Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Apr 27, 2009

Antara Anwar dan Hadi dan UMNO.

wa ingat betul la bro. Hadi ada daulat. wa nengok, lu manjang ada halangan jer kalo belasah Hadi. ari tu demam, kendian laptop lu prob, kendian, blog tu terpaksa lawan bab pale otak plak. haha. apa kata lu.
Yer tak yer gak eh. Tapi, sebagai pejuang nasionalis Melayu terhebat, gua tetap akan fight. Wakaka.

Antara Anwar, Hadi dan UMNO.

Bab2 perancangan ekonomi rakyat, gua lebih yakin Anwar. Bab ni jer. Tajuk kalau dia dah jadi pemimpin. Kalau tajuk usaha dia nak jadi pemimpin, banyak lagi la.

Kalau dia dah jadi pemimpin, gua dah tak suka kalau dia main retorik, main politiking, main bangsat, penipu, wayang, etc. Skang pun dah meluat, tapi sedikit boleh telan sebab taktikal nak jadi pemimpin la (telan2 pun wa maki jer).

Tapi, masih dalam tajuk ekonomi selepas Anwar jadi pemimpin pusat, wa tak kompiden Anwar enggan tunduk terhadap dasar ekonomi kapitalis. Kes IMF masa Anwar UMNO tu antara alasan wa tak percaya sekor ni.

Secara keseluruhan, di bawah tajuk selepas menjadi pemimpin pusat, wa lebih percaya Hadi. Kalau lembab dan bodoh pun, wa harap media, perbahasan dan penasihat yang dilantiknya semuanya cerdik2. Wa lebih rela orang kurang cerdik jaga amanah, jaga negara dari orang licik yang pembelit dan pemain wayang dan bergerak secara individu.

Cara pimpinan Anwar terhadap PKR seumpama PKR hak mutlak Anwar dan seluruh idealogi perjuangan PKR adalah mutlak kepada Anwar. Tak dapek do bai. Orang jenis ni dan corak begini nak jaga negara, tak kompiden gua. Baik Hadi lagi kerana bergerak atas jemaah.

Itu dalam tajuk selepas jadi pemimpin pusat la. Tapi dalam tajuk proses nak jadi pemimpin pusat, gua letih dengan lembab dan bodoh Hadi. Kerana kita masuk bab UMNO plak.

Masuk bab UMNO, adoi... letih ma. Penat, bosan, tidak bersemangat, tidak licin, etc. Pentadbiran negara kelam kabut. Ambil bab urusan dan prosedur Pejabat Tanah jer cukup. Kelam-kabut dan tidak sistematik.

13 comments:

uma said...

ok..
wa 100% setuju dgn lu dlm arkitel ni.

wa kasi hadi 200% support utk hadi
jadi presd PAS seumur idup
dan PM msia seumur idup
selepas BN/UMNO bungkus...

so selagi UMNO/BN x bungkus,
wa lebih suke bubuh presd PAs yg baru..haha

Anonymous said...

dalam parlimen ari tue bukanka DSAI dah bgtau pasal IMF?

lu tak tgk ka?

lu pon macam umno gak da AT, gunakan IMF utk lu benci DSAI..wakakaka..

wa rasa dia dah bgtau dalam parlimen pasai isu IMF yg UMNO dan AT gunakan utk benci DSAI..wakaka..

lu jg cakap wa PKR plak, "kepala hotak lu" kalu lu cakap jugak..wakaka..

wa cuma "RASA" dan "INGIN MEREBEN" ja..

wakakaka...

-bukancalon-

Xenan said...

Arikel lu mmg suara hati wa,

ngn anwar,kemungkinan one man show tu.Tah mana direction die nak bawa.

Ngn Pas. collective thinking tu still di hargai.Tak kesah camna gado tapi still bersama coz of higher aim-> Islam.

Tapi hadi kena tonjolkan diri cam nik aziz.Icon MALAYSIA utk zuhud,jujur n adil.Baru formula ni bleh jd.

Pas for all dah Cantik.
Nik Aziz for all mmg gempak.
lepas nih Hadi for all pulak.

