang politikus bangsat. Tidak ada tanggungjawab sosial dalam membentuk intelek penyokong sendiri. Sama seperti UMNO yang tegak atas kebodohan penyokong sendiri.

Macam gua. Gua cakap calon harus member paling baik dengan gua. Katakan Berg member gua paling baik. Tapi kenapa PRU12 tak pilih Berg. Dan baru hari ini retorik calon paling kanan itu timbul.

Super Stupid!


13 comments:

Anonymous said...

eh bro, lu tak rasa ke anwar tu mmg pembelit. yang lu asik sakit hati kat dier apesal la.. lek aaa.. satu dunia nih tahu dia kaki kelentong. haha...

lg satu, anwar ni kan licik. lu pikey dia akan buat sesuatu tu kalu takde keuntungan bg dia dan PKR ke. soal pemilihan calon nih, bkn pasal sapo yg terbaik bg rakyat, tp yg terbaik bg parti PKR.

tp, skrg nih, yg terbaik bg rakyat adalah PKR yg buleh dpt undi majoriti. wa rasa lu pon buleh tangkap maksud wa nih. kita nantikan apo lg berak kencing anwar nih kat pala penyokong dia. bio la dia berak kencing skrg, kasi can kat dia dulu. besok2 agak2 dah line clear, dia akan makan balik berak kencing dia sendiri.

kita masih ada PAS yg akan mengingatkan rakyat apo yg anwar buat. skarang ni kawan2 je dulu. besok lusa, tahu la nasib dia. ha ha

-orang dekat-

Anonymous said...

wey
kalau arif shah masuk pkr
letak dia pun takpe
serius

adrenalin

Anonymous said...

arif shah dah pegang 1 kerusi adun, mana boleh nak amik lg 1 kerusi adun jugak... apparaa...

Anonymous said...

haha betul gak
nmpk sgt aku buta politik

adrenalin

Anonymous said...

weh letak berg je situ tanding atas nama parti bebas logo tasbih ke, ke apa ke, kompem menang, waa jamin, berg dapat sokongan undi..

fanatik`

Anonymous said...

kan dah jadi calon tapi tewas ngan arif shah tu

Anonymous said...

gua dgr dia nak letak bini dia.. kanan sungguh.. wakakaka.. terus leh jd TKM1 PP.

belit jgn tak belit.. last2 belit diri gak.. tak serik2..

oz

Berg said...

bro.. wa adalah senjata rahsia.. hanya akan dikeluarkan bile perlu sahaja.. untuk kes2 tertentu.. wa akan sedayanya disembunyikan.. sebab wa adalah senjata rahsia.. wakaka

Anonymous said...

ceh ada wujud orang dekat plak..haha
tapi betul gak dia cakap, lu da tau dia kaki kelentong yg lu asek bagi dia spotlight buat apa..
wa rasa perkataan paling banyak dalam blog lu-anwar-melayu-genetik-bodoh..hahaha
kita abaikan je ah pakcik anwar tuh..

p/s:oi orang dekat, lu dekat dengan siapa??haha..jiran AT ke?

-orang jauh-

priory of jenin said...

sang teruna..
aku tau agenda hang nak mengajar PKR ni. tp apa yg hang tulis ni lebih kepada emosi semata-mata. apa yg dia kata tu tak la nampak macam memperbodohkan sesapa, tu personal opinion ja. even dlm poll pun antara yg leading dr mansoq, org kanan parti yg kalah PRU12 juga.
kalo PKR kalah pun aku suka juga. baru depa tau.

http://prioryofjenin.blogspot.com/

Anonymous said...

Sedikit dari orang2 PAS yang bersungguh2 sangat sampai terpinga2 nak ke putrajaya baru2 ini sehingga terpening2 terikut2 auta siapa???

Kesian kpd ulama2 serta pemimpin PAS yang istiqamah dng perjuangan di manipulasikan oleh sedikit dari pemimpin PAS yg nak segera ke putrajaya! Siapa yg sedikit tu???
Sempena muktamar PAS, Kepimpinan ulama' pilihan terbaik.

Xenan said...

hehehe,

Wa suke kalau artikel marah lu keluar."cukup kanan" tuh general sgt la bro.Banyak definasi dia leh pusing.

Calon "cukup kanan" anwar PRU12 dulu ternyata bermasalah.Takpa..kita tunggu la calon "cukup kanan" die yang terbaru.Wa rase Anwar tak belit.Lidah die jek terbelit belit nih.

Tapi wa nak tanya.Super stupid tuh tuk sapa.Anwar ka penyokong dia?hehehe..

Anonymous said...

apa punye spesis kau orang ni semua, bicara dengan akal la,mana manusia yang sempurna sifat lakunya kan... agak agak la kalau nak dibandingkan dengan madey dan mat mongol,ada baiknya anwar tu kan. pendapat kawan la.....