Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 11, 2009

Nizar, Ngeh dan Nga ditahan ISA.



Oleh : AdukaTaruna

BR dikatakan perlu bertahan sehingga sidang DUN Perak tidak lama lagi. Ketika ini, Speaker Dewan, akan menyekat 3 mangkuk PKR dan DAP dari hadir. Ataupun 3 mangkuk tadi tidak berani hadir seandainya BR mengumpulkan ribuan penyokongnya di luar Dewan Undangan Negeri Perak.

Apabila begini, BR mempunyai 28, dan BN 28. Keadaan sangat genting. Seandainya BR berjaya membubarkan DUN, ianya adalah malapetaka kepada BN. MB haram Perak akan menjadi MB paling singkat dalam sejarah.

Untuk itu Najib perlu menjadi lebih ganas. Semakin menghampiri Mahathir. Jika 3 mangkuk ditahan Speaker, Najib perlu menahan sekurang2nya 3 ADUN BR. Walau apa cara sekalipun, pembubaran DUN perlu dielakkan.

Jadi, adakah 3N mangsa terdesak Najib ialah Nizar, Ngeh dan Nga?

BR perlu bersiap sedia.

Pada wa, BR perlu mengambil sebarang kemungkinan oleh pihak Najib. Kalau ikut kisah Nabi2 dahulu, Isa a.s pernah digantikan. Muhammad SAW pernah digantikan Ali. Kaedah ganti tercatit dalam taktikal zaman lampau.

So, apa lagi, sila cari muka seiras dengan Nizar, Ngeh dan Nga untuk berlakon sebagai mereka, sekarang. Supaya Najib menangkap identity yang salah, di mana, identity sebenar lepas memasuki sidang DUN.

Keadaan akan menjadi kecoh. BN termalu, dan bakal disaman individu terbabit. Itulah upahnya. Praktikal?

4 comments:

Akutakata said...

Tak praktikal langsung. lu nak hentam , hentam betul-betul. ISA dah tak relevant lagi. Najis cari nahas jika guna ISA.

Keadaan genting, wa ingat 3 katak lompat dan yang berhajat nak lompat akan lompat kembali ke pakatan.... tunggu.

Dalam politik, parti politik mesti cipta lebih ramai talibarut politik ( political inteligence) yang setia...betul ke wa eja hentam saje le. Dr M punya ramai talibarut politik tu pasal dia boleh manage.

Disamping talibarut, perisik-perisik politik yang setia juga amat perlu. Tiada siapa yang mengenali perisik politik dalam masyarakat.

UMNO telah melangkah setapak kedepan, tindakan cepat telah diambil untuk membantutkan penyebaran berita seperti pembekuan ceramah dan rampasan suratkhabar politik. Kalau Pakatan setakat buat aduan tanpa tindakan, pakatan akan berada dalam zone bahaya....mungkin lepas ni blog akan digantung ..hangpa tunggu.

Pakatan perlu cari alternatif untuk penyebaran maklumat... blog tak ramai yang jelajah blog..hangpa fikir le cara terbaik.

Talibarut dan perisik politik amat penting supaya strategi dan tindakbalas adalah lebih berkesan..

Yang akhir wa tak hentam, sengoti

Xenan said...

KAH KAH KAH...lawak la bro.Respek!

lelaki_ini said...

Pehh.. ni dah mcm filem barat.

Lu ngingatkan wa pd filem Bad Company (2002) lakonan aktor otai Anthony Hopkins. Chris Rock kena nyamar jd ejen CIA sbb muka dia same cam ejen yg dah mati tu. At the same time kena jd balak kpd aweks (balu?) mamat tu, pehh punye la untung, wakaka..

Wa rasa idea lu dah x praktikal, sbb SB dah baca artikel lu ni mlm td, haha..

Anonymous said...

seganas mahathir?..... lu kena tengok gak persekitaran lain bro.... dulu madey boley la buat undang² rimba sebab rakyat tak secerdik sekarang.... dulu maklumat bleh dapat dari TV n paper jer..... sekarang maklumat lebih meluas... internet merata² dah sekarang.... pakcik makcik aku yang tak kenal PC pun sekarang dah tau berita lebih cepat dari aku dah bro..... jaman Madey dulu pun dia hampir² nak tumbang dah.... tapi dai ni licik (bukan cerdik).... bila tau rakyat makin sedar dia berambus dari jadi PM...... bagi beban kat dolah.... kalau Najib buat ikut cara Madey bagi aku ini akan mempercepatkan lagi Najib ni disembunyikan hantu kopek..... hehehe...

-abanghensem