Anonymous said...

anwar lulusan ijazah 'bahasa melayu' yang diangkat penyokongnya sebagai genius ekonomi.

hahahaha

Xenan said...

Bro, penanti dah tiba.

Wa teringin nak share sentimen tempatan kat situ.Ni tinjauan rambang la based on kawan2 n seranta dr situ.Lu tau kot seranta tuh aper kan.skang dah tuka nama jadi jasa kot.

Chances 40% pkr-60% UMNO.
-prob utama..ADUN kat sini tak wat keje n mmg jarang turun.Termasuk la malik tuh.

-PKR sini mmg mengharap sentimen anwar semata.Pimpinan cawangan lebay kurang UMNO jek.Carik makan bai.

-Org PAS mmg berbulu sbb akhlak org PKR tade la bagus mane.Ala2 danok la.Biasa la menda ni belah utara ni.

ni dr side umno la..nanti wa update lg.

hj jamaludin said...

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
BRO
Pendapat gua lain diantara ANWAR / HADI ATAU UMNO , tiga-tiga pun gua tak caya sampai gua mati . Tapi kalau pilih TUAN GURU NIK AZIZ gua confirm confident gila . Kalau gua mati pun gua mati dalam iman dan gua tak akan jadi bankit daru kubur sampai hari kiamat . tapi kalau tiga olang e2( ANWAR / HADI maupun UMNO ) gua akan bangkit dari kubur jadi hantu and gua cekek tiga olang ini ( ANWAR / HADI / UMNO ) eeeeeeeeeeeeee.

Anonymous said...

Uma dengan AT sesama bodoh..makasihh...

Anonymous said...

Uma ngan AT bodoh tahap gaban..makasihhh...he..he..

uma said...

adakah wa & AT 1 genetik sama dgn Hadi?hahaha..

malas wa layan bab teori genetik
AT ni...haha

schizophrenia said...

antara nak suruh hadi berubah dgn nak suruh org yg lebih berstrategi dari hadi mana lagi berisiko dan lagi menguntungkan?

kau jgn ckp kepandaian adalah pembolehubah malar sudahlah, tak pasal aku hentam lagi

alang said...

Salam saudara Aduka. Artikel yang bernas. Dalam blog aku juga, aku ada post artikel siapa Anwar Dari Kacamata Aku.Aku rela menyokong UMNO dari menyokong PKR. haha. Mesti ko hentam aku kan cos aku tau ko anti ngn Umno.haha. LAin orang lain ragam bro. Cargas.

Anonymous said...

Nak tuduh batu api pun takut dia marah. Tapi nak kata apa berita di bawah ni?

Yang tak berani nak dituduh batu api siap kata, "membayangkan maklumat itu diyakini tepat".

Berikut berita yang tak berani nak dituduh batu api:

Pas Selangor kesal jika kenyataan benar (muka surat N4 Sinar Harian edisi Selangor KL 27/4/09)

Pas Selangor melihat usaha untuk melaga-lagakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang seperti yang didedahkan oleh anak Tok Guru itu, Nik Abduh adalah sesuatu yang amat dikesali, kata Roslan SMS.

"Kalau benda ini terbukti betul, kita tak boleh terimalah sebab usaha melaga-lagakan pemimpin tertinggi dalam mana-mana organisasi adalah sesuatu yang tidak baik lebih-lebih lagi Pas ini parti Islam".

Roslan SMS berkata, kedudukan Nik Abduh sebagai Exco Pemuda PAS Pusat lebih-lebih lagi selaku anak kepada Nik Aziz membayangkan maklumat itu diyakini tepat sehingga menjadi kebimbangan peribadi kepada Nik Abduh.

"Kita harap kawan-kawan (Pas) di Kelantan akan buat sesuatu kalau betul kenyataan Nik Abduh itu".

uma said...

bg wa pimpinan wat cara pimpinan
jgn wat cara macai bawahan lak..
klu nak bebas
jadi blogger or forumer yg
bebas nak maki sapa2...

ni kes x cukup tarbiyah ke apa ni?hahaha

abghensem kasi respond skit
lu punye org ni...haha