Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Mar 3, 2009

Bukan Nizar. Anwar makhluk perosak!

Oleh : AdukaTaruna

Inilah makhluk yang menawarkan jalan lompat. Yang menghalalkan jalan lompat. Makhluk produk UMNO. Hanya produk UMNO sahaja terkenal dengan sifat dan teknik ini.

Memang dari Islamnya, diwajibkan melompat dari buruk kepada baik, dari gelap kepada terang. Tetapi dalam satu perundangan yang mahu ditulis, yang mahu dibuktikan, ianya tidak praktikal dan menyusahkan rakyat. Gergasi-gergasi bertempur mendakwa pihak masing-masing adalah terang, adalah baik. Rakyat menderita tidak dipeduli.

Si bangsat Anwarlah punca segala-galanya. Pedulikan UMNO kerana UMNOlah acuannya. Ibu anjing akan melahirkan anak anjing. Kini, kerana Anwar, rakyat semakin tersepit. Para pelabur tidak ketentuan.

Melalui kaedah lompat, segalanya mungkin. Segalanya spekulasi. Keadaan semakin menjerut rakyat. Kerajaan A boleh jatuh menjadi kerajaan B tanpa pilihanraya. Dengan menafikan motif pilihan rakyat. Kerajaan B boleh jatuh lagi menjadi kerajaan C. Semua ini berlaku dan boleh berlaku hanya dengan kaedah bangsat Anwar melalui si ibu anjingnya, UMNO.

Pelabur tidak yakin, pekerjaan mengecil, rakyat tersepit, jenayah membesar, sesak. Sangat-sangat menyesakkan. Hanya kerana si bangsat bernama Anwar, kumpulan bangsat bernama PKR, bersama ibu kandung mereka, UMNO.

Perak.

Kerajaan A jahanam akibat kaedah Anwar bersama si ibu kandung, UMNO. Lompat melompat menjadi kerajaan B. Krisis. Hina. Aib. Rakyat terkepung dan tertekan. Peminat politik seronok, si ibu tunggal bersendirian, si miskin terkontang-kanting kepada siapa yang sah untuk mengadu.

Walaupun Perak bubar, kerajaan A memerintah semula, ianya boleh tumbang lagi. Melalui kaedah si bangsat Anwar. Durian dengan durian, si timun berendam derita. Kerajaan B boleh tumbang lagi. Lompat lagi, menjadi kerajaan perpaduan C, lompat lagi, tawaran berjuta, duit rakyat diguna, fokus seluruh ahli politik pilihan rakyat diguna dan dikerah untuk menjaga lompatan.

Memang bangsat. Memang lahanat. Terkutuklah Anwar mahkluk perosak bersama ibu kandungnya UMNO. Kuah yang tumpah ke nasi.

Jangan halalkan setiap derita anda.
Jangan halalkan setiap kesedihan anda.
Jangan halalkan setiap aniaya yang anda terima.

Tuntutlah, dakwalah Anwar bersama ibunya yang bangsat itu di akhirat kelak.

3 comments:

Anonymous said...

bukan nizar, bukan anuar tapi aduka taruna dan amnea tu yang perosak.

lanchaw la lu aduka!!! said...

AKU CABAR SILA DEDAHKAN IDENTITI KO WAHAI ANAK ANJING!!!
KO MEMANG LA SIAL!!!
SELURUH KETURUNAN KO MEMANG BODOH DAN SIAL!!!

bakaq a.k.a. ~penarik beca said...

Aku pun tak suka Anwar. Tapi, nak hentam biarlah fakta betul.

UMNO PERAK KEMARUK- PENJELASAN UST AHMAD AWANG

Bermula dari saat itu UMNO berusaha dengan begitu yakin untuk membentuk kerajaan melalui pelbagai cara dan pendekatan. Pada mulanya mereka menawarkan puluh jutaan ringgit kepada beberapa orang ADUN PAS supaya melompat parti dan menyebelahi mereka. Orang yang pertama mendapat tawaran rasuah itu ialah ADUN Pasir Panjang yang menjadi menjadi Menteri Besar Perak sekarang.

