Sahabat

Iklan




Tabung Guaman





3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Feb 9, 2009

Amaran kepada Anwar!

Oleh : AdukaTaruna

Pertama, jangan lu rasa lu besar sangat sampai pandang rendah pada suara blogger nyamuk macam wa dan lain-lain. Kemerosotan UMNO bermula dari sinilah. Lu jangan main-main beb.

Adun Selambau letak jawatan secara atas airnya wa setuju. Wa setuju sekiranya itu adalah pilihan yang terbaik bagi menamatkan risiko buruk akibat tekanan team zalim Najib. It’s ok. Tamat.

Tapi wa jenis berfikir atas dan dalam air. Kat sini wa nak dakwa dahulu. Tiada bukti. So, wa nak bagi amaran kat lu berdasarkan dakwaan tak terbukti wa nih. Lu baca dengan perlahan. Betulkan spek mata lu dulu.

Amaran wa.

Lu jangan sesekali berpolitik terlalu taktikal demi cita-cita lu. Lu kena letak rakyat atas sekali beb. Rakyat dulu, target politik lu no 2. Kenapa wa cakap macam ni? Lu dengar sini.

Skang imej PKR dah merosot. Agak terjejas. Imej lu pun dah down sikit di kalangan penyokong BR yang tak fanatic kepada lu. Seandainya, perletakan jawatan oleh ADUN PKR di Selambau adalah taktikal lu kepada masalah ini, wa bantah dan maki lu.

Tak faham lagi? Dengar sini. Ini dakwaan wa. Dengan PRK Selambau Kedah yang 80% menang, pasti akan upkan balik imej PKR dan imej lu. Rakyat dilupakan dan dialihkan dari sejarah buruk lu di Perak. Ini basic.

Kalau inilah kerja2 lu, sedangkan ADUN PKR Selambau boleh bertahan dan tetap istiqomah, memang lu jenis biadap. Ini tuduhan wa. Lu memang jenis bangsat. Sebab kacau politik aman Kedah. Kacau nikmat rakyat Kedah menikmati hasil kerja-kerja pemerintahan Kedah yang baru.

Lu boleh kencing ramai orang, Anwar. Dan wa tahu IQ level awam bawah lu, tu sebab lu leh control sentiment dan focus diorang. Tapi zaman capaian pendapat yang luas dan mudah sekarang ni, lu akan semakin sukar nak kencing level awam lagi, beb.

So, wa ulang balik. Kalau ADUN Selambau letak jawatan kerana tidak tahan ugutan dan tekanan regim zalim Najib, wa ucapkan tahniah kepada PKR. Tahniah kepada lu kerana nasihat, perlindungan dan gerakan yang bagus.

Tapi kalau sebab dakwaan wa tadi, lu memang bangsat dan cilaka kerana asyik politicking memangsakan rakyat bawahan. Lu jangan kacau Kedah beb. Lu jangan kacau keharmonian politik Kedah atas taktikal bangsat lu.

5 comments:

zaminc said...

salam.
Bro, jauh lu masuk ke dasar air tu... betui ka anwar ada pemikiran sampai ke situ? Too risky la.

Aku masih rasa yang ADUN B.Selambau tu dah tak tahan tekanan.
But, is he?

Anonymous said...

wa pun rasa camtu gak.... wak rasa takdak kaitan ngan DSAI la.... mungkin tekanan yang melampau² diterma oleh dia tu... nak plak dia tu bebas.... mesti rasa alone in the dark...

-abanghensem

Anonymous said...

bodohnyer korang ni...bila lak dia bebas..dia kan PKR...ngok n dowh ler
akai singkat ma...

lanchaw la lu aduka said...

nak warning orang konon...
tunjuk muka pun tak berani...
blah la anak anjing...
memang patut pun DSAI tak payah layan blogger perasan macam anak anjing taruna sial ni..
pesanan ikhlas aku, pi cermion diri tu dula la...
kepala otak pun tak betul nak warning orang konoon..
aku belasah ko nanti, baru ko sedar langit tinggi rendah!!!

lelaki_ini said...

Isu ADUN Bkt. Selambau ni dah ditimbulkan oleh TV3 sblm cite lompat Perak lg. TV3 dakwa mamat ni bwk awek p majlis Sultan.

Wa yakin,
Skandal Moral Dakwaan TV3 + Ugutan Pihak Najib + Tekanan Famili = Aru Letak Jawatan.

Dan ketiga2 tekanan tu makin kuat lps cite Perak smpi Aru mengalah. So 90% wa yakin ni bkn pedajal DSAI. Wallahu a'lam.