Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 25, 2009

Terlatest, tergempar : Paklah rombak kabinet!

Oleh : AdukaTaruna

Paklah kol wa tadik. Dia dah give up. Nak layan anak cucu pulak. Dia suh wa susun pemerintahan Malaysia ala bloggers.

"Lu orang bloggers selama ni banyak bising, AT. Skang wa kasi lu susun sendiri."

So, di bawah ni wa susun peringkat awal. Sapa2 nak lobi, leh lobi. Sapa2 nak bg cadangan leh bagi.

PM.

Mat Sabu. Wa akan suh Mat Sabu jadi blogger gak. Letak sorang yang uruskan blog dia. Kire bloggers gak la tuh. Hahaha.

Mat Sabu penting sebab dia jenis keras macam Mahathir. Baru leh kawal negara. India Cina semua boleh masuk kepala. Leh satukan negara ni. Kalau dia lancar dasar Islam, tak nampak sangat konservatif dia sebab perwatakan dia yang sempoi, walau dasar tu memang keras pon.

Ulama2 macam TGHA, TGNA, Haron Din, Ahmad Awang wa letak satu tempat. Stanby. Berjaya jer tolak institusi raja, team ulama ni ambil alih ruang vakum tuh. Polis, tentera, SPRM, kehakiman, semua bawah team nih. Selamat sket. Lembab pon lembab la. Sok2 pepandai la ganti dengan ulama keturunan Cina ke keturunan Eropah ke.

TPM.

TPM wa letak Khalid Samad atau Husam. Laju sket. Fahaman pun terkini. Bloggers gak 2 ekor nih. Hahahaha.

Menteri Kewangan.

Menteri Kewangan, wa lantik Hasbullahpit. Pepandai la dia lantik penasihat dia.

Menteri Pertahanan.

Wa bagi Lelaki_ini.

Menteri Pelajaran.

Wa bagi nyle. Hahahaha. Mampos A. Samad Said nak lawan. Wa lagi kompiden awek Australia ni pegang sistem pelajaran Malaysia.

Menteri Penerangan.

Menteri Penerangan wa bagi Penarik Beca. Belasah tak kira siapa. Sultan pun kena lanyak gak. Bloggers Perak, Bloggers negeri lain, wa kasi satu slot 30 minit dalam sehari. Maybe sorang 5 minit setiap negeri.

Menteri Belia dan Sukan.

Wa kasi Jerung_Reksase. Budak TKO. Takan nak kasi gen kaki bangku wal bengap macam Sultan Pahang kot. Hua hua hua.

Menteri Wanita dan Keluarga.

Wa suh kak memot pilih. Kak memot tak bleh jadi. Sebab tak banjer wa tgk citer upin ari tu.

Wa plak?

Wa pegang Menteri Mentor lah. Tak betul jer, siap la wa bangangkan. Jangan ISA kan wa dah. Kui kui kui.

8 comments:

lelaki_ini said...

Pehh, cantek.. Bole wa up komisyen beli kapal selam & jet pejuang. Utk anak cucu bro. Haha.

Lu nak bangangkan wa biar beralas. Wa C4 nanti baru lu tau.

Hasbullah Pit said...

Ucaptama saya di sini

saya dah lantik 2 menteri dalam kementerian kewangan.

Anonymous said...

apsal semua gen sama bro?hahaha...
xpe2, ada lagi tempat kosong..
menteri kerja raya?
menteri pengajian tinggi?
menteri kesihatan?

lu bagi la paklah masuk kabinet gak bro..haha..kabinet dapur pon cukup...=p

-orang jauh-

perunding said...

gua sokong aduka..

maymot said...

Ni akak nak lobi ni korang:
Menteri Pengajian Tinggi: cd olaza@ suami kak memot :D

haha..lawak dak duka,,

Menteri pompuan & kuarga bagi member akak lerr..
Menteri :puan sonoko,
timbalan1:puan aznet@angel leen
timbalan2:mrs bon@qutreen

-->akak tak tamak,korang lantik jadi duta negara korea pun ok...

AdukaTaruna said...

se lantik akak duta monggolia lah. haha

maymot said...

hek eleh..
blah la duka,,
nak suh akak usha aweks monggolia untul ekau la tuh!!

Anonymous said...

oii oiii mana nama wa... takde pun..... apa ni..... sekurang²nya bagi la wa menteri perdagangan ke menteri perumahan ke... boley la wa buat pitis skit..... kalau dah menyampah sangat ngan wa bagi la wa jadi menteri Puteri Malaysia (kira ala² puteri UMNO la)..... jaga kebajikan dan keselamatan wanita² bawah umo 25 tahun yang belom ada keje n belum kawin..... hehehe