Bila gagal berbuat demikian, mereka mengajak PAS Perak membentuk kerajaan campuran dengan UMNO/BN. Pelbagai pihak digunakan sebagai agen mereka menemui saya selaku Pesuruhjaya PAS Perak. Bahkan ada agen mereka yang menemui Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat. Mereka gunakan beberapa orang mufti, pegawai tinggi kerajaan negeri, pertubuhan NGO dan seorang ADUN BN yang ada hubungan keluarga dengan saya. Namun Tajol Rosli sendiri tidak sanggup berhubung terus dengan saya walaupun saya ada dijemput untuk bersemuka dengan beliau.

UMNO BN GAGAL PUJUK PAS BENTUK KERAJAAN CAMPURAN PAS - UMNO BN

Perancangan bagi menggagalkan pembentukan kerajaan campuran PAS, PKR dan DAP bermula sebelum Hj Nizar angkat sumpah sebagai MB Perak. Zahid Hamidi, Yusuf Husein (Reaktor KISDAR), dan Amin Saleh (bekas Setiausaha PUM semasa ) adalah antara yang terlibat cuba mempengaruhi Ustaz Ahmad Awang, Pesuruhjaya (PJ Perak) supaya membentuk kerajaan campuran bersama dengan UMNO BN dengan menjanjikan PAS sebagai MB dan kesemua ADUN PAS sebagai EXCO. Ini rasuah yang mereka sogokkan kepada PAS. Mereka gunakan santimen Melayu dan agama, kononnya dengan terbentuknya kerajaan campuran PAS dan UMNO BN, Perak adalah negeri pertama selain Kelantan & Terengganu yang ahli EXCOnya Melayu dan Islam semua, senanglah untuk melaksanakan Islam. Malam sebelum MB mengangkat sumpah, ketiga mereka cuba juga mempengaruhi PJ Perak sekali lagi sehingga menjejak sampai ke halaman rumah PJ di Simpang Empat Semanggol. Ust Ahmad Awang tidak melayaninya sehingga terpaksa memanggil Unit Amal dan pihak polis menghambat mereka.

Mufti Perak juga turut berperanan mempengaruhi MB dengan mengatakan Mursyidul AM, Presiden PAS dan Timbalan Mursyidul Am (Dr Harun Din) bersetuju dengan cadangan pembentukan kerajaan campuran PAS dan BN UMNO. Kononnya kesemua pimpinan tersebut menyerahkan kepada PJ Perak membuat keputusan. Yang kami musykil kalau benar apa yang didakwa oleh Mufti, mengapa pimpinan PAS tidak menghubungi sendiri PJ atau mereka turun berbincang dengan Jawatankuasa Harian PAS Perak, sebab pembentukan kerajaan bukan boleh diputuskan oleh PJ Perak sendiri, ia melibatkan polisi dan dasar parti, tidak munasabah perakara yang sebegini besar, pimpinan tertinggi boleh serahkan urusan ini kepada PJ Perak untuk buat keputusan. PJ dengan penuh bijaksana menolak saranan dan cadangan ini.

Selepas gagal usaha ini, mereka gunakan pendekatan memujuk ADUN-ADUN PKR untuk melompat meninggalkan mereka, ADUN DAP juga dipujuk dengan tawaran berjuta-juta. Mereka begitu yakin, usaha ini akan berjaya. Sehingga Tajol Rosli 31 Ogos akan berlaku peralihan kuasa. Namun usaha ini juga sia-sia dan gagal.

Mereka tidak putusa asa, berusaha lagi dengan berbagai cara untuk menjatuhkan kerajaan PR. Kali ini peracangan dan usaha lebih licik, jijik, kotor dan tidak bermoral. Bermula dengan adegan colek, ugut, rasuah, tawaran-tawaran dan sebagainya. Akhirnya mereka berjaya menjatuhkan kerajaan PR dengan mempergunakan Sultan Perak mengikut telunjuk UMNO BN.