Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 27, 2009

Karpal dengan Melayu sama mangkuk.

Oleh : AdukaTaruna

Berbulu jer gua dengan Karpal nih. Dia ingat dia besar sangat ke? Sampai seluruh negara harus fokus kat dia. Betul2 tak puas hati wa beb.

UMNO tak tangkap pasal nak mempergunakan Karpal. Karpal pulak fikir UMNO takut dengan dia. Kan ke best kalau PAS ada lulit, atau Karpal ni berada dalam politik Asia Barat atau Russia. Memang dah sah mati punya beb. Menganggu.

Kalau PAS ada lulit, lulit PAS boleh alligment Karpal kepada PRK 2 Bukit beb. Belasah, pertikai, gesa letak jawatan kerana mengganggu perubahan politik, mengganggu fokus kepada rakyat etc.

Yang Melayu pulak mangkuk. Kata terer santau la, silat la, parang terbang la. Bukan wa setuju prinsip tu, tapi dah alang2 lu jenis macamtu, buat la wa nak tgk. Ini setakat kepung OKU, ejek2, cabar2 dari jauh dengan anak Karpal, adik wa darjah 6 boleh buat camtu gak.

Ni masalah tol naik. Tambang bas melambung. Pengangguran meningkat. Jenayah dah macam perang. Hidup rakyat tersepit. Banyak isu perlu diselesaikan.

Sakit hati betul wa bila ahli politik kena peruntukkan fokus kepada si bangsat Karpal dengan si bangsat UMNO. Politik untuk rakyat ke, politik untuk ahli politik ni? Celaka sungguh dunia hari ni.

Karpal DAP tgh perasan bagus. UMNO layan.

Anwar sibuk lompat liwat retorik sana sini.

PKR tak abes2 dengan moral.

PAS pulak lembab terhegeh2.

Rakyat semakin menderita. Senang2, import satu team Hamas ke, Hezbollah ke, suruh uruskan PAS ni. Laju sket. Lembab nak mampos ulama Melayu nih.

3 comments:

kato said...

media pun satu lahabau gak, suka alih isu yang mencengkam rakyat kepada isu politik sempit . penangguran semakin meningkat, pendatang asing berlambak.... apa nak jadi negara ini. Para menteri becakap bahasa melayu yang tak difahami, guna istilah omputih buat org kg nganggaaaaaaaaaa.....

Anonymous said...

jadi, kita pergi kpd pembolehubah dia dululah iaitu karpal mangkuk. pastu lu pikirlah macam mana nak gerak. wa tak terganggu pun dgn karpal ni. pada wa, yg penting cara menangani org macam ni dgn cara paling smart. hehe lu tau ke?

zaminc said...

AT, apo kato.. lu aje la tubuhkan NGO...
eleh buat mcm chandra muz tuuu, tubuhkan JUST, kata NGO.. padahal dia ngan bini dia jer.. wahaha...
Lu soh Berg buat kertas kerja... hehe..