Sahabat

Iklan
Tabung Guaman

3. Maybank 155014038030 (Khairul Nizam Bin Abd Ghani)

Dec 28, 2008

Cayalah Presiden PAS.

Oleh : AdukaTaruna

Rujukan : Di sini.

Thanks Allah, thanks Mr. Presiden. Wa harap mesej Presiden sampai di media non muslim. Bagi wa secara peribadi, sepatutnya Husam mengucapkan yang ini (hudud hanya untuk muslim) sebagai penjelasan lanjut setelah berdebat dengan Khairy.

Ataupun menggunakan penjelasan demokrasi seperti mana yang dikeluarkan melalui lidah Salahudin dan Khalid Samad (juga di sini).

Memang secara prinsipnya, wa lebih bersetuju
terdapat non muslim yang akan dibicarakan melalui mahkamah syariah (hudud). Tetapi secara taktikalnya, secara beransur-ansurnya, laksanakanlah terhadap muslim dahulu (non muslim dikecualikan).

Malah jadikan satu negeri (Kelantan contohnya) sebagai percubaan. Step by step. Sesuai dengan wadah perebutan undi majority. Kita tidak berjuang setulen nabi. Pembolehubah PAS tidak sama dengan pembolehubah nabi.

1 comment:

Anonymous said...

dah lama dah wa dok cadang laksanakan hukum hudud ni di peringkat negeri dulu jika PR memerintah Malaysia...... buat di negeri kelantan dulu..... kalau DAP bising PAS kena betegas n cakap untuk muslim di negeri kelantan sahaja.... biar DAP diam seribu bahasa....